Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadına Şiddete ‘HAYIR’

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Dörtyol Meslek Yüksekokulu’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Kadına Yönelik Şiddet” konulu bir konferans düzenlendi.Katılan konuşmacılara, katılımcı bayan personele ve bayan öğrencilere karanfil takdim edildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Dörtyol Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddet” konulu konferansa öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansın sunumlarını, Sosyal Hizmet Uzmanı Fatma Burçin Karpuz ve Psikolog Duygu Dastar yaptı.
Konuşmasında, kadına yönelik istismar ve şiddet örnekleri veren Sosyal Hizmet Uzmanı Fatma Burçin Karpuz, kadının toplumdaki yerini anlattı. Bu konuda eğitimin çok önemli olduğunu belirten Karpuz, “Çocukken eğitime başlanılmalı ve ailenin de bu eğitime önem vermesi gerekmektedir” dedi.
Konferansa katılan diğer bir konuşmacı olan Psikolog Duygu Dastar ise insan olmak, erkek olmak ve kadın olmak arasındaki farklılıklardan bahsetti. Kadının geldiği noktanın tarihsel gelişimi ve önemi üzerine konuşan Dastar, kendini geliştirmiş ve topluma katkı sağlamış bilim kadınlarından örnekler vererek, insan hayatında maneviyatın öneminden, mutlu ve huzurlu olmanın yollarından bahsederek katılımcıları detaylı bir şekilde bilgilendirdi. -Tamer Yazar-