Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınların üstesinden gelemeyeceği iş yok

Taş fırın ustası Meral

Taş fırın ustası Meral Yılmazoğlu, 15 yıldır işini severek yapıyor

Altınözü ilçesinde üç çocuk annesi Meral Yılmazoğlu (40), çocuklarını okutmak için başladığı fırıncılık mesleğini 15 yıldır sürdürüyor. İlçede eşi ve 3 çocuğuyla yaşayan Yılmazoğlu, kendilerine ait taş fırında elamanın işten çıkması üzerine eşine yardım için fırına gitti. Burada işler yürüsün diye bir süre hamur açan Yılmazoğlu, ekonomik nedenlerle işe devam etme kararı aldı.
Yaklaşık 15 yıldır kocasıyla her gün sabahın erken saatlerinde fırını açan Yılmazoğlu, hamur karmadan, ocak yakmaya, kürekçilikten, hamur açmaya kadar fırıncı ustasının yaptığı her işi yapıyor.
Yılmazoğlu, yaptığı açıklamada, “Eşimin işlettiği fırında eleman işten çıkmıştı. Bana da gel biraz yardım et dedi. O gün bugündür fırından çıkmadım. İşi benimsedim. Çocuklarım da büyüyordu. Onların okuması için paraya ihtiyacımız vardı. Bende bu nedenlerle erkeklerin çoğunlukta çalıştığı işe devam etme kararı aldım” dedi. Yılmazoğlu, kendisini fırında işçi olarak görenlerin şaşırdığını söyleyerek, başlarda birçok kişinin bu işe devam edemeyeceğini düşündüğünü belirtti.
Kadınların her işin üstesinden geleceğine inandığını ifade eden Yılmazoğlu, şunları söyledi: “Günde yaklaşık 12 saat çalışıyorum sabah beş, akşam beş, altı gibi bırakıyorum. Buradan çıkınca evime gidip ev işini yapıyorum. Bu işi öğrendim, kesinlikle pişman olmadım. Allah sağlık verirse gücüm yetene kadar devam etmeyi düşünüyorum. Çalışmak ayıp değil, tam tersine çalışmamak ayıp. Allah’a çok şükür ki çocuklarımın ikisi il dışında üniversite okuyor. Birisi de üniversiteye hazırlanıyor. Onların ihtiyacını karşılayabiliyoruz.”
Eşinin ilk başlarda acemilik çektiğini ancak sonra işi öğrendiğini aktaran Yılmazoğlu, “Şuan benim yapabildiğim her işi yapıyor, birlikte çalışıyoruz. Bu, hem iş hem de ekonomik anlamda çok faydası oldu” dedi.     -AA-