Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kanada Heyeti Hatay’da

Kanada’dan Üniversiteli Bilim Heyeti

Kanada’dan Üniversiteli Bilim Heyeti İlimizde

Diplomatik ilişkilerin 75. yıldönümü kapsamında, Kanada ve Türkiye, Hatay ilinde yürütülen Tayinat Arkeolojik Projesi’nde yeni girişimlerde bulunuyor.

Kanada’nın Toronto Üniversitesi’nin, 1999 yılından bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürütmekte olduğu kaydedilirken, bu işbirliğinin, müzeler arasında oluşturulacak işbirlikleri gibi kültürel alanda daha da genişletilmesinin amaçlandığı bildirildi.
Bu bağlamda, Tayinat kazı alanında; Arkeolojik Park Projesi, alanın korunması, kazı çalışmalarının yürütülmesi ve burada önceden yaşamış eski medeniyetler hakkında halkın bilgilendirilmesi yönünde çalışmaların yürütülmekte olduğu belirtilirken, Toronto Üniversitesi’nden bir heyet dün Hatay’a geldi ve resmi temaslarda, ayrıca kazı yapılan bölgede de inceleme-lerde bulundu.
Edinilen bilgiye göre, dün Hatay’a gelen Kanada heyetinde; Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, Toronto Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ted Sargent, Toronto Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. David Cameron, Toronto Üniversitesi Yakın ve Uzak Doğu Medeniyetleri Bölüm Başkanı Tim Harrison ve Royal Ontario Müzesi Araştırmalar ve Koleksiyonlar Küratörü ve Müdür Yardımcısı Prof. Mark Engstrom bulunuyor
Heyet üyeleri dün ilk olarak Vali Erdal Ata tarafından kabul edildi. Daha sonra Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ziyaretlerinde bulunan Kanada heyeti, öğleden sonra da Reyhanlı’da kazı yapılan bölgeye gitti ve burada incelemelerde bulunuldu. Heyetin, akşam saatlerinde de Antakya Arkeoloji Müzesi’ne ziyarette bulunduğu öğrenildi. -Cemil Yıldız-