Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Savaş’ın  “Hayır” Mesajı Hatay

Savaş’ın  “Hayır” Mesajı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Anayasa değişikliklerine karşı ‘HAYIR’ tutumunu sosyal medya üzerinden duyurdu.

BŞB Başkanı Lütfü Savaş’ın kısa mesajı şöyle:

“Biz, Cumhuriyet çocuklarıyız! Demokrasi için, eşitlik için, özgürlük için diktaya karşıyız.”

 

Müftülük,  11 Cami için  VEKİL İMAM arıyor

Sınav Bugün ve Yarın

Hatay İl Müftülüğü, ilimizdeki toplam 11 Cami için vekil imam, kayyım ve hatip arıyor.  İl Müftülüğü’nün yapmış olduğu Vekil İmam Hatiplik ve Müezzin Kayyımlık Sınavı, bugün ve yarın  İl Müftülüğü’nde yapılacak. Sınava müracaat eden adayların isimlerinin yer aldığı liste de duyuruldu. Sınavlar, bugün ve yarın 08.30’da yapılıyor.

 

MKÜ’de Erasmus sonuçları açıklandı

ALINACAKLAR LİSTESİ DUYURULDU

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde 2016-2017 Erasmus+ Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketlilik başvuruları, Seçim ve Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirildi. MKÜ internet sitesinde, yükseköğretim personel ders verme ve eğitim alma hareketliliğinden  yararlanacak personel listesi de bu kapsamda yayınlandı. 2016-2017 akademik yılında, Erasmus Programı ile Ders Verme ve Eğitim Alma faaliyetinde Ulusal Ajans’ın Mustafa Kemal Üniversitesi’ne tahsis ettiği hibe ile ders verme kapsamında 15, eğitim alma kapsamında 11 olmak üzere, toplam 26 personelin Avrupa ülkelerine gönderilmesi planlandı. MKÜ’den yapılan açıklamada, seçim işleminin, Rektörlük tarafından görevlendirilen 2016-2017 Erasmus Personel Başvuru ve Değerlendirme Komisyonu tarafından Ulusal Ajans’ın düzenlediği kurallar doğrultusunda sıralanan önceliklere göre yapıldığı belirtildi ve isimleri internet sitesinde ilan edildi.

 

Hatay’da 2323 Yabancı T.C. Vatandaşlığı istedi

136’SINA EVET

İlimizde ikamet eden, büyük bölümü Suriyeli olmak üzere toplam 2323 yabancı Türkiye vatandaşlığı için başvuruda bulundu. Resmi bilgilere göre, 2016’da İlimizde ikamet eden 2323 yabancı uyruklu vatandaşlık için başvuru yaptı. Bunların 136’sı, İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile Türk Vatandaşlığına kabul edildi.

 

Öğrt.ERİKLİ’nin acılı günü

BABASI  VEFAT ETTİ

Antakya İlkokulu Öğretmeni Yusuf ERİKLİ, Baba acısı yaşadı. Yusuf Erikli’nin Babası vefat etti. Baba ERİKLİ’nin cenazesi önceki gün saat 11.00’da Serinyol Mezarlığı’nda defnedildi.

ANTAKYA,  merhuma Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diler.

 

Hatay’da günde 40 çift evleniyor

Hatay’da, ortalama her gün 38-40 çift evlenerek mutlu yuvasını kuruyor. Resmi bilgilere göre,  geride kalan 2016 yılı içerisinde Hatay’da 12.977 çift evlenerek mutlu yuva kurdu. Resmi istatistiklere göre, son 12 aylık süreç içerisinde 12.977 adet çiftin evlenmeleri tescil edilerek, 2015 yılına göre evlenme olaylarında %7,7 oranında artış meydana geldi.

 

Suriyeli çocuklara Çikolata ve Elma

Türk Kızılayı Reyhanlı Şubesi Başkanı Ahmet Horoz, Reyhanlı ilçesindeki geçici eğitim merkezlerinde kalan Suriyeli çocuklara meyve ve çikolata ikramında bulunduklarını söyledi.  Horoz, “Geçici eğitim merkezlerindeki öğrencilerin istifade edecekleri,10 bin çikolata ve 5 ton elmanın dağıtımına başladık. Çalışmalarımıza hız vererek devam edeceğiz” dedi.

 

2,13 liradan işlem gördü

Antakya Ticaret Borsası’nda pamuğun kilogramı en yüksek 2,13 liradan satıldı. Borsada işlem gören bazı ürünlerin en düşük ve en yüksek fiyatı (kilogram/TL) şöyle: Pamuk’ta en düşük 2,05 TL, en yüksek 2,13 TL. Ekmeklik Buğday’da en düşük 0,83 TL, en yüksek 0,86 TL. Mısır’da en düşük 0,64 TL, en yüksek 0,68 TL.

 

660 Bin kişiye Nüfus Belgesi

İlimiz Nüfus Daireleri tarafından, geride kalan 2016 yılı içerisinde vatandaşlardan gelen belge istekleri karşılanırken, tam 660 bin civarında resmi belge tanzim edilip sahiplerine verildi. Resmi bilgilere göre, geride kalan 2016 yılı içerisinde, Hatay’da 156.068 vatandaşımıza nüfus cüzdanı, 345.921 vatandaşımıza nüfus kayıt örneği, 154.801 vatandaşımıza yerleşim yeri belgesi verildi.

 

Yetiştirme Kursu Vekil Öğretmenliği

BAŞVURU  6-12 ŞUBAT’TA

İlimiz Defne ilçesindeki yetiştirme ve destekleme kurslarında görev almak isteyen vekil öğretmenlere ilişkin başvuru takvimi belli oldu. Başvurular, 6 ile 12 Şubat tarihlerinde yapılabilecek. Defne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

“2016-2017 Öğretim yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları 2. dönem kurs başvurusu yapacak olan ücretli öğretmenler, ilçemize 1. dönemde başvuru yapmış ve başvuru evraklarını vermiş olmaları durumunda, sadece tek hekimden Sağlık Raporu ve Adli Sicil Kaydı (Savcılık Kağıdı) belgelerini ibraz etmeleri yeterlidir.  Başvurular, 6-12 Şubat 2017 tarihleri arasındadır.”

 

2016’da  2343 çift boşandı

Hatay’da, geride kalan 2016 yılı içerisinde toplam 2343 çift boşanmak suretiyle mutlu yuvasını dağıttı.

Resmi bilgilere göre, boşanma olaylarında bir önceki yıla göre % 1 oranında azalma yaşandı. 2015 yılında 2560′ civarında çift boşamıştı.

 

MEM’li GENÇ’in acılı günü:

KAYINBABASI VEFAT ETTİ

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Nevres Genç adlı personel, Kayınbaba acısı yaşadı.  Nevres Genç’in eşinin babası vefat etti. Merhumun cenazesi, Pazar günü Antakya Mezarlık Kompleksi’nden kaldırıldı.  Merhumun ruhuna, TOKİ konutları arkasındaki evlerinde dün akşam mevlit okutuldu.

ANTAKYA, merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

 

HATAY’DA  2017 UMRE SEMİNERİ

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile 2016-2017 umre sezonunda umreye gidecek olan vatandaşları bilgilendirmek ve yapacakları umre ibadetine hazır hale getirmek amacıyla İl Müftülüğü tarafından belirlenen program çerçevesinde umre yolcusu kaydı bulunan tüm ilçelerde seminer programları düzenleniyor. İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Ocak 2017 seminerinde dersler, başta İl Müftüsü Hamdi KAVİLLİOĞLU olmak üzere, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Emin OKUYUCU, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Fahri UÇAK ile Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Mehmet YOLCU tarafından verilecek.

Bu çerçevede, Antakya İlçesinde TOKİ Camii’nde düzenlenen seminer programı 14-15 Ocak 2017 tarihleri arasında icra edildi. Diyanet işleri Başkanlığı’nca düzenlenen turlara kayıt olan umre yolcuları için düzenlenen seminer, gerek bu dönemde umreye gidecek vatandaşlara gerekse de umre konusunda bilgi sahibi olmayı ya da merak ettikleri konuları öğrenmeyi arzu eden tüm vatandaşlara açık olarak gerçekleştirilecek.

İl Müftülüğü, başta görevliler tarafından telefonla aranıp bilgilendirilmiş olan umre yolcuları ve yakınları olmak üzere, tüm vatandaşları seminere davet ettiğini duyurdu. Müftülük duyurusunda, umreye gitmeyi arzu eden vatandaşlara umre kayıtlarının devam etmekte olduğu da hatırlatıldı.