Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Hatay’daki ‘Canlı Bomba’ yönlendiricisi

Hatay’daki ‘Canlı Bomba’ yönlendiricisi
Gaziantep’te Yakalandı

Gaziantep ve Hatay’da, geçtiğimiz ay sonunda, 5 canlı bomba ve bu intihar eylemcilerini yönlendiren 1 kişi yakalandı. Konuya ilişkin Gaziantep Valiliği açıklamasında, 23.06.2017 tarihinde Suriye’den illegal yollardan ülkemize geçerken, Hatay ilinde, üzerinde canlı bomba yelekleri mevcut halde yakalanan DEAŞ terör örgütü mensubu 5 intihar eylemcisi ile birlikte hareket eden ve yakalanması mümkün olmayan 1 sahte kimlikli örgüt mensubunun 13.07.2017 günü yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi. Açıklamaya göre, canlı bomba olan 5 kişiyi yönlendiren zanlı tutuklandı.

Oda Seçimleri
1 Ekim-30 Kasım arası ATSO Başkanlığı için Çinçin ve Kılıçlar’ın isimleri geçiyor
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, ülke genelinde Sanayi ve Ticaret Odaları ile Ticaret Borsaları seçimlerinin 1 Ekim ile 30 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılmasını kararlaştırmasının ardından, Odalarda seçim kulisi ve heyecanı başladı. Hatay’da; Antakya, İskenderun, Erzin, Dörtyol ve Kırıkhan ilçelerindeki Ticaret ve Sanayi Odaları ile Antakya, Reyhanlı ve İskenderun Ticaret Borsalarında seçim heyecanı başladı
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nda Genel Kurul’a 2 ay kala başkanlık için şimdilik Hikmet Çinçin ile Mehmet Kılıçlar’ın isimleri geçiyor.

TBMM 600 üyelik oldu
Hatay’a 11 Milletvekili
Geçtiğimiz 16 Nisan 2017 Anayasa oylaması ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde üye sayısı 600’e çıkarken, ilimizin çıkartacağı Milletvekili sayısı da değişti. Yeni düzenleme ile Hatay’ın çıkartacağı Milletvekili sayısı 10’dan 11’e yükseldi

Antakya Belediye Personeline
Promosyon İkramiye
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Belediye personeline dağıtılacak promosyon ikramiyesi için Ziraat Bankası ile mutabık kalarak karşılıklı sözleşme imzaladı. Başkan Kimyeci’nin makamında gerçekleştirilen sözleşme imza törenine, Ziraat Bankası Girişimci Şube Yetkilisi Murat Alkan ve Mali Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Karakaplan katıldı.
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, imza sonrası şu açıklamayı yaptı:
“İşçi, sözleşmeli ve memur kadrosunda bulunan 352 personelimizi kapsayan promosyon ödemesi için gerekli işlemleri tamamladık. Bu kapsamda, 352 personelimiz, 3 yıl süresince maaşlarını Ziraat Bankası’ndan alacaklar. Buna mukabil, hakkettikleri promosyon ikramiyeleri de hesaplarına yatırılacak.
Antakya Belediyesi olarak, personelimizin alın teri kurumadan maaş ve ikramiyelerini ödemeye önem veriyoruz. Promosyon ikramiyelerini de alacak olan işçi, sözleşmeli ve memur kadrosundaki personellerimize ikramiyelerini aileleri ile birlikte sağlıkla harcamalarını dilerim.”

HESOB Genel Kurulu 2018 Mayıs’ta
Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Genel Kurulu’nun önümüzdeki bahar ayında yapılacağı duyuruldu. Birlik Başkanı Kadir Teksöz, bu konuda sosyal medya ve değişik şekillerde genel kurulun nasıl yapılacağına ilişkin sorular yöneltildiğinin altını çizerek, “HESOB un genel kurulunu 2018 yılı Mayıs ayında yapacağız. Şimdiden kongremize, sadece delegelerimiz değil, tüm esnafımızı ve halkımızı davet edeceğiz. Geniş katılım için de Antakya Spor Salonu’nu kongre yeri olarak düşünmekteyiz” dedi.

MKÜ Araştırma Hastanesi’ne
66 Hemşire alınacak
Hatay MKÜ’ye bağlı Araştırma Hastanesi’ne, sözleşmeli pozisyonunda olmak üzere 66 hemşire alınacak.
Yapılan açıklamada, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar’da yer alan ek 2’inci maddeye göre, 2016 KPSS (B) grubu KPSSP3 puan sırası esas alınmak suretiyle belirtilen Hemşire pozisyonuna sözleşmeli personel alınacağı duyuruldu. Duyuruda, 66 hemşirelik boşluğuna alım için başvuruların 30 Temmuz tarihine kadar yapılabileceği kaydedildi.

Vakıflar, Nakıp Camii WC’si haberine açıklama yaptı:
Restorasyonla Mükemmel Hale Gelecek
Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Gazetemizde bir süre önce yer alan Antakya Nakıp Camii ile ilgili ‘Tuvalet’ haberine yönelik bilgilendirici bir açıklamada bulundu. Vakıflar Müdürlüğü’nün, “Bir dönem kütüphane idi, şimdi ise Tuvalet” başlığıyla Gazetemizde yer alan 23 Haziran 2016 tarihli haberimize yanıtı şöyle:
“Bölge Müdürlüğümüz, bu eserdeki bazı bölümlerin yanlış kullanımı ile ilgili eksiklerin giderilmesi amacıyla restorasyon uygulama projelerini hazırlatmış ve bu projeler, Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 26/11/2015 tarih, 5637 sayılı ve 26/04/2017 tarih, 7871 sayılı kararları ile onaylanmıştır. Bölge Koruma Kurul onaylı restorasyon projesinde, halen tuvalet olarak kullanılmakta olan bölüm özgün yapısına kavuşturulacak ve tuvaletler ayrı bir yerde inşa edilecektir. Bu müdahaleleri içeren restorasyon uygulama ihalesi 2017 yılı Temmuz ayı son haftasında yapılacaktır. Bu konuda, idaremizce son derece titiz bir çalışma yapılmakta ve Vakıf kültür varlıklarına hassasiyet gösterilmektedir. Yapılacak restorasyon uygulaması kapsamın-da, Camii ve müştemilatının fen ve sanat kurallarına uygun bakım onarımı yapılacak, mevcut eksikler giderilecek ve taşınmaz kültür varlığı tarihi kimliğine uygun hale getirilecektir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Ataması yapılan Öğretmenler için belge tesliminde son gün: 9 AĞUSTOS
BUGÜNE ÇEKİLDİ
Milli Eğitim Bakanlığı’nca yaklaşık 20 gün önce atamaları yapılan 20.150 öğretmen adayına yönelik göreve başlama öncesi belge teslimi süreci öne alındı. Daha önce 9 Ağustos’ta belge teslimi yapılaca-ğı belirtilen Bakanlık genelgesinde tarih düzelt-mesi yapıldı ve bugüne çekildi. Bakanlığın son genelgesine göre, atamaları yapılan 20.150 sözleşmeli öğretmen adayı, belgeleri en geç bugün atandıkları illere teslim etmek zorunda. Bakanlık tebliğinde şöyle denildi:
“Bilindiği üzere, sözleşmeli öğretmen atamaları 19/07/2017 tarihte sonuçlandırılmış olup, 20/07/2017 tarihinde ikgm.meb.gov.tr adresinde yayımlanan sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin duyuruda ataması yapılan öğretmen adaylarının -9 Ağustos 2017- tarihine kadar istenen belgeleri atandıkları illere teslim etmeleri gerekmekte idi. Ancak sözleşmeli öğretmenler, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Eğitimi Genel Müdürlüğü’nce yetiştirme programına alınacaklarından, söz konusu takvimde değişikliğe gidilmiş, sözleşmeli öğretmenlerin yukarıda yer alan belgeleri atandıkları illere en geç 28 Temmuz 2017 tarihine kadar teslim etmelerini ve güvenlik soruşturması veya arşiv araştırmasının 11 Ağustos 2017 tarihine kadar sonuçlandırılarak göreve başlatılmalarının sağlanması…”

Ehliyet Sınavı Yarın

İlimizde sürücü okullarındaki şoför adaylarına yönelik sözlü sınav bu hafta sonunda yapılıyor.
29 Temmuz Cumartesi günü (Yarın) sınav yapılacak okular şunlar:
Antakya: Erol Bilecik M.T.E.L., Beyhan Gencay Ortaokulu, Antakya Anadolu Lisesi
Defne: Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi
Dörtyol: Mehmet Akif O.O., Dörtyol A.L., Halil İbrahim Evren A.L.
İskenderun: Mithatpaşa İ.O.,Namık Kemal O.O
Kırıkhan: Zübeyde Hanım Mesleki ve T.A.L., Fevzi Çakmak A.L.
Samandağ: Sıdıka Bedia Kara İ.O. ve Atatürk A.L.

MKÜ Yüzme Havuzu halka açık
Hatay MKÜ Tayfur Sökmen Kampüsü’ndeki yüzme havuzu halka açık. Edinilen bilgiye göre, kurumun internet sitesinde belirtilen çalışma saatlerine uygun şekilde yüzme havuzundan yararlanma ücretleri şöyle:
Öğrenci:7 TL
Kurum Personeli: 10 TL
Sivil (Hafta arası): 15 TL
Sivil (Hafta sonu): 20 TL

Bugün enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji temini için şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında kesinti uygulanıyor.
İlimizde bugünkü kesinti programı şöyle:
Yayladağı İlçesi Şakşak Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Karaköse, Karacurun, Çakı ve Sebenoba Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Yeniçağ Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Tavla ve Hancağız Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Karaçay ve Ataköy Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Haymaseki Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Avcılarsuyu Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Arpaçiftlik Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Dumlupınar Mahallesi Profesör Muammer Aksoy, 197, 197/1 ve 206 Sokaklara 9:00-17:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Cumhuriyet Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Yeni Mahalle Aslan Sokağa 9:00-12:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Harbiye Mahallesine 9:00-15:00 saatleri arası
Erzin İlçesi Gökdere Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası
Erzin İlçesi Yoncadüzü Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası
Reyhanlı İlçesi Kavalcık Mahallesi Tahafuzhane Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası
Antakya İlçesi Anayazı Mahallesi Ak Evler, Yeşiltepe, Yeni ve Atatürk Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Karlısu Mahallesi Çamlık Sokağa 10:00-18:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Alazi Mahallesi Atatürk Caddesi ve 1.Sokağa 9:30-17:30 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Yeşilyazı Mahallesine 9:00-14:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Yarın enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji temini için şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında kesinti uygulanıyor. İlimizde yarınki kesinti programı şöyle:
Yayladağı İlçesi Şakşak Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Yeniyurt Mahallesi Say ve Siteler Sokaklara 9:00-16:00 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Yeşil Mahallesine 9:30-17:30 saatleri arası,
Erzin İlçesi Yoncadüzü Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Anayazı, Ak Evler, Yeşiltepe, Yeni ve Atatürk Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Karlısu Mahallesi Barajyolu, Akasya, Ahi ve Çınar Çıkmazı Sokaklara 10:00-18:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Güzelburç Mahallesi ile Yeni Sanayi Sitesine 8:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Saraykent Mahallesine 9:00-15:00 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Kavalcık Mahallesi Tahafuzhane Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Bağlar, Bahçelievler ve Yeni Mahallelerine 9:00-16:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Kaledibi Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Pınarbaşı Mahallesi, 175, 177, 178, 178/2 ve 326 Sokaklara 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Gözcüler Mahallesi 40, 41, 42 ve 43 Sokaklara 9:00-16:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Kışlasaray Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Saraykent Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Anayazı Mahallesi Atatürk Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Alazi Mahallesi Atatürk Caddesi 1.Sokağa 9:30-17:30 saatleri arası,
Defne İlçesi Yeniçağ Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Karaçay ve Ataköy Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.