Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

KHK ile Hatay’dan 11

KHK ile Hatay’dan 11 ihraç
Meslekten atılanların 2’si Adliye, 4’ü İŞ-KUR, 2’si BŞB, 1’i İskenderun Belediyesi, 1’i Antakya Belediyesi,1’i MKÜ’de Araştırma Görevlisi…
Olağanüstü Hal yönetimi kapsamında dün sabah Resmi Gazete’de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile ülke genelinde 922 kişi, ilimizden ise 11 kamu çalışanı mesleklerinden ihraç edildi. KHK ile meslekten ihraç edilen ilimizdeki çalışanların isimleri ve bağlı oldukları kurumlar şöyle:
İSHAK İLTER-Adliye İcra Katibi
REŞİT ÖZEL-Adliye Zabıt Katibi
KEMAL ÇAMLICA-İş-Kur Personeli
ENDER ALTUNAY; İş-Kur Personeli
AYFER FENER KAYAN-İş-Kur Personeli
M.CAN GÜZEL-İş-Kur Personeli
Ahmet Özyurt-BŞB Personeli
Zühre Nur Karcıoğlu-BŞB Personeli
Havva Ersoy-İsk. Beld. Personeli
Halil Nas-Ant.Bld. Personeli
Taylan Banguoğlu- MKÜ Ar. Görevlisi

Sağlıkta 3 Başlılık Kalktı
Halk Sağlığı ve KHGS Genel Müdürlük oldu
Hükümet, sağlıktaki üç başlılığı kaldırdı. Kurum bünyesindeki Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ile Halk Sağlığı birimleri Genel Müdürlüğe dönüştürüldü. OHAL kapsamında yayımlanan yeni KHK ile Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı ‘Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’, Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı da ‘Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’ olarak değiştirildi.

Hassa’da kaza: 1 ÖLÜ
Hassa ilçesinde, önceki gün bir otomobil ile motosiklet çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Hassa-Gaziantep karayolu Küreci kavşağında, 34 YJ 8812 plakalı otomobilin çarptığı motosiklette bulunan 22 yaşındaki Halim Balcı adlı genç kazada hayatını kaybetti. Kaza soruşturuluyor.

BESYO’da 394 Aday
30 M.KOŞUYA KATILIYOR
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’na girmek isteyenler için düzenlenen Özel Yetenek Sınavı kapsamında 30 m sürat koşusuna girmeye hak kazanan erkek ve bayan adaylar belli oldu. MKÜ internet sitesinde, elemeleri geçerek 30 m’lik koşuya katılma hakkı elde eden 327’si erkek ve 67’si bayan olmak üzere toplam 394 öğrencinin ismi yer alıyor.

Bayramlaşma Cuma günü Park’ta
Hatay Valiliği, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Protokol-Halk bayramlaşmasının bayramın ilk günü yapılacağını duyurdu. Valilik açıklamasına göre, 1 Eylül Cuma günü saat 17.00-18.30 saatleri arası Antakya Belediye Parkı’nda halkla bayramlaşma yapılacak.

Kenevir Ekene Ceza
500-10.000 Günlük Para Cezası
Hükümet, uyuşturucu elde etmek üzere hint keneviri eken kişilere, gün üzerinden adli para cezası uygulaması getirdi. Olağanüstü Hal kapsamında yayımlanan yeni KHK ile birlikte, esrar elde etmek amacıyla kenevir ekimi yapan kişiye 500 günden 10 bin güne kadar adli para cezası verilebilecek.

Defne Belediyesi’nden ilginç bir girişim
ANNE BABA OKULU
Kısa adı MORAL olan Moral Psikolojik Danışma Merkezi ile işbirliğine giren Defne Belediyesi, çok farklı bir projeye imza atıyor. Söz konusu proje kapsamında “Anne-Baba okulu” açılacak.
Özel firma, görüşmeler ardından şu mesajı yayınladı:
“Defne Belediyesi ile birlikte nefis bir projeye imza attık. Belediye Başkanımız ve Yardımcıları ile yaptığımız görüşmeler-de, sosyal sorumluluğu-muzu düşünerek Anne-Baba Okulu açmak için karar verdik. Programlarımız ücretsiz şekilde yapılacaktır. Tüm Defne halkına hayırlı olmasını diliyorum. Programlarımızın başlangıcı Eylül ortasında yapılacak ve yer-zaman bilgileri Belediyemiz tarafından sizlere iletilecektir. Başta Başkanımız İbrahim Yaman Bey’e, Başkan Yardımcımız Selahattin Künefeci Bey’e, Encümen üyesi Tuncay Mengüllü Bey’e ve Moral Psikolojik Danışmanlık takım arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Umarım nice güzel çalışmalar ile birlikte oluruz.”

AKP bugün 2 ilçede Kongre yapıyor
SAMANDAĞ ve KUMLU
AK Parti kongre süreci, ilimizde bugün Genel Kurul yapımı ile sürüyor. Bugün iki ilçede AK Parti kongreleri yapılıyor. AK Parti’de bugün Samandağ ile Kumlu İlçe Kongreleri yapılacak.

Armutlu Camisi’nde Yarın
KUR’AN OKUMA YARIŞMASI
Defne ilçesi Armutlu Camisi’nde yarın kutsal kitabımız Kur’anı Kerim’den “Tecvidli Okuma Yarışması” yapılıyor. Yarın Armutlu Camisi taziye salonundaki Kur’an Kerim Okuma Yarışması, sabah 09.00’da başlayacak ve 12.00’ye kadar sürecek. İsteyen herkesin katılabileceği yarınki Kur’anı Kerim’i Tecvidli Okuma Yarışması’nı Antakya İmam Ali İnanç ve Kültür Derneği düzenliyor

Önlisans mezunları Polis olabilecek
Dün sabaha karşı Resmi Gazete’de yayımlanan KHK ile beraber önlisans mezunlarına polislik yolu açıldı.
Bu bilgilendirmenin yer aldığı 694 sayılı KHK Resmi Gazete dün yayımlandı. Yayımlanan KHK’ya göre, ilan edilen toplam kontenjanın yüzde 20’sini aşmayacak şekilde, önlisans mezunları da polis olabilecek.

Bugün enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji temini için şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım ile onarım çalışmaları sırasında kesinti uyguluyor. İlimizde bugünkü kesinti programı şöyle:
Defne İlçesi Meydancık Mahallesine 9:30-12:30 saatleri arası,
Altınözü İlçesi Fatikli Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Gökdere Mahallesine 9:30-17:30 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Numune Evler Mahallesi 1, 3, 4, 5, 8 ve 12 Nolu Sokaklara 9:30-17:30 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Mızraklı Mahallesine 9:00-12:00 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Bozlu, Yukarıokçular, Çayır, Çatbaşı, Turfanda, Yoncakaya, Şenköy, Kışlak, Ayışığı, Hisarcık, Aslanyazı, Görentaş, Uluyol, Güveççi, Görentaş, Kulaç, Yayıkdamla, Gürışık, Yalaz, Çabala ve Kızılçat Mah. 8:30-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Haymaseki Mahallesi Saz Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Avcılarsuyu Mahallesi Değirmendere Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Konacık, Işıklı, Tatarlı, Kale ve Tülek Mahallelerine 9:00-12:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Aşkarbeyli ve Suçıkağı Mahallelerine 9:00-16:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Derekuyu Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Çerçikaya Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Arpahan, Aşağıoba ve Paşaköy Mah. 9:30-17:30 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Kurtuluş Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Yeni Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arasında bakım çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Yarın enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji temini için şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında kesinti uyguluyor.
Yarın ilimizdeki kesinti programı şöyle:
Reyhanlı İlçesi Harran Mahallesine 9:30-17:30 saatleri arası,
Defne İlçesi Orhanlı Mahallesine 9:30-11:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Akhisar, Alazi ve Anayazı Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Orhanlı Mahallesine 9:30-17:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Avcılarsuyu ve Haymaseki Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Savaş Mahallesine 3:00-6:00 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Numune Evler Mahallesine 9:30-17:30 saatleri arası,
Hassa İlçesi Akbez, Yeniyapan ve Gazeluşağı Mahallelerine 9:00-16:00 saatleri arasında bakım çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

TÜBİTAK’TA 25 PROJE ÇAĞRISI
Türkiye Bilimsel Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ARDEB 1003 Programı kapsamında 25 yeni çağrı açıldı.
MKÜ Yönetimi, TÜBİTAK’ın bu konumu ile ilgili akademisyenlere ve kamuoyuna yönelik şu bilgilendirmede bulundu:
“TÜBİTAK, ülkemizin öncelikli alanlarında sonuç odaklı, izlenebilir hedefleri olan, ilgili bilim/teknoloji alanlarının dinamiklerini gözeten ve ülkemizde yapılan Ar-Ge projelerini ‘1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı’ ile destekliyor ve bu projeler arasında eşgüdüm sağlıyor. Bu bağlamda, 1003 programı kapsamında 8 ana alanda 25 adet proje çağrısı açıldı. Çağrı programındaki proje önerilerinin hem katma değeri yüksek, yaratıcı ve yenilikçi olması hem de enerji verimliliği alanında uygulama projelerine temel teşkil edecek veya uygulama projelerine girdi sağlayacak, ülkemizin mevcut enerji talebinin karşılanmasında dışa bağımlılığı azaltacak ve uluslararası düzeyde ülkemizin rekabet gücünü artıracak teknolojik ürün ve bilgi üretmeye yönelik olması hedefleniyor
1003 Programı kapsamında yapılacak proje başvuruları için iki aşamalı başvuru sistemi uygulanacak. İlk aşama başvuruları için son başvuru tarihi 06.10.2017 olarak belirlendi.”

Erdemli Belediyesi’nin geçen yılki “Gazeteci Ödül Yarışması”
BU YIL DA…
Erdemli Belediyesi’nin geçen yıl başlattığı ve bölgedeki 16 ili kapsayan, yerel gazetecilerin haber-fotoğraf-röportaj-mizanpaj gibi kategorilerde yarışması etkinliği bu yıl da düzenleniyor. Erdemli Belediyesi’nin konuyla ilgili bilgilendirmesi şöyle:
“3. Kızkalesi Yerel Medya Günleri, 16 il (Adana, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Aksaray, Konya, Niğde, Karaman, Nevşehir, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Ankara, Mersin) ve ilçelerinde yerel yayın yapan medya kuruluşlarını kapsayan bir organizasyondur.
Yerel medya kuruluşlarının, resmi kurumlar, sivil toplum örgütleri, akademik çevreler ve birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlayan organizasyonda, çeşitli konularda gerçekleştirilecek panel, konferans ve söyleşilerin yanı sıra, yerel yayıncılığın gelişmesi ve güçlenmesini desteklemek amacıyla Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri adıyla bir yarışma da düzenlenmektedir.
Yarışma kapsamında, 16 il ve ilçelerinde yayın yapan radyo, televizyon, dergi, gazete ve internet haber siteleri 38 farklı dalda yarışacak, yerel basına en çok destek veren ulusal televizyon kanalı da ödüllendirilecektir.
29, 30 Eylül-1 Ekim 2017 tarihlerinde Kızkalesi’nde gerçekleştirilecek olan 3. Kızkalesi Yerel Medya Günlerinde icra edilecek olan basının sorunları çalıştayının bu yılki ana teması Medya ve Kadın olarak belirlenmiştir.
Erdemli Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 3. Kız Kalesi Yerel Medya Günleri’ne 10 Farklı Üniversiteden oluşturulan bir akademik Danışma Kurulu destek vermektedir.”
Yarışma Projesi Başvuru Tarihi: 28.08.2017
Yarışma Projesi Son Teslim Tarihi: 22.09.2017
Etkinlik Tarihi: 29-30 Eylül-01 Ekim 2017 (3 Gün)
Çalıştay Konusu: Medya ve Kadın
Proje Sahibi: Erdemli Belediye Başkanlığı.

AKP’de yarın 2 Kongre
ARSUZ ve PAYAS
Ak Parti’de ilçe kongre süreci bugün başlarken, yarın da iki ilçede kongre yapılıyor. AK Parti İl Başkanlığı programına göre, yarın Payas ile Arsuz ilçelerinde AK parti ilçe kongreleri yapılacak ve yeni ilçe başkanları ile ilçe yöneticileri belirlenecek.
Arsuz’da sertifika töreni
Arsuz ilçesinde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) Projesi kapsamında sertifika töreni düzenlendiği bildirildi. Arsuz Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, 12 mahalle, 86 hanede yaklaşık 1 milyon 637 bin lira maliyetli büyükbaş hayvan dağıtımına ilişkin sertifika törenin gerçekleştirildiği belirtildi. Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, törende projenin ilçeye kazandırılmasında desteği olanlara teşekkür etti. Projenin ilçe halkına ciddi katkı sağlayacağını ifade eden Sarı, kırsalda da kente göçün önüne geçilmiş olacağını kaydetti.
Törene, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş da katıldı.