Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

MKÜ’de “Çocuk İstismarı” Paneli:

MKÜ’de “Çocuk İstismarı” Paneli: 7 MART’TA
Hatay MKÜ’de, “Çocukları Cinsel İstismardan Koruma Konferansı “düzenleniyor.
MKÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından 7 Mart günü Atatürk Konferans Salonu’nda yapılması düşünülen “Çocukları Cinsel İstismardan Koruma Konferansı”, saat 14:00’te başlayacak.

HATAY FETÖ’DE 10 GÖZALTI
3’ü İşadamı, 7’si Öğretmen…
Hatay Emniyeti KOM Polisi, ilimiz merkezli 4 ayrı İl’de düzenlediği operasyonlarda Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması soruşturmaları çerçevesinde haklarında yakalama kararı bulunan 10 kişiyi gözaltına aldı. Hatay KOM Polisi’nin gözaltına aldığı 10 kişinin 3’ü işadamı,7’si ise öğretmen. Operasyonlar, Hatay merkezli olmak üzere İstanbul, İzmir ve Adana’da gerçekleşti. Diğer 3 İl’deki şüpheliler de Hatay’a getirildi.

KAZAZEDELERDEN BİRİ HARBİYELİ
Perşembe sabahı Antakya çevre yolunda yaşanan feci trafik kazasında hayatını kaybedenlerden biri, Harbiyeli bir genç… Ali Aslanyürek adlı genç, kazazedelerden biri. Çevre yolunun Hayvan ve Saman Pazarı olarak bilinen bölgesinde bir pikap ile otomobil çarpışması sonrası ölüm ve yaralanmalar olmuştu. Ölenlerden biri, Harbiyeli Ali Aslanyürek. Aslanyürek , önceki gün Harbiye’de toprağa verildi.
ANTAKYA, merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

Hatay Barosu’nun Seminer Takvimi
5 AYDA 8 ETKİNLİK
Hatay Barosu, düzenlediği meslek içi eğitim ve seminerlerle, üyesi avukatların bilgilerini arttırmayı hedefliyor. Baro Başkanlığı, yılda yaklaşık 20’ye yakın panel, konferans, seminer, meslek içi eğitim gibi çalışmalar gerçekleştirirken 2017 yılının ilk 5ayında toplam 8 etkinlik takvime girdi.
Hatay Barosu’nun önümüzdeki 5 aylık seminer ve eğitim çalışmaları takvimi ve yapılacak yerler şöyle:
11.02.2017 HMK İSTİNAF İSKENDERUN
25.02.2017 İŞÇİ ALACAKLARI ANTAKYA
11.03.2017 SAĞLIK HUKUKU İSKENDERUN
25.03.2017 TÜKETİCİ HUKUKU ANTAKYA
22.04.2017 KAT MÜLKİYETİ İSKENDERUN
06.05.2016 ANAYASA MAHKEMESİNE BİREYSEL BAŞVURU ANTAKYA
20.05.2017 İDARE HUKUKUNDA İSTİNAFİ SKENDERUN
03.06.2017 UYUŞTURUCU VE UYARICI MADDE TİCARETİ ANTAKYA

HATAY; EN ÜST ve EN ALTTAN SALLANDI
Dün, Dörtyol ile Yayladağı’nda Mini DEPREM’ler oldu
Kandili Rasathanesi ölçümlerine göre, dün ilimizin en üst ve en alt kesimlerinde ayrı saatlerde küçük ölçekte depremler meydana geldi.
Kandilli Rasathanesi ölçümlerine göre, dün sabah 06.00 sıralarında Yayladağı ilçesi Denizgören Mahallesi’nde, ilimizin ve Türkiye’nin en güney noktasında yerin 17 km derinliğinde 2,7 büyüklükte bir deprem meydana geldi.
Kandilli Rasathanesi ölçümlerine göre, dün öğle saatlerinde saat 12.29’da bu kez Hatay’ın en kuzeyinde, Dörtyol ilçesi Yeniyurt Mahallesi’nde yerin 19 km derinliğinde 1,8 büyüklükte deprem meyana geldi. Hatay’ın en kuzeyi ile en güneyinde dün birkaç saat aralıkla yaşanan mini depremlerde can ya da mal kaybı yaşanmadı.

Bugünkü Enerji Kesinti Programı
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nin çalışmaları dolayısıyla bugün ilimizde 4 ilçede kısmi kesinti uygulanıyor. Bugün ilimizdeki kesinti programı şöyle:
-Samandağ ilçesi; Yeni, Çiğdede ve Atatürk Mahallelerine 02: 00-05: 00 saatleri arası,
-Arsuz ilçesi; Karahüseyinli Mahallesine 09: 00-15: 00 saatleri arası,
-Dörtyol ilçesi; Karakese Mahallesine 09: 00-15: 00 saatleri arası,
-Antakya ilçesi; Haraparası Mahallesine 11: 00-13: 00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek.

Kur’an Kursu Öğretici Sınavı
SONUÇLAR AÇIKLANDI
Hatay İl Müftülüğü, geçtiğimiz ay yaptığı Kur’an Kursu Öğretici Sınavı’nın sonuçlarını açıkladı. Kur’an Kursu Öğreticiliği için 24 Ocak tarihinde bir sınav yapıldı.
Sınav, İl Müftülüğünde gerçekleşti ve sınava 200’ün üzerinde aday katıl-dı. Sınavda 70 ve üzeri pu-an alanlar başarılı sayıldı, alt not alanlar ise başarısız ilan edildi. Başarılı olanların isimleri Müftülük sitesinde ilan edildi.

Antakya Belediyesi THM Konseri
15 ŞUBAT’TA
Antakya Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, bu ayın ortasında konser vermeye hazırlanıyor. 15 Şubat saat 19.30’da İl Kültür Merkezi’nde yapılacak olan Türk Müziği Konseri’ne tüm vatandaşlar davet edildi.

Kırıkhanlı eczacının acılı günü
ANNESİ VEFAT ETTİ
Kırıkhanlı Eczacı M.Nuri Güngör, Anne acısı yaşadı. Kırıkhan’da eczanesi bulunan M.Nuri Güngör’ün Annesi vefat etti ve üç gün önce toprağa verildi.
ANTAKYA, merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler. Aile, merhume için taziyelerin, Kırıkhan Mareşal Çakmak Caddesi’ndeki evlerinde alındığını duyurdu.

Samandağ Belediyesi Etkinliği Tiyatro Bugün
ŞEYH BEDRETTİN DESTANI
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, edebiyatımızın en önemli kalemlerinden Nazım Hikmet Ran’ın 1936 yılında yayınladığı, toplumlara ve tarihe ayna tutan, destansı bir şiir olan, tiyatroya da uyarlanan eserini Samandağ halkıyla buluşturuyor.
Zülfü Livaneli’den Cem Karaca ve Ahmet Kaya’ya kadar, toplumcu gerçekçi sanatçı ve aydınlarda nefes olmuş bu destan, bugün Samandağ ilçesi Yeni Çarşı Salonu’nda Samandağ Belediyesi katkılarıyla sahnelenecek. Nazım Hikmet’in kaleminden yazılan “Şeyh Bedrettin Destanı” adlı eser, profesyonel tiyatro oyuncularından oluşan “ortak sahne” tarafından bugün saat 20.00’de sahnelenecek. Samandağ Belediyesi’nin kültür hizmeti olan tiyatro oyunu, ücretsiz olarak halkla buluşacak.
Şiirsel bir dille anlatılan oyun bazen sert, bazen kesik kesik, bazen de bir ritüeli andıran devinimlerle dillendiriliyor. “Yarin yanağından gayrı her şeyde, her yerde hep beraber” diyen Simavnalı Bedreddin’in efsaneleşmiş başkaldırısı sahnede can buluyor. Bedreddin’i anlatan ilk edebi eser olan Şeyh Bedreddin Destanı, Nazım’ın kalemine sadık kalınarak sahneleniyor. Yönetmenliğini Cemalettin Çekmece’nin üstlendiği eser; özgün besteleri, canlı müziği ve muhteşem danslarıyla seyirciyi asırlarca geriye, Çelebi Sultan Mehmet devrine götürüyor.

İskenderun’a Sürpriz Yatırım
DENİZ OSB…
İskenderun’da “Deniz Organize Sanayi Bölgesi” kuruluyor. Açıklamayı Vali Erdal Ata yaptı. Vali Erdal Ata, yaptığı açıklamada, İskenderun’un ekonomik yapısının ve ülkeye kattığı ekonomik değerin bilinci içinde olduklarını kaydederek, “Her yıl, 2 bin 500 ila 3 bin geminin geldiği İskenderun’da bir Deniz Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için girişimlerimizi başlattık” açıklamasını yaptı.

Reyhanlı’da Özel Hastane açılışı: BUGÜN
Reyhanlı’da yaptırılan Özel Sevgi Hastanesi’nin açılışı bugün yapılıyor. Antakya-Reyhanlı yolu-kent girişinde oluşturulan Sevgi Hastanesi açılışı bugün saat 14.00’te yapılıyor.

Üniversite Öğrencilerine Özel UMRE TURU
Hatay İl Müftülüğü, üniversite öğrencilerine yönelik özel UMRE TURLARI düzenledi.
2017 Yılı umre organizasyonu kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından üniversite öğrencilerine yönelik umre tur programları düzenleniyor. 25 Yaşını doldurmamış üniversite öğrencilerinden dileyenler bu turlara kayıt yaptırabilir. Tur tarihleri ve detayları hakkında ayrıntı edinmek isteyenlerin, Hatay Müftülük sitesinden bilgi edinebilecekleri duyuruldu Umreye gitmek isteyenler, ilan edilen umre turuna ait banka kodu ile Hac ve Umre Muhasebe Müdürlüğü’nce anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilat hesabına ücretini peşin veya taksitli olarak yatıracaklar.
Üniversite öğrencilerine yönelik UMRE TURLARI, 10 Şubat ile 6 Nisan tarihleri arasında düzenleniyor. Ücret; Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halkbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası Şubelerinden yatırılabilecek. İsteyenler; Albaraka Türk Katılım Bankası’nın 6, Vakıfbank ve Halkbank’ın sunduğu 4 aya kadar taksit imkanından da yararlanabilecek.
Bu işlemden dolayı umre yolcusundan herhangi bir ücret farkı alınmayacağı duyuruldu.

Yayladağıspor Gecesi Antakya’da yapıldı
Hatay 1. Amatör Küme’de play-off oynayan Yayladağıspor Kulübü, Süper Lig’e yükselme mücadelesi verirken, taraftarıyla bütünleşme adına eğlence ve moral gecesi gerçekleştirdi. Yayladağıspor Kulübü gecesi, Antakya’da yapıldı. Geceye, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kalkan ile ilçenin önde gelenleri katıldı.
Yayladağı Belediye Başkanı Kalkan, kulübe gelir sağlama adına yaptırdıkları halı saha işletmesini Yeşil-Beyazlı ekibe verdiklerini bildirdi. Kalkan’ın bu sözleri alkışlandı.
Yayladağı Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Yalçın da, spor kulübünün kentin tanıtımındaki rolüne dikkat çekti.

Eğitim Bir Sen Yönetimi ziyareti Müftülüğe
OKULLARDA DAHA ÇOK DİN EĞİTİMİ
Eğitim Bir-Sen İl Başkanı İsmail BAYRAKTAR ve Yönetim Kurulu üyeleri, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette, İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Mehmet Yolcu da hazır bulundu. Ziyarette, ilimiz genelinde verilen din hizmetleri ve okullarda din eğitimi veriminin daha da arttırılması için yapılması gerekenler konuşuldu.
İl Müftüsü Kavillioğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Ziyarette, İl Müftüsü’ne, Memur-Sen Kurucu Başkanı merhum Mehmet Akif İnan’ın eserleri hediye edildi. İl Müftüsü de misafirlerine Başkanlık yayınlarından kitaplar hediye etti. Bankalar, son 3 ayda 1020 çalışanı işten çıkardı
Ülke genelindeki bankaların, 2016 yılı son 3 ayı içinde (Ekim, Kasım, Aralık) toplam 1020 çalışanı işinden çıkardığı bildirildi.
Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) internet sitesinde yer alan verilere göre, personel sayısında azalma, 2016 yılının son çeyreğinde 1,020 kişi oldu. TBB raporuna göre, ekonomik büyümede görülen yavaşlamanın etkisiyle bankacılık sektörünün aktif büyümesindeki yavaşlama, şube ve personel sayısındaki düşüşte etkili olurken, bankaların operasyonel maliyetleri düşürme çabaları da bu süreci etkiledi.
Rapora göre, mevcut koşullarda sektör açısından önemli bir maliyet unsuru olan ve şube bazında her yıl uygulanan harç uygulaması, bankalara şube açma yoluyla istihdam konusunda caydırıcı rol oynayabiliyor.

TOPLAM BANKA SAYISI 10 BİN 781 OLDU
Rapora göre, 52 bankanın faaliyet gösterdiği sistemde, Aralık 2016 itibariyle mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarının toplam şube sayısı 10,781, toplam çalışan sayısı ise 196,699 kişi oldu.

Müftülük-Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü Sözleşme imzaladı
KİMSESİZ ÇOCUKLARA BAKANLARA DİN EĞİTİMİ
Hatay İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında imzalanan Protokol ile beraber, bundan böyle kuruma bağlı İskenderun Sevgi Evleri’nde görev yapan personele dine eğitimi verilecek. Bu çalışmanın ilk etabı da hafta içinde gerçekleştirildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan Protokol çerçevesinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri’nde görevlendirilen personele bilgilendirme toplantısı yapıldı. İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Büyüktelli, İl Müftü Yardımcıları, ÇEKOM Müdür Vekili Emel Delioğlu ile Sevgi Evleri’nde görevlendirilen personel katıldı.

TÜRKONFED, HATAY DAHİL 7 İL’DE
KOBİ’LERE KURUMSAL SOSYAL SORUMLUĞU ANLATILDI
Hayırsever KOBİ’leri kurumsal bir yapıya dönüştürmeyi amaçlayan TÜRKONFED, “KOBİ’ler için KSS Projesi”ni, Malatya’da yapılan çalıştay ile tamamladı. Aralarında ilimiz Hatay’ın da yer aldığı; Kayseri, Kütahya, Trabzon, Kocaeli, Denizli ve Malatya’da gerçekleştirilen toplantılarda 500’e yakın KOBİ’ye ulaşan TÜRKONFED’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, “KSS’yi bir kurum kültürü haline getiren KOBİ’ler, rekabetçilikte bir adım öne çıkıyor” dedi.
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), KOBİ’ler için geçtiğimiz yıl başlattığı Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Projesi’ni Malatya’da düzenlediği çalıştay ile tamamladı. Avrupa Birliği – Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamındaki Sivil Toplum Diyaloğu Programı tarafından finanse edilen, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (KSSD) ve Hollanda’dan MVO Nederland işbirliğiyle gerçekleştirilen “KOBİ’ler için KSS Projesi” kapsamında; Kayseri, Kütahya, Trabzon, Kocaeli, Hatay, Denizli ve Malatya’da çalıştaylar düzenlendi. 500’e yakın KOBİ’ye, var olan yardımseverlik duygularının kurumsal bir yapıya dönüştürebilme yolları anlatıldı.
Bu çalıştaylarla, KOBİ’lere, AB ülkeleri ve Türkiye’deki iyi uygulama örneklerini aktararak, KOBİ’ler nezdinde KSS bilincini artırmayı ve şirketlerin iş modellerini yeniden şekillendirmelerini sağlamayı hedeflediklerini anlatan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadıoğlu’nun konuşması şöyle:
“KSS projelerini, sivil toplumla özel sektör arasındaki ilişkiyi güçlendirmesi açısından çok önemsiyoruz. Çünkü KSS, dünya için, insanlık için, çevre için, sürdürülebilir gelecek için önemli bir kalkınma alanıdır. Projemizle Anadolu’daki farkındalığı artırma, KSS’yi bir kurum kültürüne dönüştürme ve bu konularda politikalar geliştirilmesi yönünde önemli bir başarı elde ettik. Şirketlerin sadece kendisini değil içinde bulunduğu toplumu da geliştirmesi gerekiyor. Toplumu etkileyip, doğru şekilde dönüştürecek ve sosyal fayda yaratacak projeler geliştiren şirketler yani KSS’yi bir kurum kültürü haline getiren KOBİ’lerin, rekabetçilikte öne çıkacağına inanıyoruz.”

Mobilya sektörü memnun
Bakanlar Kurulu, mobilya sektöründe yüzde 18 olan KDV oranını üç aylığına yüzde 8’e indirdi. KDV oranının düşürülmesiyle ilgili Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’nin ilgili sayısında yayınlanırken, karar, uzun süredir bu yönde talebi olan mobilya sektöründe memnuniyet yarattı.

Ödemeler Mart’ta Başlayacak…
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yaklaşık 11,5 milyon emeklinin aylıkları karşılığında banka promosyonu alabilmesini sağlayacak ödemelerle ilgili 3. Anlaşmayı Garanti Bankası ile gerçekleştirdi. Garanti’den yapılan açıklamaya göre, emeklilere banka promosyonu için SGK ile anlaşan banka, ödemelere Mart ayında başlayarak Nisan ve Mayıs’ta da devam edecek.

Teminat sorunu Yaşayan Esnaflara…
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sıfır faizli kredide KOSGEB’in Kredi Garanti Fonu ile protokol imzalayarak iş birliği yapacağına dikkati çekerek, teminat sorunu yaşayan esnaf için Kredi Garanti Fonu’nun destek vereceğini ifade etti.