Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Hassa-Amanoslar’da etkisiz hale getirilen

Hassa-Amanoslar’da etkisiz hale getirilen PKK’lı 2 Terörist:
GRİ LİSTEDE…
Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından Hassa ilçesi Kozlukpınarı mevkiinde sürdürülen planlı operasyon kapsamında iki bölücü terör örgütü mensubunun ölü olarak ele geçirilmesinin ardından yapılan kimlik tespitinde, her iki teröristin GRİ LİSTE’de olduğu ve arandığı ortaya çıktı. Yapılan kimlik tespit çalışmalarının ardından etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, Gri Liste’de yer alan “Amed Redur” kod adlı M.E.A. diğerinin ise “Baran Zilan” kod adlı Suriye uyruklu A.M. olduğu belirlendi.
Teröristler ile birlikte iki adet kaleşnikof marka piyade tüfeği, 6 adet dolu şarjör, 1 adet el bombası, 1 adet flash disk, 1 adet sd kart, 1 adet mikro sd kart, 2 adet not defteri, 50 mt. kablo, 2 adet uyku tulumu, sırt çantaları ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi. Bölgede operasyonlar sürdürülüyor.

HDP Paneli Cumartesi günü
KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE
HDP Kadın Meclisi girişimi ile Cumartesi günü Antakya’da, biri Milletvekili olmak üzere, iki kadın panelistin katılacağı ve kadına yönelik şiddetle mücadelenin ele alınacağı bir panel düzenleniyor. 25 Kasım Cumartesi günü Hatay Kadın Platformu girişimi ile Atatürk Parkı içindeki nikah salonunda, Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve Mor Çatı Gönüllüsü Avukat Meline Çilingir’in panelist olarak katılacağı “Kadına Yönelik Şiddet ve AKP’nin Kadın Politikaları” konulu panele bütün Hataylı kadınların davetli olduğu duyuruldu.

Meteoroloji uyardı
İskenderun’da fırtına felç etti
İskenderun ve çevresinde dün yaşanan şiddetli fırtına yaşamı felç etti. Fırtına nedeniyle birçok ev ve işyerinin çatısının uçtuğu belirtildi.
Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, önceki gün Mersin, Hatay, Osmaniye, K.Maraş (kuzeyi) ile Adana (kıyı ve kuzey kesimlerinde), rüzgarın, Salı günü sabah ilk saatlerden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/saat) fırtına, yer yer 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde esmesinin tahmin edildiğini, bu nedenle de ulaşımda aksamlar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirmişti.

Öğrt. Bozkuş’un acılı günü
EŞİ VEFAT ETTİ
Defne ilçesi Turunçlu İlkokulu Öğretmeni Nilüfer Bozkuş, hafta başında şok bir acı haberle sarsıldı. Nilüfer Bozkuş’un eşi vefat etti. Merhumun cenazesi dün öğle namazına müteakip Antakya Mezarlık Kompleksi’nden kaldırılarak toprağa verildi.
ANTAKYA, merhuma Allah´tan rahmet, Ailesine başsağlığı diler.

Hatay’daki okullarda öğretmen ihtiyacı ile fazlalığı için atama süreci
Başvurular Dün Başladı
Bakanlık uygulaması çerçevesinde, Hatay’daki okullarda öğretmen fazlası ile öğretmen eksiği olan okullara atamalarla ilgili dengeleme süreci başladı. Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumları yönetici ve öğretmenlerinin norm kadrolarına ilişkin Yönetmelik maddesinde, “Özel eğitim kurumları hariç olmak üzere, bir yerleşim merkezindeki her eğitim kurumunda en az 1 rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu doldurulmadan ikinci ve müteakip norm kadrolara öğretmen atanamaz” denildiği hatırlatılarak, norm kadro fazlası rehberlik alan öğretmenlerin, tercihlerini bu madde doğrultusunda yapmaları gerektiğine dikkat çekildi.
Hatay ili geneline halen 2221 okuldaki öğretmenlerle ilgili fazlalık ya da ihtiyaç bulunduğu ortaya çıkıyor.
Verilere göre Antakya’da 432 okulda, Defne ilçesinde ise 105 okulda ya öğretmen fazlalığı ya da ihtiyacı bulunuyor. Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü, ihtiyaç ve norm fazlası öğretmenlerin başvuru yapabilecekleri tarihlerin 21-23 Kasım olduğunu duyurdu ve dün itibariyle de başvurular alınmaya başlandı. Başvurular, yarına kadar yapılabilecek. Başvuruların ardından değerlendirmelerin ise 27-28 ile 29 Kasım tarihlerinde yapılacağı, ardından sonuçların açıklanacağı ve ilişik kesme ile yeni görev yerlerinde başlamaların da sömestr tatilinde yapılacağı duyuruldu.

Bugün enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji temini için şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasına kesinti uygulanıyor. İlimizde bugünkü kesinti programı şöyle:
Arsuz İlçesi Nardüzü Mahallesi 11, 161, 164 ve Bereket Sokaklara 9:00-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Orhanlı Mahallesi Tepe ve Merkez Sokaklara 9:00-17:00 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Ocaklı Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Gökdere Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Bekbele Mahallesine Devlet Bahçeli, Mimar Sinan ve 104 Sokaklara 9:00-16:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Cemal Gürsel Mahallesine 8:30-16:30 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Görentaş Mahallesine 12:00-15:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.