Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Hatay BŞB’de 4218 Taşeron

Hatay BŞB’de 4218 Taşeron KADRO istiyor
Sınavlar Yarın Başlıyor
Kamu Kurum ve Kuruluşlarında personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı sözleşmeleri kapsamında çalıştırılmakta olan işçilerin geçici işçi kadrolarına geçişleriyle ilgili başvuruların değerlendirilmesi süreci devam ediyor. Hatay Büyükşehir Belediyesinde toplam 4218 kişi kadro istemi için başvurdu. Başvuran 4218 kişi yarından başlamak üzere 4 gün süreyle sözlü mülakata alınacaklar. Hatay BŞB’de yarından başlamak üzere 4 gün süreyle HATMEK’te günde yaklaşık 1050 civarında çalışan sözlü sınavca alınacak. BŞB’de taşeron başvurucuları arasında kategori sıralaması şöyle:
İlköğretim mezunu okur-yazar: 1233 kişi
Ortaokul mezunu: 918 kişi
Lise mezunu 1163 kişi
Önlisans-lisans mezunu:904 kişi
Sınavlar:
Salı günü ilkokul mezunları
Çarşamba: Ortaokul mezunları
Perşembe: lise mezunları
Cuma: Önlisans-lisans mezunları
Şeklinde düzenlendi.

MKÜ’de “Gençlik ve Değişim” paneli: BUGÜN
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde “Gençlik ve Değişim” konulu bir panel düzenleniyor. Etkinlik bugün yapılıyor. Açıklama şöyle:
“ Daire Başkanlığımıza bağlı olarak faaliyet gösteren İdeal İnsan Topluluğu tarafından 5 Mart (Bugün) saat 17:00’de Atatürk Konferans Konferans Salonunda “Gençlik ve Değişim” adlı konferans düzenlenecektir”

Antakya mobilyacı ayakkabıcı esnafına kredi oranı% 60’tan, % 70’e…
Antakya Mobilyacılar ve İhtisas Sanayi Sitesi, Antakya Ayakkabıcılar Siteleri yanı sıra Rey-hanlı Küçük Sanayi Sitesi esnafının kullandığı esnaf kredisi limitini 10 puan arttırıldı. Buna göre, daha önce % 60 olan kredi oranı % 70’e çıkarıldı. Bilgiyi Hatay AK Parti Milletvekili Fevzi Şanverdi verdi.

SMMMO’da mesleki eğitim
GV BEYANINDA YOL HARİTASI
Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, üyelerine yönelik mesleki bir eğitim semineri düzenledi. Seminer bugün oda lokalinde saat 13.30’da veriliyor. Seminerin konusu “Gelir Vergisi Beyannamesinde Yol Haritası’ olarak belirlendi. Semineri, TÜRMOB genel saymanı Emre Kartaloğlu sunacak.

Kore gazisi vefat etti
Altınözü ilçesinden Kore Gazisi Kamil TATLIŞEKER vefat etti. Merhum Kore Gazisinin cenazesi Cumartesi günü Dokuzdal Mahalle Camisinde kılınan Öğle Namazı sonrası Dokuzdal Mahallesi Mezarlığına defnedildi.
ANTAKYA, merhuma tanrıdan rahmet ailesine başsağlığı diler.

AKP Antakya Gençlik kolları başkanını seçti
Muzaffer Alkaya…
AK Parti Antakya İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına Mustafa ALKAYA yeniden seçildi. AK Parti Antakya ilçe gençlik kolu kongresi geçtiğimiz Cumartesi günü yapıldı.
Durdunaz Horoz yeniden başkan
Ak Parti Antakya İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Başkanlığına mevcut başkan Durdunaz Horoz yeniden seçildi. Cumartesi günkü AK parti Antakya ilçe kadın kolları 2.Olağan Kongresinde Durdunaz Horoz yeniden başkan seçildi.

Suriyeli dul ve yetimlere destek
Eytam Vakfı tarafından Reyhanlı, Yayladağı ve Kırıkhan ilçelerinde yaşayan yetimlere ve annelerine kıyafet, gıda, ayakkabı ve burs yardımı yapıldı. Darul Eytam Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Çebi, Suriyeli yetim ve annelerinin yardımına koştuklarını söyledi.

Hasan Pembecioğlu’nın Acılı Günü
Annesi Vefat Etti
Antakya Belediyesi eski zabıta memuru, mezarlıklar müdürlüğünden emekli , halen mehter takımında görev yapan kentin sempatik isimlerinden Hasan Pembecioğlu anne acısı yaşadı. Hasan Pembecioğlu’nun annesi: HACI MELAHAT PEMBECİOĞLU vefat etti.
Merhumenin cenazesi dün öğle namazını müteakip mezarlık kompleksinden kaldırılarak toprağa verildi.
ANTAKYA; Merhumeye tanrıdan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz.

YÖKDİL 17 Mart’ta
Anadolu Üniversitesi AÖF İl Sınav Koordinatörlüğü, kısa adı YÖKDİL olan yüksek eğitim kurumları yabancı dil sınavının 17 Mart tarihinde yapılacağını duyurdu. Duyuruya göre de, bu sınavda görev almak isteyen Üniversitelerdeki akademisyenlerin başvurularını dün gece yarısına kadar yapmış olmaları gerekiyor.