Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Hatay Büyükşehir’de işçi kıdem

Hatay Büyükşehir’de işçi kıdem tazminatı ödenmediği iddiası!
Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan ve geçtiğimiz günlerde işlerine son verilen Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı bünyesindeki işçilere kıdem tazminatı ödemesi yapılmadığı öne sürüldü. Gelişmeleri yakından izleyen bir okurumuz, olayla ilgili şu bilgileri verdi:
“Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde işçi ödemelerinde çifte standart yaşanıyor. Belediye yetkilileri, 31 Mart 2018 itibariyle işine son verdiği emekli personelin tamamına hak etmiş oldukları kıdem tazminatını öderken, sadece Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’ndaki işine son verdiği personele, ihale şartnamesindeki bir maddeyi gerekçe göstererek hak ettikleri kıdem tazminatlarını ödemedi. Mağdur personeller Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a seslenerek, ‘Hem işimizden olduk, hem kıdem tazminatlarımızı alamadık. Diğer bütün birimlerde çalışanlar kıdem tazminatlarını aldılar. İhale şartnamesindeki maddeden kaynaklı bir gerekçenin sorumlusu biz miyiz? Bizler çalıştık, emek verdik. Bu emeğimizin, alın terimizin hakkını istiyoruz. Diğer birimlerde çalışanlar kıdem tazminatlarını alıyor da biz neden alamıyoruz?’ sorusunu yöneltiyor.”
Mağdur olduklarını öne süren işçiler, Başkan Savaş’ın konuya müdahale ederek, kıdem tazminatlarının kendilerine bir an önce ödenmesini ve Kurban Bayramı öncesi yaşadıkları bu mağduriyetin giderilmesini istediler.

ATSO Meclisi’nde 3 İlçeye Temsilcilik Önergesi
Red Edildi…
ATSO Temmuz ayı Meclis toplantısında; Yayladağı, Altınözü ve Samandağ ilçeleri için irtibat bürosu veya temsilcilik açılması için verilen 16 imzalı önerge, Hikmet Çinçin ve arkadaşlarının oylarıyla geri çevrildi.
ATSO’da muhalefeti temsil eden Meclis üyeleri Ali Kavak, Tahsin Kabaali, Mehmet Kılıçlar, Serdal Aslan, Bekir Karabacak, İsmail Güzelmansur, Mehmet Gece, Hakan Künefeci, Adnan Korkmaz, Nejdet Sin, Hüseyin Kazar, Jan Baram, Tahsin Rende, M. Kemal Arsanlanoğlu, Mehmet Kahraman ve Salah Mışraklı’nın imzalarıyla Meclis’e önerilen Altınözü, Yayladağı ile Samandağ ilçelerine irtibat ofisi veya temsilcilik açılması konulu önergenin reddedilmesinin iş dünyasında olumsuz karşılanması bekleniyor.
ATSO’da önergeleri reddedilen muhalefet üyeleri adına yapılan açıklamada, seçim çalışması sırasında Katar’a temsilcilik açılabileceğini dile getiren Hikmet Çinçin ve ekibinin 3 ilçedeki işadamlarına büyük kolaylık sağlayacak olan irtibat ofisi önergesini neden reddettiğinin ise anlaşılamadığı kaydedildi.

Mehmet Ali Kuseyri’nin Acılı Günü
Annesi Vefat Etti
Uzun yıllar Antakya Ticaret Borsası Başkanlığı yapan, TOBB Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Antakya’nın saygın işadamlarından Mehmet Ali Kuseyri’nin annesi, merhum Kazım Kuseyri’nin eşi Sabiha Kuseyri vefat etti.
Merhumenin cenazesi, bugün öğle namazını müteakip Mezarlık Kompleksi’nden kaldırılacak.
ANTAKYA, merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

Güzelmansur’a göre, Ekonomide cerrahi müdahale yerine pansuman yapılıyor
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, asli iştigal alanı olan akaryakıt sektörüne ilişkin açıklamasında, hükümetin bu alanda yanlış politika ve uygulamalarda bulunduğunu öne sürdü. CHP’li Vekil Güzelmansur’un bu konudaki kısa ve eleştirel mesajı şöyle:
“17 Mayıs’tan bu yana döviz artışıyla toplamda benzine 54 krş, motorine 45 krş zam geldi. İktidar şimdilik bu zamları ÖTV’yi indirerek kamufle ediyor. Aksi halde bugün Ankara’da benzin 6,83 TL, motorin 6,18 TL olacaktı. Ancak bu formül pansumandır. Oysa ekonomiye cerrahi müdahale şarttır.”

Vergi Borç Yapılandırması
27 Ağustos’a Uzatıldı
Hükümet, vergi ve prim borçlarının tahsilatında yapılandırma ile ilgili uygulamanın uzatıldığını duyurdu. Hükümet, vergi daireleri ile SGK’lardaki aşırı yoğunluk üzerine, vatandaşların mağduriyetlerini önlemek üzere, dün gece yarısı sona eren süreyi 27 Ağustos 2018 tarihine kadar uzattı. Buna göre, kamuya vergi ve prim borcu olanlar, yapılandırma için 27 Ağustos tarihine kadar başvurabilecekler.

Hatay FETÖ’de Son Bilgiler
Gözaltında olan yok!
Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürütmekte olduğu FETÖ-PDY Soruşturması kapsamında ilimizdeki FETÖ ile ilgili halen gözaltında şüpheli olmadığı bildirildi. Hatay FETÖ Soruşturması’nda son bilgiler şöyle:
Açığa Alınan : 134 Memur
İdari Soruşturulan : 117 Memur
İhraç Edilen : 2017 Memur
Halen Gözaltı : Yok
Halen Tutuklu : 1389 Kişi
Adli Kontrolle Serbest : 1356 Kişi
Tutuksuz Yargılanan : 1106 Kişi
İl Dışı Sevk : 312 Kişi
Firari : 268 Kişi
Adli Soruşturulan : 4430 Kişi

Dilmeç ve Aslan’ın Acılı günleri
Anneleri Vefat Etti
Refah Partisi eski Hatay İl Başkanlarından, bir dönem İl Genel Meclisi üyeliği yapan, Milletvekili aday adayı Av. Hüseyin Dilmeç ile Veteriner Abdulbasit Aslan’ın annesi vefat etti. Merhumenin cenazesi Altınözü ilçesinde toprağa verildi. Cenaze törenine AKP İl Başkanı, eski Milletvekilleri, yöneticiler ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
ANTAKYA, merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

LGS’de 310.000 öğrenci açıkta
Liselere yerleştirme sonuçları açıklandı. Öğretmen sendikalarına göre, yeni sistem şimdiden iflas etti. Onlara göre gerekçe şu:
İmam Hatip Liselerinde 107.288, Meslek Liselerinde ise 214.034 boş kontenjan var.
Nitelikli liselere yerleşemeyen 310 bin aday açıkta kaldı. Şimdi mecburi olarak, İmam Hatip veya Meslek Liselerine gidecekler.

DOĞAKA Desteği 9 Projeye
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), ilimizde toplam 9 projeye destekte bulunuyor. Tamamı turizme yönelik 9 projede ödemeler DOĞAKA tarafından yapılıyor. DOĞAKA destekli ilimizdeki 10 proje ile proje sahibi kurumlar şöyle sıralanıyor:
Rhosus Antik Kent-Arsuz Kaymakamlığı
Arsuz Gül Plajı Projesi-Arsuz Belediyesi
Altınözü Altın Zeytin Cam Seyir Teras Projesi-Altınözü Belediyesi
Antakya Tarihi El Sanatları Müzesi-Antakya Belediyesi
Belen Seyri Körfez-Belen Belediyesi
Erzin İlçesi Burnaz Olajının Turizme Kazandırılması Projesi-Erzin Kaymakamlığı
Hatay Mutfağı Araştırma ve Geliştirme Merkezi-Mustafa Kemal Üniversitesi
Osmanlı Köyü ve Yaşamı Tematik Müzesi-Kırıkhan Belediyesi
Vakıflıköy Müzesi-Samandağ Vakıflı Köyü Ermeni Ortodoks Kilisesi Vakfı

Hatay’da En Yüksek Tercih Sırasına Göre Liseler…
Milli Eğitim Bakanlığı’nca önceki gün açıklanan Liselere Yerleştirme Sınav sonuçlarına göre, ilimizde en yüksek puanla tercih edilen okul Hatay Fen Lisesi oldu. İlimizdeki liselere yerleştirmede taban puanlarına göre sıralama şöyle oluştu:
Hatay Fen Lisesi : 409 Puan
İsk. Tosçelik Fen Lisesi : 406 Puan
Ant. Selim Nevzat Şahin AL : 388 Puan
Dörtyol Fen Lisesi : 377 Puan
Ant. Osman Ötken A.L. : 372 Puan
İsk. Makzume A.L. : 366 Puan
İsk. Cumhuriyet A.L. : 351 Puan
Reyhanlı Y.Turan A.L. : 335 Puan
Kırıkhan Naim Atakaş A.L. : 321 Puan
Karlısu Sos.Bil. Lis. : 319 Puan
Besim Öner Akalın A.L. : 318 Puan
Hz.Ayşe An.İHL(İng) : 299 Puan
Dörtyol R. Atakaş A.L. : 290 Puan
Yıldız Sel.Mıstıkoğlu KTML : 274 Puan
Hz. Ayşe An. İHL (Arapça) : 272 Puan
İsk.Mesleki TAL : 270 Puan
Erol Bilecik TEML (Makine) : 264 Puan
TOBB İmam Hatip A.L. : 262 Puan
Şehit A. Benli A.L. : 262 Puan
Erol Bilecik TEML (Motorlu Ar) : 247 Puan
Kırıkhan Zübeyde Hanım AiL. : 244 Puan
Payas Mesleki A.L. : 228 Puan
Samandağ Adem Nural A.L. : 179 Puan
Reyhanlı Ahi Evren Lis. : 150 Puan

Kent Konseyi İmza Kampanyası Başlatıyor
Hatay Gönüllüler Konseyi Derneği’nin öncülüğünü yaptığı ve ilimizdeki 30 STK ile Meslek Odası tarafından desteklenen Antakya ilçesindeki 3 temel konuyla ilgili toplum yararına karar alınması için imza kampanyası başlatıldı.
Tahir Dönmezer’in Başkanı olduğu Hatay Gönüllüler Kent Konseyi Derneği’nin uygulaması için imza kampanyası başlattığı 3 temel konu şunlar:
-Antakya Mehmet Şah Vakıf İşhanı’nın yeri kent meydanı olsun.
-Büyük Antakya Oteli’nin yeri kültür adası olsun.
-Atatürk Caddesi çift yön olsun.
İmza kampanyası ile ilgili ilk imzalar 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda atılıyor.

Emekliye Bayram İkramiyesi
Muhtemelen 14-15 Ağustos’ta
Emeklilere yönelik bayram ikramiyesinin Kurban Bayramı ayağında ödeme takviminin muhtemelen 14-15 Ağustos tarihleri olabileceği belirtiliyor. Kurban Bayramı, 21 Ağustos Salı günü başlayacak. Kurban Bayramı dolayısıyla ikramiye ödemelerinin en geç bir hafta önce, yani 14-15 Ağustos’a kadar yapılması bekleniyor. İkramiyenin daha erken bir tarihte ödenmesi de söz konusu olabilir. Ödemenin ne zaman yapılacağını SGK açıklayacak.
Bayram ikramiyesinden; ödemenin yapıldığı tarihte Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri (dul-yetim aylığı) alanlar yararlanacak. Ayrıca SGK’dan aylık alan; Şehit yakınları, Gaziler, muharip Gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de bayram ikramiyesi alıyor.
Ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanlara, hisseleri oranında ikramiye ödeniyor. Örneğin, ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50’si bağlanmış olan eşe 500 lira, yüzde 25’i bağlanmış olan kızına ise 250 lira ikramiye ödenecek. Herhangi bir işte çalışmadığı, kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık almadığı için eşinin aylığının yüzde 75’ini almakta olan dul eşe ise 750 lira ikramiye verilecek.

Antakya Belediyesi Hizmeti
Ücretsiz Matematik Kursu
Antakya Belediyesi Eğitim ve Okuma Salonu’nda 9., 10., 11. ve 12. Sınıflara yönelik ücretsiz Matematik Kursu başladı. Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada; 9., 10., 11. ve 12. Sınıflar için 4 aylık periyodlar halinde haftada 3 saat ücretsiz matematik kurslarının başladığı belirtildi. Açıklamada, konusunda uzman eğitmenlerle, matematiğin temelinden başlayarak anlatıldığı ve öğrencilere matematik dersinin sevdirildiği belirtildi.
Antakya Belediyesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kurs hakkında bilgi almak isteyenlerin Antakya Belediyesi Eğitim ve Okuma Salonu’na şahsen başvurabileceği gibi, 0326 212 17 86 numaralı telefonlardan da bilgi alabileceği belirtildi.

Hatay Milli Eğitim 3 okul onarım işini ihaleye çıkardı
Teklifler En Son Bugün…
Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü, ilimiz İskenderun, Defne ile Arsuz ilçelerindeki 3 okulla ilgili onarım işini doğrudan temin yöntemiyle yerine getiriyor. Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü duyurusunda, onarıma alınacak okullar şöyle sıralandı:
Arsuz-Hazreti Fatma Anaokulu Onarımı
Defne-Şehit Serkan Talan MTAL Onarımı
İskenderun-Tosçelik Fen Lisesi Onarımı
Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü duyurusunda, üç okul onarım işlerinin 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 22/d maddesi uyarınca doğrudan temin yoluyla (götürü bedel anahtar teslimi teklif usulü) yaptırılacağı, tekliflerin 01/08/2018 Çarşamba günü (bugün) saat: 15.00’a kadar Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Bölümü’ne imzalı ve kaşeli kapalı zarf ile elden teslim edilmesi gerektiği kaydedildi. Tekliflerin değerlendirilmesi, 01/08/2018 Çarşamba günü (bugün) ihaleden hemen sonra, yani saat 16.00 itibariyle, oluşturulan komisyon marifetiyle Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat Emlak Hizmetleri Şubesi’nde katılımcılara açık bir şekilde yapılacak.

Öğretmenlerde Mazeret Atamaları
Başvuru Bugün Başlıyor
Milli Eğitim Bakanlığı 2018 yılı yaz tatili kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu yanı sıra diğer nedenlere bağlı olarak yer değiştirme başvuruları bugünden itibaren yapılabilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı’mdan edinilen bilgilere göre, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında görevli kadrolu öğretmenlerin il içi ve iller arasında aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri veya engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değişiklikleri, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri doğrultusunda 17 Ağustos tarihinde yapılacak. Başvurular ise 1-7 Ağustos tarihlerinde yapılıyor. Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü de tüm Öğretmenlere tebliğen, bu konudaki duyuruları kendi internet sitesinde yayınladı.
Süreçle ilgili bilgiler şöyle:
Başvuru: 1- 7 Ağustos 2018
Tercih Süreci: 10-15 Ağustos 2018
Atamalar: 17 Ağustos 2018
İlişik Kesme: 28 Ağustos 2018’den sonra.

Yarın enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji temini için şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında kesinti uyguluyor.
İlimizde yarınki enerji kesintisi programı şöyle:
Yayladağı İlçesi Yukarıokçular, Yoncakaya, Turfanda, Çaksına, Çatbaşı, Bozlu ve Şenköy Mahallelerine 9:00-15:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Saraykent Mahallesi Şükrü Balcı Sokağa 13:00-14:30 saatleri arası,
Antakya İlçesi Saraykent Mahallesi 311. Sokağa 9:00-13:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Saraykent Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Toygarlı Mahallesi 1 ve 7. Sokaklara 9:00-17:00 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Özerli Mahallesi 744 Nolu, 3 Nolu Deniz Yolu, Deniz ve Akdeniz Sokaklarına 9:00-17:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Başlamış Mahallesi Başlamış Sokağa 8:30-16:30 saatleri arası,
Hassa İlçesi Demrek Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Suçıkağı Mahallesi Suçıkağı Sokağa 9:00-16:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Alparslan Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Yaylıca Mah. 9:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Yeni Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Altınözü İlçesi Sofular ve Hanyolu Mahallelerine 9:00-15:00 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Bozlu Mahallesine 15:00-17:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Sözleşmeli Öğretmenlikte
Tercih 6 İl’e 1-4 Ağustos’ta
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görev yapan adayların başvurabildiği Sözleşmeli Öğretmenlik için tercihler bugün başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görev yapanların sözleşmeli öğretmenliğe atanma sürecini içeren takvim ise yayınlandı. Söz konusu takvim gereğince, adayların, Bakanlıkça belirlenen sözlü sınav merkezlerinden (Adana, Ankara, Erzurum, İstanbul, İzmir ve Malatya), illerini 1-4 Ağustos 2018 tarihleri arasında tercih etmeleri gerekiyor.
Takvim şöyle işleyecek:
Sözlü Sınav Merkezi Tercihi : 14Ağustos
Sınav Merkezlerinin İlanı : 7 Ağustos
Sözlü Sınavlar : 11-14 Ağustos
Sonuçların İlanı : 17 Ağustos
Sonuca itirazlar : 17-28Ağustos
İtirazların Sonucu : 31 Ağustos
Atama Tercihleri : 4-7 Eylül
Atama Sonuçları : 11 Eylül

Engellilere Plastik Kapak Kampanyası
Antakya Belediyesi Eğitim ve Okuma Salonu eğitmen ve öğrencileri, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında bir duyarlılık örneği göstererek, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği tarafından başlatılan plastik kapak toplama kampanyasına destek veriyor.
Antakya Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Eğitim ve Okuma Salonu eğitmenleri, öğrencileri ve yardımcı personeli, evlerinden ve çevrelerinden, kullanılan içeceklerin kapaklarını çöpe atmak yerine biriktirerek yüzlerce mavi kapak toplamayı başardılar. Projeye öğrenci velilerinden de destek verildiği ifade edilen açıklamada, toplanan kapakların Eylül ayı itibariyle TOFD Derneği’ne teslim edileceği belirtildi. “Mutluluğa Çevir Kapak Olsun” adlı kampanya dahilinde toplanan mavi kapakların geri dönüşümünden kaynaklanan gelir, Antakya’da ikamet eden engelli vatandaşlara akülü araç ve tekerlekli sandalye bağışı olarak geri dönüyor.