Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

İskenderun’da uyuşturucu operasyonları: 17

İskenderun’da uyuşturucu operasyonları:
17 gr. Eroin,1 kg. Esrar ele geçti,14 Şüpheli elde
İskenderun’da gerçekleşen uyuşturucu operasyonunda, 17 gram eroin ve 992 gram esrar ele geçirildi, operasyonlarda 14 kişi yakalanıp gözaltına alındı. İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri 8 adrese operasyon düzenlerken, operasyonda ele geçirilen uyuşturucu ile ilgili 14 şüpheli de gözaltına alındı.

Koşu 28 Ekim’de
Samandağ ilçesinde Ayhan Kara Vakfı öncülüğünde gelenekselleşen “Tarihe Saygı Koşusu” bu ayın sonunda yapılıyor.
Vakıf Başkanı Ayhan Kara, etkinlikle ilgili şu duyuru ve mesajı yayınladı:
“Samandağ, her güzelliği hak ediyor. Al-Mina Seleucia Pieria Tarihe Saygı Koşusu (çocuk ve yaşlılar için yürüyüş) gelenekselleşiyor. 28 Ekim tarihinde düzenleyeceğimiz 6. koşumuza sizleri ailece bekliyoruz.”

Ankara Fuarı 31 Ekim4 Kasım’da
İlimiz Hatay’ın birçok alanda temsil edildiği ve kentin tanıtımına büyük katkı yapan Ankara Fuarı, bu ayın son günü kapılarını açıyor. Ankara Fuarı, 31 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında yapılıyor. Fuar öncesi mesaj, “Tüm Zamanların Şehri HATAY… 31 Ekim-4 Kasım 2018 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde…
Yılın en çok ziyaretçi alan fuarımıza tüm halkımız davetlidir” şeklinde oldu.

Köprübaşında basın açıklaması
Antakya’daki bazı sendika ve STK’lar, ortak bir basın açıklamasında bulunacak. Saat 18.00’de köprübaşında yapılacağı duyurulan basın toplantısında, 3 yıl önce Ankara’da bombalı saldırıda öldürülen 103 kişiye yönelik saldırı olayının kınanacağı öğrenildi. Aralarında DİSK, KESK, TMMOB üyesi Odalar ile TTB’nin de yer alacağı kurumlar adına basın açıklaması saat 18.00’de yapılacak.

Arapça Dil Kursu
Samandağ’da bir kuruluş tarafından ücretsiz Arapça Dil Kursu düzenleniyor. Samandağ Hizmet Vakfı girişimi ile dileyen herkesin katılabileceği ücretsiz Arapça kursu düzenleneceği kaydedilirken, kursun, 20 Ekim’de başlayacağı, başvuruların ise 2 ile 18 Ekim tarihleri arasında yapılabileceği duyuruldu.
Duyuruda ayrıca, kurs günlerinin Pazartesi, Çarşamba ile Cuma olmak üzere haftada üç gün olacağı kaydedildi.

Bugün enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketinin ilimizde sürdürülebilir enerji temini için yaptığı çalışmalar sırasında kesinti uygulanıyor.
İlimizde bugünkü enerji kesintisi programı şöyle:
Dörtyol İlçesi Yeniyurt Mahallesi Atatürk (Hürriyet), Atatürk, Olgun, Daner, Sade, Ahmet Sade, Cocoğlu, Filikçiler, Güven, Bilgin, Keskin (Hürriyet), Cami, Ahmet Yesevi, Mevlana, Beyler, Taş, Durgun, Dağlılar ve Metin Uzun Sokaklarına 9:00-17:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Hürriyet Mahallesi Kısık Çadırkent, Hürriyet Küme Evleri ve Hanifi Soylu Sokaklarına 9:00-17:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Bahçelievler Mahallesi Halil Eser, Hacı Osman, Küçük Mahmutlu, Orhan Gazi, Değirmenler, Köleli, İbrahim Emiroğlu, Çelen, Kara Ali, Çetin Çavuş, 1.İsmet Sökmen ve 9. Sokaklarına 9:00-17:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Cumhuriyet Mahallesine 10:00-17:00 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Yukarıpulluyazı ve Aşağıpulluyazı Mahallelerine 11:30-19:30 saatleri arasında YG-Hizmet Alım Çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

FETÖ Operasyonu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında 20’si aktif görevde olan Kara Kuvvetleri Komutanlığının 49 personeli ile iki “mahrem imam” hakkında gözaltı kararı çıkardı.

Katliam cezasız kalmadı
Türkiye, 10 Ekim 2015’te, Ankara Garı önünde yaşanan, tarihinin en kanlı saldırısıyla sarsıldı. 100 sivil yaşamını yitirdiği, 391 kişinin yaralandığı olayın faili 9 sanık, 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı. Dava süreci, Hatay kamuoyu tarafından da yakından izlendi.
.
Euro kazandırdı
Türkiye İstatistik Kurumu, finansal yatırım araçlarının Eylül ayına ilişkin reel getiri oranlarını açıkladı. Buna göre, geçen ay en yüksek reel getiri, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 3,68 ile Euro’da gerçekleşti. Euro, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde ise yatırımcısına yüzde 0,6 kaybettirdi.
.
Bakanlık devrede
Fahiş fiyatlar takipte
Ticaret Bakanlığı, “Tüketicinin Korunması ve Piyasa Genel Müdürlüğü’nce, üreticiler nezdinde yürütülen resen incelemeler çerçevesinde 114 firmadan savunma yazıları talep edilmiş olup, denetim süreci devam etmektedir” açıklamasında bulundu.