Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Defne CHP’de 11 Aday

Defne CHP’de 11 Aday Adayı
Defne ilçesinde belediye başkanlığı için CHP’den 11 aday adayı başvuru yaptı. CHP’nin Defne belediye başkan aday adayları şunlar:
Bedir Yolcu, İbrahim Yaman, Züheyr Günal, Sıtkı Aslan, Nidal Özdemir, Hikmet Mengüllü, Selim Matkap, İbrahim Güzel, Mehmet Daraoğlu, Mehmet Al-yanak, Mithat Büyükaşık.

CHP İl Başkanı askere gitti
CHP İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, vatani görevini yerine getirmek üzere TSK bünyesine katıldı. CHP İl Başkanı Özgün’ün vatani görevini bedelli şeklinde yerine getireceği öğrenildi. CHP’de İl Başkanlığı’na Sibel Hakverdi vekalet ediyor.

Samandağ CHP’de 4 Aday Adayı
Samandağ ilçesinde belediye başkanlığı için CHP’den 4 isim, aday adaylığı başvurusu yaptı. Samandağ CHP’de başkan aday adayları şunlar: Mithat Nehir, Refik Eryılmaz, Nevzat Aslan, Mehmet Özçelik.

CHP İl Başkanı Özgün’den “Şehit Mesajı”
CHP İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, geçtiğimiz hafta sonunda Tunceli’de donarak Şehit olan iki askerimizle ilgili başsağlığı mesajı yayınladı. CHP İl Başkan Halil İbrahim Özgün, vatani görevini yerine getirmek üzere kentten ayrılmadan önce yayınladığı mesajında şunları kaydetti:
“Tunceli’de donarak Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gençlerimiz dondu, bizim yüreklerimiz yandı. Donarak vefat etmenin nedeni ihmal ya da kanunsuz bir emirse, bu soruşturulmalı. Anne yürekleri artık yanmamalı!” -Cemil Yıldız-

Devlet Büyükleri ve Şehitler Sergisi Bugün Palladıum’da
Antakya ‘da ilk kez, devlet büyükleri ve Şehitlerimizin şahsi eşyalarından oluşan bir sergi düzenleniyor. Sergi, Palladium AVM’de 29, 30, 31 Ekim tarihlerinde, 1.katta, günün 10:00 ile 22:00 saatleri arasında gezilebilecek.
Tüm halkın davetli olduğu sergide eserleri sergilenecek olan devlet büyükleri ile Şehitlerimiz-den bazıları şunlar: Turgut Özal, Eşref Bitlis, Süleyman Demirel, Muhsin Yazıcıoğlu, Fethi Sekin, Recep Yazıcı.

CHP’li Gençlerden: “Cumhuriyet Yürüyüşü”
CHP’li gençler, bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95.yıldönümü dolayısıyla “Cumhuriyet Yürüyüşü” düzenliyor. CHP’li gençlerin etkinliği saat 17.30’da Armutlu BP önünde başlayacak. CHP Hatay İl Gençlik Kolları koordinesinde ve Antakya ile Defne İlçe Gençlik Kolları desteğindeki etkinlikte belirlenen güzergah üzerinde yürüyüş gerçekleştirilirken, konuşmalarda da Cumhuriyetin kazanımları ile korunmasından söz edilmesi bekleniyor.

Milli Eğitim, 2 okulu “DT” yoluyla onarıyor
İhale Yarın
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Reyhanlı ilçesindeki iki okulu doğrudan temin yöntemiyle onarıma çıkartıyor. Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, doğrudan temin yöntemiyle Reyhanlı ilçesine bağlı Uzunköy İlkokulu ile Vali Utku Acun Ortaokulu onarıma tabi tutulacak. Onarım ihaleleri, yarın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılıyor. Onarım ihalelerini doğrudan temin yoluyla ve kapalı zarf şeklinde yapılacağı, saat 15.00’teki ihalenin hemen ardından, 15.15’te zarfların açılarak sonuçların değerlendirileceği duyuruldu.

CHP’liler Anıt’ta
CHP Hatay İl Yönetimi, bugünkü “Cumhuriyet Bayramı” dolayısıyla Antakya’da Cumhuriyet Alanı’nda ayrı bir çelenk sunumu töreni gerçekleştirecek.
İl Başkan Vekili Sibel Hakverdi, Partililere yaptığı duyurusunda, “Cumhuriyetimizin ilanının 95. Yıldönümünde Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk”ü, aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi anma programı kapsamında bugün saat 10:30 Antakya Atatürk Anıtı’na çelenk sunumumuza tüm Partililerimizin katılımını bekliyoruz” dedi.

ADD’den “Cumhuriyet Kokteyli”
Atatürkçü Düşünce Derneği Hatay Şubesi, Cumhuriyetimizin 95.yıldönümü dolaysıyla bir kokteyl düzenliyor.
ADD etkinliği bugün saat 16.00’da Akdeniz Mahallesi Defne Evi’nde yapılıyor.

Gümrüklere yeni model
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, e-ihale ile gümrükten satış sistemini daha etkili ve yaygın hale getirmek amacıyla tasfiyelik eşya ve araçların elektronik ortamda satışlarını kapalı teklif usulü yerine açık artırma e-ihale yöntemi ile gerçekleştireceklerini belirtti.
Resmi Gazete’de
‘2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’ Resmi Gazete’de Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan programda Türkiye ekonomisi, büyüme, istihdam ve yatırımlar konusunda 2019 yılı hedefleri sıralandı.

MHP’de seçim hazırlığı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçim çalışmaları kapsamında 23-25 Kasım tarihlerinde Antalya’da partili belediye başkanlarıyla bir araya gelecek, mevcut belediye başkanlarına seçim stratejileri anlatılacak.

Kırıkhan CHP İlçe Yönetimi görevden alındı
CHP İl Yönetimi, Kırıkhan İlçe Teşkilatı’nın görevine son verdi. Kırıkhan CHP İlçe Başkanlığı’nı halen İsmail Savaşır yürütüyor.

Meclis gündemi yoğun
TBMM, yoğun mesai yapacağı bir haftaya daha giriyor. 2019 yılı bütçesi, Kamu Denetçiliği Kurumu Raporu ile 701 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname görüşülecek.

Japon Gazeteci anlattı
Suriye’de 3 yıl rehin kaldıktan sonra Hatay üzerinden Türkiye’ye getirilen Japon Gazeteci Jumpei Yasuda, Suriye’de rehin tutulduğu 3 yılı psikolojik cehennem olarak nitelendirdi. Japon NHK televizyonuna konuşan ve 1,5 metre yüksekliğinde ve bir metre genişliğindeki hücrede tutulduğunu anlatan Yasuda, “Çok nadir konserve şeklinde gıda verdiler ama konserve açacağı vermediler” dedi. Hücresinde ses çıkarmasının kesinlikle yasak olduğunu kaydeden Yasuda, “Hatta uyurken bile ses çıkarmamı yasakladılar. Banyo yapamadığım için kafam kaşınıyordu ama kaşırken ses çıkardığı için kaşımamı bile yasakladılar” ifadelerini kullandı.

Hatay’a Kars Valisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk “Valiler Kararnamesi”yle 21 ilin valisini görevden aldı. Kararnameyle 39 ile de yeni vali atadı. Görevden alınan Valiler arasında; Bursa Valisi İzzettin Küçük, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Hatay Valisi Erdal Ata ve Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan’ın isimleri dikkat çekti.

Et üreticilerine müjde
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, karkas etin besiciden alım fiyatına ilişkin, “Yerliyi de her zaman kayırıyoruz biliyorsunuz. Yerlideki 28 lira olan karkas et fiyatımızı bugünden itibaren 29 lira olarak uygulamaya alıyoruz” dedi.

Sınıra takviye birlikler
Türkiye’nin çeşitli kentlerindeki birliklerden gönderilen ve aralarında obüslerin de yüklü olduğu askeri araçlardan oluşan konvoy Kilis’e geldi. Yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde kent merkezinden geçen askeri araçların Suriye sınırında konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.

Suriyeli dördüzler
İdlib kırsalında, her biri ortalama 1 kilogram dünyaya gelen prematüre dördüzler tedavi edilmek üzere Hatay’ın İskenderun ilçesinde özel bir hastaneye getirildi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Turhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, dördüzlerin kuvöze konularak tedavi altına alındığını belirtti.

Gümrük işlemlerinde
yeni dönem start aldı
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, geleneksel gümrükleme yöntemindeki birçok aşamaya son vererek ithalatta varış öncesi gümrükleme uygulamasını hayata geçirdiklerini belirterek, “Yeni uygulamamızla deniz yoluyla gelen eşyanın gümrükleme işlemlerinin eşya henüz Türkiye Gümrük Bölgesine gelmeden tamamlanması ve taşıma aracından tahliye edilen eşyanın doğrudan liman sahasını terk etmek üzere sahibine teslimi sağlanacaktır.” ifadesini kullandı.