Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Yarın okullar tatil Yarın

Yarın okullar tatil
Yarın ilimiz Antakya ile Defne ilçesindeki okulların büyük bölümü tatil edildi. Öğrencilerin, sabah okula gideceği saat 10.00’dan itibaren okullarda kurul toplantıları yapılacağı belirtilerek, öğrencilerin evlere gönderileceği duyuruldu.
Eğitim çevreleri, uygulamanın yarın öğleden sonraki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antakya açık hava toplantısına öğretmen ve öğrenci katılımını sağlamaya yönelik olduğunu savunuyor.

Güzelmansur, Aysever’in Konuğu…
CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Tele 1 TV’de Enver Aysever’in sunduğu ‘Ayrıntılar’ programının canlı yayın konuğu olacak. Program, bugün saat 21.00’de başlıyor.

LÜTFÜ SAVAŞ’A TEŞEKKÜR
Aalen Antakya Kültür Derneği, bünyesindeki müzik korosuna destekleri dolayısıyla, yönetim adına Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a teşekkür etti. AAKD Başkanı Mehmet Karasu ile Başkan Yardımcısı Cemil Yıldız, BŞB Başkanı Savaş’ın, Koro’ya il dışı konserlerde ulaşım başta olmak üzere her zaman destekte bulunduğunu, son olarak da önceki akşam korist ve enstrümanlara yemek verdiğini hatırlatarak, ”Büyükşehir Başkanı Lütfü Savaş’a teşekkür ederiz” açıklaması yaptı.

DUDU: İDLİB’DEKİ SALDIRI SAVAŞ SUÇUDUR
CHP Milletvekili Mevlüt Dudu, Suriye’nin İdlib şehrinde, “kimyasal” olduğu belirtilen ve 100 kişinin ölümüne neden olan saldırının savaş suçu olduğunu belirtti.
Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı incelemede sinir gazı kullanıldığını gösteren bulgular olduğunu belirten CHP Milletvekili Mevlüt Dudu, BM Güvenlik Konseyi’nde yapılacak toplantının ardından saldırıya ilişkin karanlık noktaların giderilmesi ve saldırının kimin tarafından gerçekleştirildiğinin açığa çıkarılması gerektiğini belirterek, “Kim tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin, bu alçakça saldırı büyük bir insanlık suçudur” açıklaması yaptı.

Defne Hastanesi etkinliği bugün
HASTALARA KOKTEYL
Antakya’daki özel yataklı tedavi kurumlarından Defne Hastanesi, 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla kendi hastanesinde tedavi gören hastaların katılımı ile bir kokteyl düzenliyor. Defne Hastanesi’nin kendi hastalarına yönelik jesti, bugün öğleden sonra 14.30’da Narin Otel’de düzenleniyor.

Dörtyol M.Eğ.Md. Toksoy’a silahlı saldırı
Ayağından yaralandı
Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, dün sabah kurum içinde silahlı saldırıya uğradı. Olayda, İlçe Müdürü Mehmet Toksoy bacağından yaralandı.
Saldırıyı, O.Ş. adlı, kurumca bilinen bir şüphelinin gerçekleştirdiği ve olaydan hemen sonra kaçtığı bildirildi.

LYS başvuruları başladı
Üniversiteye girişte 2.basamak olan LYS başvuruları dün başladı.
LYS başvuruları, 17 Nisan’a kadar devam edecek. LYS, 10-11-17 ve 18 Haziran tarihlerinde yapılıyor.

Erhan Aksay Turnuvası’nda ilk toplantı
BUGÜN…
Bu yıl 33.’sü düzenlenecek olan Erhan Aksay Kurumlararası Futbol Turnuvası’nda ilk istişare toplantısı bugün yapılıyor.
İcra Kurulu Başkanı Ramadan Sever’in başkanlığında, kulüp temsilcilerinin de katılacağı toplantı bugün saat 17.00’de Spor Kompleksi’nde düzenleniyor.

KÜÇÜKKAYA RUHUNA KUR’AN HATMİ
Antakya’lı genç işadamlarından Bülent Küçükkaya’nın geçtiğimiz günlerde vefat eden genç oğlu Eren Küçükkaya ruhuna hafta sonunda mezarı başında Kur’an Hatmi okutulacak.
9 Nisan Pazar günü Eren Küçükkaya’nın mezarı başındaki Kur’an Hatmi saat 11.00’de yapılıyor.
Aile, tüm sevenlerin davetli olduğunu duyurdu.

Sağlık Konferansı Yarın
KONU, “DEPRESYON”
Sağlık İl Müdürlüğü, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla yarın ilimizde “Depresyon” konulu bir konferans düzenliyor. Konferansın sunumunu, MKÜ Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Arı üstlenecek. Herkese açık bu konferans, 7 Nisan Cuma günü saat 14.00’te İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenleniyor.

Hatay’ atanan EKPS Öğretmen Adayları
11 NİSAN SON GÜN
Geride kalan Şubat 2017 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) İle Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrine atanan Engelli Öğretmenlerin istenen belgeleri kuruma teslim etmeleri için son gün 11 Nisan olarak belirtildi.
Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü duyurusunda, “Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formunun daktilo veya bilgisayar ile doldurulması ve forma resim yapıştırmaları gerekmektedir. Doldurulan formlar, 11.04.2017 tarihi mesai bitimini kadar elden İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü’ne (Öğretmen Atama) elden teslim edilmesi gerekmektedir” denildi.

AKARYAKITA ZAM!
Benzin’e 12 krş, Mazot’a 8 krş…
Akaryakıta yeni zam geldi. Benzinin litre fiyatı 12 kuruş, mazotun litre fiyatı ise 8 kuruş zamlandı. Zamlı satışlar dün sabah başladı.

684 Bin Seçmen
Yüksek Seçim Kurulundan (YSK) alınan bilgiye göre, anayasa değişikliği için oy verme işleminin başladığı 11 ülke ile gümrük kapılarında 27 Mart’tan bu yana 684 bin 954 kişi oy kullandı. Havalimanlarında oluşturulan geçici gümrük kapıları ile diğer gümrük kapılarında ise 47 bin 172 seçmen sandığa gitti. Böylece yurt dışında bugüne kadar 684 bin 954 seçmen tercihini yaptı.

HAMDOĞLU’nun acılı günü
BABASI VEFAT ETTİ
Antakya Özbuğday Lisesi Müdürü Yusuf HAMDOĞLU, baba acısı yaşadı. Müdür Hamdoğlu’nun babası vefat etti.
Merhumun cenazesi, dün ikindi namazına müteakip Mezarlık Kompleksi’nden kaldırılarak toprağa verildi.
ANTAKYA, merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.