Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

AAKD Cumartesi Buluşmaları Konuğu

AAKD Cumartesi Buluşmaları Konuğu

Gökhan Zan

Aalen Antakya Kültür Derneği’nin geleneksel “Cumartesi Buluşmaları” etkinliğinin bugünkü konuğu, Galatasaray ve Milli Takım’ın eski oyuncusu GÖKHAN ZAN olacak. Bugün, AAKD’in ‘Kurtuluş Caddesi-Affan Kahvesi’ karşısındaki binasında saat 14.00’te düzenlenecek olan “Cumartesi Buluşmaları” etkinliği herkese açık. Avrupa ve Dünya’nın tanıdığı Milli Futbolcu Antakyalı hemşerimiz Gökhan Zan’ın, bugünkü sunumunda, futbol başta olmak üzere; sporun yararları, velilerin spora nasıl bakmaları gerektiği yanı sıra, yaşadığı Avrupa ve Türkiye Şampiyonluklarına dair anılarından söz etmesi bekleniyor.

 

DOĞUM AZALDI,  ÖLÜM ARTTI !

Hatay’da, geride kalan 2016 yılında 31.394 bebek dünyaya geldi, 6454 vatandaşımız ise hayatını kaybetti. Resmi verilere göre, doğumda % 1,1 azalma, ölümlerde ise % 0,2 artış oldu. Hatay’da geçen yıl 12.977 çift evlenerek mutlu yuvasını kurarken, 2343 çift ise çeşitli nedenlerle boşanmak suretiyle mutlu yuvasını dağıttı. Veriler, Hatay ilimizdeki evliliklerde  %7,7’lik artış, boşanmalarda ise % 1’lik azalmayı gösteriyor. Hatay’da, 2016 yılında, çoğu Suriyeli 2323 yabancı “T.C. Vatandaşlığı” başvurusu yaptı, 136’sı kabul edildi.

 

YAMAN’dan  “Res-El Seni”  Mesajı

Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Ras-El Seni ve Kıddes Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Yaman’ın mesajı şöyle:

“Farklı kültür, gelenek ve inançlar zinciriyle birbirimizi tamamladığımız bu coğrafya da, geleneksel olarak kutladığımız Ras-el seni ve Kıddes Bayramımızın bize tattırdığı manevi güzellikleri yaşamanın coşkusu içindeyiz. Yüzyıllardır süregelen ve 14 Ocak’ta Alevi camiasının yeni yılı olarak kutlanan Ras-el seni ve Hz. İsa’nın vaftiz edildiği gün olarak 19 Ocak’ta kutlanan Kıddes Bayramı, farklı dinlere, mezheplere, kültürlere olan saygının ve sevginin adeta bir yansımasıdır. Bu özel günler adına özel yemeklerin yapılıp yendiği, bir araya gelip bayramlaşıp eğlenildiği, küslerin barıştığı böylesine barış birlik beraberlik kokan bu değerli günleri günümüzde hala kutluyor olmak gurur verici. Kültür zenginliklerimizle ve inanç özgürlüklerimizle bir bütün olarak yaşadığımız kentimizin, tüm halkımızın Ras-el seni ve Kıddes Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz.”

 

10.000 ÖĞRETMEN

Alımlar, Şubat sonu ya da Mart’ta…

Milli Eğitim Bakanlığı, yarıyıl döneminde 10 bin sözleşmeli öğretmen alımı planlıyor.  Alım takviminin, Şubat veya işlemler yetişmez ise Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bakanlığın, bu konudaki duyurusunu yine bu ayın sonunda ya da Şubat ayı başında yapması bekleniyor.

 

KİMYECİ KURSİYERLERLE

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Antakya Belediyesi Gençlik Merkezi’nde ücretsiz kurs alan kursiyerler ve veliler ile bir araya geldi. Başkan İsmail Kimyeci, birçok kategoride açılan kurslara devam eden kalabalık kursiyer ve veli topluluğu ile bir süre sohbet etti.

 

BİTKİ ÜRÜNLERİ BAYİLİĞİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü (GKGM) ile Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi (ASYM) arasında imzalanan protokol çerçevesinde, “Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancılık İzin Belgesi” Sınavı yapılacak. Bakanlık ve Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi’nce (ASYM) 8 Nisan 2017 Cumartesi günü Ankara’da yapılacak olan “Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancılık İzin Belgesi” Sınavı başvuruları, 13.02.2017-24.02.2017 (en geç saat 17:00 ye kadar) tarihlerinde, ASYM’ ye, https://aday.ankara.edu.tr internet adresi üzerinden yapılabilecek.  Sınava girecek adayların 60 TL harç ödemeleri gerekiyor. Söz konusu sınav, Ankara Üniversitesi koordinesinde 08.04.2017 Cumartesi günü saat 10:00’da Ankara’da yapılacak.

 

Volkan Dünder’in  acılı günü

ANNESİ  VEFAT ETTİ

Antakyalı Gazi, Müzisyen Volkan Dünder, Anne acısı yaşadı. İzmir’de yaşayan  Volkan Dünder’in annesi dün sabah vefat etti. ANTAKYA, merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

 

AKARYAKIT’A ZAM

Benzin, Mazot, Otogaz fiyatı arttı!

Dolardaki fahiş artışla birlikte akaryakıt türleri de zamlandı.   Dün geç saatlerde benzine litrede 14 kuruş, motorine 12 kuruş, otogaza ise 4 kuruş zam yapıldı. Zamlı satışlar başladı.

 

HAC KURASI  23 ŞUBAT’TA

Bu yıl kutsal topraklara gidecek olanların tespiti Şubat ayında yapılıyor.  23 Şubat’ta çekilecek kura ile Hac’a gidecekler belirlenecek.

 

SUSAM SOKAĞI ANTAKYA’DA

100’den fazla ödülü bulunan SUSAM SOKAĞI, Türkiye turnesi çerçevesinde bugün Antakya’da bekleniyor. “Susam Sokağı” gösterisi, bugün “12:00 – 13:30- 15:00 -16:30” saatlerinde Meclis Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

 

Yarın Enerji  Verilemeyecek Yerler

Toroslar Elektrik A.Ş.’nin ilimizde sürdürülebilir enerji temini için şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sürüyor. Toroslar’ın bu çalışması sırasında kesinti de uygulanıyor. İlimizde yarınki kesinti programı şöyle:

Antakya İlçesi; Güzelburç Mahallesi Yeni Sanayi Sitesine 9:00-15:00 saatleri arası,

Yayladağı İlçesi; Eğerci, Gözlekçiler, Çandır ve Denizgören Mahallelerine 9:00-16:00 saatleri arası,

Yayladağı İlçesi; Kulaç, Görentaş, Güveçci ve Uluyol Mahallelerine 9:00-16:00 saatleri arası,

Altınözü İlçesi; Kolcular Mahallesine 9:00-14:00 saatleri arası,

Altınözü İlçesi; Erbaşı Mahallesine 9:00-14:00 saatleri arasında bakım çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

 

Antakya Halk Eğitim Merkezi “15 Temmuz El Sanatları Sergisi”

16-20 OCAK’TA

Sergi’ye Hataylı 4 Şehidin Annesi de katılıyor…

Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi, önümüzdeki hafta oldukça duygu yüklü bir etkinliğe imza atıyor.  Halk Eğitim Merkezi, 15 Temmuz hain darbe girişimini el sanatlarıyla anlatmak istiyor. Sergi, 16 Ocak Pazartesi günü açılıyor. Antakya Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan “15 Temmuz” temalı el sanatları sergisine tüm halkın davetli olduğu duyuruldu. Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu İdarecileri ve 63 El Sanatları Öğretmeni tarafından, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananların ve milletin ortaya koyduğu iradenin yapılan el emeği göz nuru eserlere yansıtılacağı Sergi’ye ilişkin yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“El sanatı öğretmenleri, iki aydır nakış, iğne oyası, giyim, keçe, mozaik, resim, ebru, takı tasarımı cam süsleme, minyatür, heykel, ipek dokuma, tezhip, filografi, hat sanatı, halı dokuma, yakma resim alanlarında yüzlerce çalışma yaptı ve yaptıkları el sanatlarına da 15 Temmuz gecesi yaşananları yansıttı. Sergi öncesi, 16 Ocak Pazartesi günü saat 15.00’da, Hatay Kültür Merkezi’nde 15 Temmuzu Anma Programı yapılacak, ardından Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi’ne geçilerek, el emeği-göz nuru yüzlerce eser ziyarete açılacak. Sergi, 16-20 Ocak tarihleri arasında ziyarete açık olacak. Programa, İstanbul- Taksim meydanına kamyonla giren Şerife Teyze ve 15 Temmuz Gecesi şehit olan Hataylı 4 şehidin aileleri de katılım gösterecek. Tüm halkımız davetlidir.”

 

Başbakanlık Genelgesi:

İKAMETGAH ve NÜFUS KAYDI ARTIK KPS’DEN

Başbakanlık, ikametgah belgeleri ile nüfus kayıt örneklerinin bundan böyle Nüfus Müdürlüklerinden değil, doğrudan “Kimlik Paylaşım Sitesi”nden elde edilebileceğini duyurdu.  Başbakanlığın konuyla ilgili duyurusu şöyle:

“Başbakanlığın 2008/8 ve İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün 2016/25 sayılı Genelgesi ile kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen iş ve işlemlerde, nüfus müdürlüklerinden veya vatandaşlarımızdan yerleşim yeri ve diğer adres belgesi (ikametgâh ilmühaberi) ile nüfus kayıt örneği istenmeyeceği, bu belgelerin ilgili kuruluş tarafından doğrudan KPS’ den elde edileceği belirtilmiştir.

Bu doğrultuda, vatandaşlarımızın iş ve işlemlerine esas kamu kurum ve kuruluşlarına müracaatlarında, ihtiyaç duyulan nüfus kayıt örneği, yerleşim yeri belgesi gibi belgeler ilgili kuruluş tarafından Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS) üzerinden alınacaktır. İlçe Nüfus Müdürlüklerimiz tarafından, kamu kurum ve kuruluşlarında işlem yaptırılmasına esas nüfus kayıt örneği ve yerleşim yeri belgesi verilmeyecektir.”