Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lambalardan biri kırık…

Diğeri Yerinde Yok! Şehit

Diğeri Yerinde Yok!

Şehit Polis Metin Sürer Parkı isimliği için ciddi emek harcayan ve bu konudaki hassasiyetini yaptığı çalışma ile ortaya koyan Antakya Belediyesi’ne rağmen, bizlerin o hassasiyete ekledikleri düşündürücü.

İsimlendirme Komisyonları eliyle Şehit isimlerini kent genelindeki parklara veren yerel idarelerin hassasiyeti, isimlendirme noktasında hazırlanan park tabelaları ile de dikkat çekiyor. Bu çalışma doğrultusunda sanatçı desteği de alan Antakya Belediyesi’nin rölyefli tabela uygulaması ise eldeki örneklerden bir tanesi. Ancak böylesi anlamlı bir sahiplenmenin adreslerinden biri olan Şehit Polis Metin Sürer Parkı’nda isim tabelasının geldiği son hal düşündürücü.
-SÖKÜLMÜŞ-
Rölyefli Tabela uygulaması ile fark yaratan Antakya Belediyesi’nin bu çalışmasından geriye kalan ise sökülerek alınmış bir lamba, yerinden çıkarılmaya çalışılırken bozulmuş bir diğeri, ayrıca rengi ve boyası gitmiş bir özgeçmiş…
Yaşananları işaret eden vatandaşlar durumu ‘üzücü’ olarak değerlendirirken, şunları söylüyor:
“Hadi parkı kirletiyorlar. Hatta bazen öyle kirletiyorlar ki, ‘hayvan bağlasan durmaz’ dercesine… Bu duruma kadar geldik. Ama şehidin ismi verilmiş bir isimliğe zarar vermek de neyin nesi? Bu kabul edilebilir mi? Şehitlik kavramı bizler için bu kadar kutsalken hele ki…”
Hatırlanacağı gibi, Antakya Belediyesi de yapılan çalışma sonrası bir açıklama yapmış, benzer bir hassasiyet paylaşılmış ve şu mesaj verilmişti:
“Antakya Belediyesi olarak şehrimizin güzelliklerine güzellik katmak, tarihi dokumuzu daha çok yansıtmak amacıyla sorumluluk alanımızda bulunan ve özellikle aziz şehitlerimiz ile şehrimize katkı sağlamış önemli kişilerin isimlerini taşıyan parklarımıza rölyefli tabela uygulaması gerçekleştirdik. Antakya Belediyesi bünyesinde istihdam ettiğimiz konusunda uzman heykeltıraşlarımız tarafından büyük bir özenle hazırlanan tabelalarımızda medeniyetler şehri olan Antakya’mızın en önemli simgeleri Habib-i Neccar Camii, St. Pierre Kilisesi, tarihi taş köprü ve bunları konu olarak tamamlayıcı zeytin dalları ve barış güvercinleri yer almaktadır.”
-ÇİVİLER YERİNDE!-
Vatandaşların bir diğer şikâyeti ise, Rölyefli Tabela öncesi kullanılan isimlikten geriye kalanlar… Eski tabelanın zemine oturtulduğu noktadaki çivilerin yerinden sökülmediğini ve hala yerinde durduğunu ifade eden vatandaşlar, “Burası çocukların oyun alanı… Bu da kazaya davetiye çıkaran bir durum. Belediye’den ricamız, bu geride
kalan kısımları da tamamiyle söksün” şeklinde konuşuyor.
-Tamer Yazar-