Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhalif Sanatçılar kriminalize ediliyor

Grup Yorum’un üyelerinden Selma

Grup Yorum’un üyelerinden Selma ve İnan Altun ile Ali Aracı ve İbrahim Gökçek’in İçişleri Bakanlığı’nın “Aranan Teröristler” listesine konulması ile başlayan tartışmaya dahil olan, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, TBMM Genel Kurulu’nda buna dair konuştu. “Halkın sanatçıları olan Grup Yorum üyelerinin başlarına ödül konularak ‘aranan teröristler’ listesine eklenmesi ‘Bu kadar da olmaz’ diyebileceğimiz bir şeyin artık kalmadığını bize gösteriyor” diyen Hilmi Yarayıcı, şunları söyledi:
“Muhalif sanatçıları kriminalize ederek değersizleştirmek, ancak bu iktidarın düşünebileceği bir basitliktir. Sanatçıları, başlarına ödül konulan suçlular listesine eklemek, iktidarın ulaştığı akıl tutulmasının boyutlarını gözler önüne seriyor.
Buradan, Meclis kürsüsünden bir ihbarda bulunuyorum… Sayın iktidar yetkilileri… Aradığınız Grup Yorum üyelerini; OHAL KHK’lerinizle işsiz bıraktığınız emekçilerin direnişlerinde, gecekondusu yıkılan mahallelinin arasında, göçük altında kalan madencinin yanında, parasız eğitim hakkı için direnen öğrencilerin arasında, hapishanelerde direnen tutukluların çığlığında; kısaca, baskı ve zulmünüze karşı nerede bir direniş varsa orada bulabilirsiniz. Bekleyin, onları mutlaka halkın arasında direniş türküleri söylerken bulacaksınız.” -Tamer Yazar-