Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Orada bir okul var uzakta

Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi

Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, Altınözü’nün kenar semti Kurtmezrası İ.O. öğrencileriyle “Kardeş Okul Projesi” gerçekleştirdi. Liseliler, bir araya geldiği çocuklara kitap, kırtasiye ve eğitim materyali hediye etti.
Antakya’daki resmi eğitim kurumlarından Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, ilimiz Altınözü ilçesinin kenar semtlerinden Kurtmezrası Mahallesi’ndeki ilkokulun minik öğrencileriyle “Kardeşlik Projesi” kapsamında bir araya geldi, onlara ağabeylik ve ablalık etti, eğitim materyali hediye etti.
Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi Demokrasi, İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Düşünce Eğitimi Kulübü, “Birleştirilmiş Sınıflar – Birleşen Kalpler” Projesi kapsamında 21 Mart Salı günü Altınözü İlçesi Kurtmezrası İlkokulu öğrencilerine kitap ve kırtasiye yardımında bulundu.
Antakya merkezden Altınözü’nde bulunan okula yapılan bu ziyarete; Altınözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet GÜNER, KSBL Okul Müdürü Mustafa DURAN, Kurtmezrası İlkokulu Müdürü Merve ÇAKAR, KSBL Öğretmenleri Akan MUTLU, Can ARTAN, Özlem ATLI HALEBLİOĞLU, Köy Muhtarı Sabahattin ALTINÖZ ve her iki okulun öğrencileri katıldı.
Altınözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet GÜNER, Proje’nin, özelde bu okula, genelde ise tüm yurda örnek teşkil ettiğini, bu nedenle bu tür çalışmaların yaygınlaştırılması gerektiğini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.
KSBL Okul Müdürü Mustafa Duran ise, Sosyal Bilimler Lisesi olmanın gereği olarak her okula elden geldiğince ulaşmaya çalıştıklarını kaydederek, “Öğrencilerimize paylaşmayı öğretmek, empati yapmalarını sağlamak ve yaşadıkları toplumda imkanı olmayan öğrencilere küçük hediyelerle destek olmayı öğretmek amacındayız. Bu proje bunun güzel bir sonucudur” dedi.
-Selvi Günay-