Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Organik Tarım Tartışıldı

Tarım uzmanları, bürokratları, akademisyenleri

Tarım uzmanları, bürokratları, akademisyenleri ve üreticileri Antakya’da toplandı:

Organik tarım ülkemize yabancı firmalar ile girdi, Hatay’da yılda 350 ton ORGANİK ÜRÜN yetiştiriliyor

Organik tarımın geliştirilmesi Paneli, tarım uzmanları, bürokratları, akademisyen ve üreticilerinin katılımı ile dün Antakya’da gerçekleşti.
Savon oteli salonunu dolduran ilgili ve yetkililerin katıldığı panelde konuşmacı olarak Prof. Dr. Uygun Aksoy, Bakanlık bürokratı Osman Aslan ile Ekolojik tarımın uzmanlarından Azmi Akbaytürk alanlarıyla ilgili sunumda bulundu.Moderatör Prof. Dr. Erdal Dağıstan’ın yönetimindeki panelde: Panelistlerden Prof. Dr. Uygun Aksoy, Organik tarım uygulamaları ve yararları konusunda bilgiler aktarırken, Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanlığı bürokratı Osman Aslan ise Bakanlığın bu konudaki faaliyetlerini anlattı. Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği yöneticisi olan Azmi Akbaytürk de “Organik Tarımın Pazarlanması” konusunda sunumda bulundu.
Yapılan açıklamalarda özetle, Türkiye genelinde 12.500 olan organik tarım üreticisinin son süreçte 60.000-70.000’e yükseldiği, organik tarım alanlarının da 50 bin hektardan 500 bin hektara tırmandığı kaydedildi o arada Hatay’da organik tarım üretiminin de yılda 3500 ton olduğu ifade edildi. Konuşmacılar, organik tarımın hem insan sağlığı hem de ekonomik açıdan daha doğru olduğunu, üreticinin bu yönde kendini geliştirmesi ve yönlendirmesi gerekliliğine dikkat çekti. -Cemil Yıldız-