Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Orontes Festivali yarın başlıyor

Orontes 2. Uluslararası Çağdaş

Orontes 2. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali, yarın saat 17.00’de, Samandağ Kültür Merkezi’nde başlıyor. Festival, MKÜ Sanat ve Tasarım Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Mimari Dekoratif Sanatlar Programı öğrencilerinin mozaik çalışmaları ve Yusuf Keskin Resim Atölyesi üyelerinin karma resim sergisi açılışıyla start alacak.
Ansam Kültür Derneği ve Uluslararası Aktivis Sanatçılar Birliği tarafından düzenlenen Festival; Kültür Turizm Bakanlığı, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ Belediyesi destekleriyle hazırlıklarını tamamladı. 45’i akademisyen olmak üzere, 17 ülkeden toplam 135 sanatçı Festival’e katkı verecek.
Festivalin açılış sergisinde, MKÜ Mimari Dekoratif Sanatlar Programı öğrencilerinin dönem süresince okulda yaptıkları mozaik çalışmalarından oluşan eserler yer alacak. Karma resim sergisiyle renklenmesi beklenen serginin, aynı zamanda festival ve çalıştayın başlangıç etkinliği olacağı da kaydedildi.
Yarın başlayacak çalıştayda resim, mozaik ve heykel sanat dallarından üretilecek eserlerin, 2 Mayıs Salı günü saat 17.00’de Samandağ Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan bir etkinlikle sanatseverlerle buluşması planlanıyor. -Mehmet Özgün-