Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pİ’nin de günü var…

14 Mart, Pi Sayısı

14 Mart, Pi Sayısı Günü

TED’de 3,14 kutlamaları bir başkadır

Üniversite sınavlarında sayısal kategoriden seçim yapanların aşina olduğu bir sözcüktür, ‘Pİ’ sayısı… Karşılığı da “3,14”… Daha açık bir tanımla, Pi sayısı, bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen irrasyonel matematik sabitidir. İsmini, Yunanca περίμετρον sözcüğünün ilk harfi olan π den alır. Pi sayısı, Arşimet Sabiti ve Ludolph Sayısı olarak da bilinir. Yaklaşık değeri 3,14’tür.
TED Hatay Koleji’nde, Ortaokul Matematik Zümre Başkanı Naif Sarıoğlu koordinatörlüğünde hazırlanmış olan “14 Mart Dünya Pi Günü” kutlamaları sırasında çok farklı etkinlikler dikkati çekti. TED Koleji Yönetimi, kutlamalarla ilgili şu bilgiyi verdi:
“Etkinlik, koreografisini Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ela Yakşi’nin hazırlamış olduğu, altıncı sınıf öğrencilerimizden oluşan dans gruplarının gösterisiyle başladı. Ardından, Matematik Öğretmenimiz Özkan Güzelkokar’ın sunumuyla, Pi sayısının ve Pi Günü’nün önemini içeren bilgiler verildi ve 14 Mart’ın aynı zamanda Albert Einstein’ın doğum tarihi olması nedeniyle kısa bir animasyon izletildi.
Pi sayısının her bir basamağına karşılık gelen notalardan oluşmuş müzik dinletisiyle devam eden etkinlikte, sekizinci sınıf öğrencimiz, mirror zeka küpünü 3 dakika 14 saniyede çözmeye çalışarak kendi rekorunu kırdı. Hemen ardından, Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sevinç Patlak, Matematik Öğretmenlerimiz Yasemin Alpaslan ve Gizem Yüksekbaş’ın yönetiminde ‘Pi’ ile başlayan kelimelerin seçildiği kısa bir yarışma düzenlendi. Kutlamaların yanı sıra, Matematik ve Beden Eğitimi Zzümrelerinin işbirliğinde altıncı sınıf öğrencileri ile okul bahçesinde Pi figürü yapıldı.”
TED Hatay Koleji Yönetimi açıklamasının son bölümünde, “Kutlamalara verdiği desteklerinden dolayı, Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Gökben Civelek’e teşekkür ederiz” denildi.  -Selvi Günay-