Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sait Gürsoy Anlattı…

Hataylı Rehber Öğretmenler Ve

Hataylı Rehber Öğretmenler Ve Liselilere Yeni Sınav Sistemi

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Eğitim Fuarı’nda, Hataylı rehber öğretmenlere ve lise öğrencilerine yönelik olarak “Üniversiteye Girişte Yeni Sistem ve Doğru Tercih” başlıklı bir eğitim düzenledi. Alanında uzman, İstanbul Bilgi Üniversitesi Eğitim Danışmanı Sait Gürsoy, Hataylı rehber öğretmenler ve lise öğrencileriyle yeni sınav sisteminin önemli detaylarını paylaştı
-KARŞILAŞTIRMA YAPILDI-
İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen seminerde, Eğitim Danışmanı Sait Gürsoy tarafından, temel yeterlilik testi ve alan testleri olmak üzere, iki farklı oturumdan oluşan yeni sınav sistemi, puan hesaplaması, ek puan uygulamaları gibi kritik konular ele alındı. Yeni ve eski sistem karşılaştırması yapılarak, öğrencilerin avantaj ve dezavantajları değerlendirildi.
Yeni Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı detaylarıyla aktaran Gürsoy, “Adayların Cumartesi günü sabah gireceği Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) yeterliliğe dayalı bir değerlendirme esas alınacak. TYT, farklı lise türlerinde öğrenim gören bütün adaylara uygulanacağı için, adayların bilgiden daha çok temel yeterlilikler bakımından değerlendirilmesi yönüyle daha kapsayıcı olacak, bütün adaylar için fırsat eşitliği sunacak” dedi.
İlimiz öğretmen ve öğrencileriyle bilgilerini paylaşırken, Cumartesi günü öğleden sonra yapılacak ikinci oturumla ilgili olarak, Türk Dili ve Edebiyatı – Sosyal Bilimler-1 Testi’nden Türk Dili ve Edebiyatı sorularının yanı sıra Tarih-1 ve Coğrafya-1 soruları yöneltileceğini söyleyen Gürsoy, “Öğrenciler, Sosyal Bilimler-2 Testi’nden Tarih-2, Coğrafya-2, Felsefe Grubu (Felsefe, Mantık, Psikoloji, Sosyoloji), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını ve Fen Bilimleri Testi’nde ise, Fizik, Kimya ve Biyoloji sorularını cevaplandıracak” açıklamasında bulundu
-ÖNEMLİ TAVSİYELER-
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS), ortaöğretim kazanımlarını ve sürecini odağına aldığını belirten Sait Gürsoy, yeni sınav sisteminin daha yalın, sade ve kolay anlaşılabilir olduğunu belirtti. Öğrencilerin yeni sınav sistemine adapte olmalarında rehber öğretmenlere önemli bir rol düştüğüne de vurgu yapan Gürsoy, Hataylı öğrencilere şöyle dedi.
“Öğrenciler, çağın yeniliklerini yakalayan ve iş dünyasının taleplerini dikkate alan bireyler olarak yetiştirilmeli. Her şeyden önce de kendi sevecekleri meslekleri tercih etmeli. Seçtikleri okulların akademik kadroları, uluslararası olanakları, sosyal yaşamı, kulüpleri, kariyer merkezinin sunduğu imkanlar ve yüksek lisans fırsatları öğrencilerin bu önemli kararlarında dikkat edecekleri hususlar olmalı.”
-SAİT GÜRSOY KİMDİR?-
Sait Gürsoy; Galatasaray İlkokulu, Ortaokulu ile Lisesi ardından Galatasaray Yabancı Diller Yüksekokulu’ndan mezun oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Eğitim Danışmanı olan Gürsoy, eğitim yazarlığının yanı sıra program hazırlayıp sunmuştur. Lise ve üniversiteye giriş konularında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden olan Gürsoy, 1987’den günümüze kadar yaklaşık 10 bin üniversite adayına, ÖSYM’nin yaptığı puanlama ve yerleştirme hatalarını bularak yardımcı olmuş, eğitim dünyamızın dikkatini çeken, alanında uzman bir isimdir.
-Cemil Yıldız-