Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samandağ’da Kaymakam, Belediye Başkanı ve Muhtarlar bir araya geldi…

  Samandağ’da İlçe Kaymakamı

  Samandağ’da İlçe Kaymakamı Cahit Çelik başkanlığında İlçe Belediye Başkanı Mithat Nehir ve mahalle muhtarlarının katılımı ile gerçekleşen toplantıda ilçenin müzmin sorunu olan ÇEVRE YOL İŞİ ELE ALINDI.

      Kaymakamlık makamında gerçekleşen toplantıya, belediye Başkanı Mithat Nehir, İlçe Kaymakamı Cahit Çelik, Belediye Başkanı Mithat Nehir, muhtarlar ve yetkili firma sahibi çevre yolu ile ilgili bir araya geldi. Çevre yolu için kamulaştırılan alanların vatandaşlar tarafından en geç önümüzdeki Cuma gününe kadar boşaltılması istendi.

      Samandağ Çevre yolu ihalesini alan Ünitek Firma sahibi inş. Müh. Necdet Telsaç, Yeni Mahalle Muhtarı Ali Demir, Deniz Mahallesi muhtarı Edip Can, Sutaşı Mahallesi Muhtarı Mehmet Cemali, Yeşilada mahallesi muhtarı Fahri Dönmez, Atatürk Mahallesi Muhtarı Ali Daut  toplantıya katılan isimler oldu.

      Toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Çelik, şu bilgileri verdi:

      “ Çevre yolu ile ilgili ihale yapıldı ve yer teslimi yapıldı. 22 kilometrelik yolun Şu anda 7 kilometre olan ilk etabına başlandı. İlçemiz Sutaşı mahallesi ve Çevlik’te Firma araçları iki noktada çalışmalara başladı. Bu konuda yolun bir gün gecikmesine bu ilçenin tahammülü yoktur. Bir gün erken bitmesi belki bir çok hayatı kurtaracaktır. Vatandaşlarımızdan kamulaştırılmış ve bedeli ödenmiş olan çevre yolunun geçeceği alanlarda ağacı, mahsulü ve ne varsa en geç önümüzdeki Cuma gününe kadar kaldırması gerekiyor. Yol çalışmalarının aksamadan devam etmesi gerekiyor. İlçe kaymakamı olarak çevre yolu konusunda yoğun çabalar sarf ettik. Giden valimiz Sayın Ercan Topaca’nın da bu konuda yoğun çabaları oldu. Çevre yolunun hepsi ihale edildi. Çevre yolu çalışmaları sırasında anayolda herhangi bir trafik aksaması olmayacaktır. Sutaşı –Çevlik etabı 2017 eylül ayında bitirilmesi planlanmaktadır. Yol çalışmaları sırasında vatandaşlarımızın zorluk çıkarmamasını istiyoruz. Çevre yolu herkes için hayati bir öneme sahiptir. Vatandaşlarımızı tekrar uyarıyoruz çalışmaları aksatmadan bitirmeye kararlıyız lütfen herkes Cuma gününe kadar yolda gidecek neyi varsa alsın. “

      Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de Çevre yolu yapımı ile ilgili şunları söyledi:

      “ Kamulaştırmada her zaman sorunlar yaşanıyor. Çevre yolunun önemini artık ilçede bilmeyen yoktur. Bizler yolun aksamadan yapılması konusunda üstümüze düşeni yapmaya devam edeceğiz. karşılıklı görüşmelerle hep birlikte ilçemizin bu can alıcı ihtiyacını karşılayacak olan bu yolun hemen bitmesi için çaba sarf etmeliyiz” dedi. 

      Firma sahibi Necdet Telsaç “ Samandağ Çevre yolunun iş teslimini alarak çalışmalara başladık. Bizler de bu işin aksamadan zamanında bitirilmesi için iş makinelerimizde takviyeler yaptık. Değerli Samandağ halkının bu konuda duyarlılık göstereceğine inanıyorum. “

      Daha sonra ilçe kaymakamı Cahit Çelik ve Belediye Başkanı Mithat Nehir, Çevlik ve Sutaşı’ya giderek çalışmaları yerinde incelediler.

-Cemil Yıldız-