Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samandağ’dan ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek

Aydoğan: Darbelere de darbe

Aydoğan: Darbelere de darbe hukukuna da karşıyız

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapisle cezalandırılması ve hakkında verilen tutuklama kararına karşı Samandağ’dan “adalet” sesleri yükseltildi. Samandağ CHP ilçe teşkilatı, bu kapsamda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “Adalet Yürüyüşü”ne destek vermek amacıyla basın açıklaması düzenledi.
Samandağ CHP İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan, açıklamasında şunları dile getirdi: “Biz Samandağ CHP ilçe örgütü olarak 17 Temmuz 2016 tarihinde yaptığımız açıklamada aynen şunları demiştik. En kötü yönetim bile darbe yönetiminden iyidir. Bizim parti olarak herhangi bir darbeye destek vermemiz mümkün değildir. Ancak biz ‘darbelere de darbe hukukuna da karşıyız’ demiştik. Tarih üzgünüz ki bizi haklı çıkarıyor. Darbe koşullarında yaşanabilecek her şey şimdi AKP eliyle yapılıyor. Kamu emekçileri KHK ile görevden alınıyor, en basit sivil itaatsizlik eylemleri şiddet ve baskıyla karşılanıyor, mahkemeler baskı altına alınıyor, emniyet, asker üzerinde inanılmaz bir siyasi baskı söz konusu, gazeteler basılıyor, gazeteciler gazetecilik görevlerini yaptıkları için tutuklanıyor, cezaevine konuyor. Bu devleti darbe ile iktidara gelip yönetmek isteyenler bu ülkeye ancak bu kadar zarar verebilirdi. Ülkenin sistemini değiştiren referanduma bile OHAL koşullarında gidilmesi, referanduma düşen şaibelerin adil bir şekilde soruşturulmaması ancak darbe koşullarında yaşanabilecek olaylardandır.”
Yapılan uygulamalarla ülkeye darbeciler kadar zarar verildiğine dikkat çeken Aydoğan, “Ülkenin iç barışına zarar veriyorsunuz. Ülkenin ekonomik istikrarına zarar veriyorsunuz. Yurtdışından gelip ülkemizde yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıyı korkutuyorsunuz. En temel referandum vaadiniz olan ‘Güneydoğu’da akan kan duracak’ bile yalan oldu. Tam tersine her gün vatan evlatlarının ölüm haberleri peş peşe geliyor. En temel insan hakları bile askıda. Mahkemeleri siyasi baskıya bu kadar açık hale getirerek insanların adalete olan güvenini zedeliyorsunuz. Ve son olarak gazeteci Enis Berberoğlu’nu tutuklayarak, kendisini 25 yıl hapse mahkum ederek bu ülkede basın özgürlüğünün köküne kibrit suyu döküyorsunuz. 167 gündür içeride olan Cumhuriyet Gazetesi yazarları, işe iade istediği için açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, Enis Berberoğlu derhal serbest bırakılsın. Ülkeyi darbeciler gibi yönetmekten vazgeçin. Acilen demokrasiyi yeniden tesis edin. Bu ülkede eksiksiz demokrasi tesis edilene kadar gerekirse her gün alanlarda olacağız, her platformda daha yüksek sesle taleplerimizi dile getireceğiz” dedi.
Basın açıklamasında; Adalet Partisi Antakya İlçe Başkanı Murat Öz, Samandağ Belediye Başkan Vekili Sabit Yorgun, Samandağ Belediyesi Başkan Yardımcısı M.Ali Kamacı, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, CHP Samandağ İlçe Yöneticileri, CHP Kadın Kolları Başkanı Sevcan Toprak, İlçe Gençlik kolları Başkanı Burak Kimyonşen, Belediye Meclis Üyeleri Adil Nural, Berna Kaplan, Ali Deniz, Şahiye Fırıncıoğulları, Filiz Çakmak , Ecz. Timur Rencüzoğulları ve partililer yer aldı. -Mehmet ÖZGÜN-