Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Savaş’ın 2016 Son Mesajı Yatırım İçin Oldu

HATAY’A, DEVLETİN  SICAK ELİ

HATAY’A, DEVLETİN  SICAK ELİ DEĞMELİ

Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş, devletin sıcak elinin Hatay’a değmesi ve yatırımlardan hak edilenin alınması gerektiğini savundu.

Hatay’ın ekonomik verilerine ilişkin sayısal verileri katıldığı bir radyo programında dinleyicilerle paylaşan Başkan Savaş, 2010 yılında Hatay’a yapılan yatırımın 1 milyar 754 milyon Türk Lirası iken, bu tutarın 2014 yılında 516 milyona gerilediğini anlattı.

SAVAŞ, aynı dönemde komşu il Kahramanmaraş’a yapılan yatırımın 630 milyondan 1 milyar 602 milyon Türk Lirası’na yükseldiğini hatırlatarak, “Devletin sıcak eli Hatay’a da değmeli” değerlendirmesi yaptı.

BŞB Başkanı Savaş, açıklamalarında, Hatay’ın ihracat gelirlerinde düşüş yaşandığını da hatırlattı ve 2011 ile 2015 yılları arasındaki ihracatta yüzde 13,6’lık bir kaybın söz konusu olduğuna dikkat çekti. SAVAŞ, bugüne kadar siyasette yalandan ve iftiradan uzak durduklarını ve uzak durmaya da devam edeceklerini ifade ederken, 1,5 milyon nüfuslu Hatay halkına hizmet dışında bir kaygı gütmediklerini sözlerine ekledi.

Haber/Cemil Yıldız