Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şimdilik İhtar

PFDK, Hatayspor’a “çirkin-kötütezahürat” dolayısıyla

PFDK, Hatayspor’a “çirkin-kötütezahürat” dolayısıyla şimdilik ‘İHTAR’ cezası verdi!

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), geçtiğimiz hafta Antakya’da oynanan Hatayspor-Keçiörengücü maçında ev sahibi Bordo-Beyazlı ekibin taraftarlarının “kötü ve çirkin tezahüratta” bulunmalarını gerekçe göstererek, ilgili dosyayı Ceza Kurulu’na sevk etti. Dosyayı görüşen Kurul, dün öğle saatlerinde kararını açıkladı. PFDK kararına göre, Hatayspor Kulübü taraftarlarının Keçiörengücü maçındaki kötü tezahüratları bu sezon ilk kez yaşandığından, Hatayspor Kulübü’ne şimdilik ‘İHTAR’ cezası verilmesi kararlaştırıldı.
Hatayspor Kulübü’nün, 28.01.2018 tarihinde oynanan Hatayspor-Keçiörengücü TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki ‘çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle, Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. Maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verildi ve bu durum bu sezon ilk kez yaşandığından, İHTAR cezası verildi.
Bu arada, sağbek Mura Paluli de tedbirli olarak Ceza Kurulu’na sevk edildi. Keçiörengücü maçında kırmızı kart gören Murat ile ilgili TFF kararı şöyle:
“Hatayspor Kulübü futbolcusu Murat Paluli’nin aynı müsabakadaki ‘kural dışı hareketi’ nedeniyle, Futbol Disiplin Talimatı’nın 43. Maddesi uyarınca ve ‘saldırısı’ nedeniyle, Futbol Disiplin Talimatı’nın 44. Maddesi uyarınca 29.01.2018 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.”
Murat Paluli dosyasını görüşen Ceza Kurulu, bu futbolcuya 5 maç ceza ile 3000 TL para cezası verdi.
-Cemil Yıldız-