Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sözleşmeli iptal olmalı!

Eğitim Bir Sen Yönetimi,

Eğitim Bir Sen Yönetimi, Hatay’da yeni atanan Sözleşmeli Öğretmenlerle buluştu:

Hatay Eğitim Bir Sen Başkanı İsmail Bayrakdar, Bakanlık’tan, ihtiyaç olan 100.000 kadrolu öğretmen atamasını acilen yapmasını istedi.

Hatay Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şubesi Başkanı İsmail Bayrakdar ile Yönetim Kurulu üyeleri, Çarşamba günü ilimizde kısa süre önce göreve başlayan Sözleşmeli Öğretmenlerle dayanışma ve tanışma toplantısı düzenledi. Hatay’a atamaları yeni yapılan ve göreve başlayan Öğretmenlere görevlerinde başarı dileyen Eğitim Bir Sen Şube Başkan Bayrakdar, Sözleşmeli Öğretmen istihdamına son verilmesi gerektiğini bildirdi. Eğitim Bir Sen Hatay 1 Nolu Şubesi olarak, Antakya ve Defne ilçelerine atanan Sözleşmeli Öğretmenlere yönelik sendikal mevzuat, sendikaların çalışma alanları ve gerekliliği, Eğitim Bir Sen Sendikası’nın tanıtımı ve sözleşmeli öğretmenlerin sorunlarını görüşmek üzere bu istişare toplantısını düzenlendiklerini belirten Şube Başkanı Bayrakdar, geçmişte denenip olumsuz tarafları görülen ve vazgeçilen uygulamalardan ders çıkarılması gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti:
“Eğitime ilişkin reformların kalıcı hale gelmesi, derslerin boş geçmemesine, sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin bulunmasına bağlıdır. Sözleşmeli öğretmenlik, uzun vadede sürdürülebilir olmadığı gibi, soruna da çare değildir. Bu nedenle sözleşmeli öğretmenlik uygulamasından acilen vazgeçilmeli, yaklaşık 100 bin olan öğretmen ihtiyacı kadrolu atamalarla giderilmelidir.”
-YENİ SIKINTILAR-
668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile tekrar uygulamaya konulan sözleşmeli öğretmenliğin yeni sıkıntılara neden olduğunu söyleyen Eğitim Bir Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, şöyle devam etti:
“Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması başlı başına bir problem iken, atanan/atanacak öğretmen seçiminin mülakatla yapılması, söz konusu mülakatlar çerçevesinde adayların kazanma ya da kaybetme nedeninin objektif bir şekilde izah edilememesi, eğitim hayatı boyunca çeşitli sınavlara tabi tutulan öğretmen adaylarının farklı komisyonlarca bir kaç dakikalık mülakatla elenmesi adalet duygusunu zedelemekte, yeni küskünler ordusunun meydana gelmesine zemin hazırlamaktadır. Yetkililere çağrımız, yeni personel alımında daha adil, hakkaniyetli ve liyakati esas alan bir istihdam modelini hayata geçirmeleridir. Öğretmen istihdamında güçlük çekilen bölgelerdeki sorunun çözümü, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik, yer değiştirme yasağı gibi geçici tedbirlerle değil, öğretmenlerin kalıcı olarak görev yapmalarını teşvik edecek katkılarla mümkündür. Eğitim çalışanlarına, zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapmaları halinde illerin mahrumiyet durumlarına göre ilave özel hizmet tazminatı ödenmelidir.”
Şube Başkanı Bayrakdar, Sözleşmeli Öğretmenlerle sohbet toplantısında, ayrıca yaptıkları çalışmalar konusunda da bilgilendirmede bulunurken, Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği’nin, rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleriyle uyumsuz, psikolojik danışmanların asli işlevlerini engelleyecek nitelikte olan bazı hükümlerinin iptali talebiyle dava açtıklarını da söyledi. Toplantıda ayrıca, Eğitim Bir Sen Hatay 1 Nolu Şubesi Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Emel Tümkaya da kadın kollarının yaptığı çalışmalar hakkında katılımcı sözleşmeli öğretmenleri bilgilendirdi. -Mehmet Özgün-