Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkmen yetimler doyasıya eğlendi

Etkinliğe, helikopter kazasında vefat

Etkinliğe, helikopter kazasında vefat eden Gazeteci İsmail Güneş’in eşi de katıldı …

Anda Kardeşe Vefa Derneğince Yayladağı ilçesindeki Bayırbucak Türkmeni yetim çocuklar için eğlence programı hayata geçirildi. Yetim Çığlığı Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, çizgi film kahramanı ve yöresel kostümler giyen dernek gönülleri, çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. Yetim çocuklar, yaptıkları resimlerden oluşan serginin açılmasının ardından Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen hayırseverlerle müzik eşliğinde şarkılar söyleyip dans etti. Anda Kardeşe Vefa Derneği Genel Başkanı Okan Tosun, yaptığı açıklamada, 1 yıl önce Yetim Çığlığı Merkezi’ni faaliyete geçirdiklerini söyledi. Burada çocukları sevindirebilmek adına çeşitli etkinlikler yaptıklarını anlatan Tosun, “Şu an burada Türkiye’nin birçok ilinden gelen gönüllü kardeşimiz var.

Amacımız, hem onların yüzünü güldürmek hem de Türklerle bir kaynaştırma ortamı sağlamak. Burada ayrıca tadilatı yapılan merkezimizde kermes ve sergi açılışı yaptık” dedi. Tosun, Suriyeliler için hazırladıkları mobil hastane projelerinin de önümüzdeki günlerde faaliyete gireceğini, bu hastane ile sınır hattında yaşayan Türkmenlere sağlık konusunda yardımcı olabilmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Kahramanmaraş’ta helikopterin düşmesi sonucu BBP’nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerle yaşamını yitiren gazeteci İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş ise, Türkmen yetim çocuklarla bir arada olmak için dernekle beraber Yayladağı ilçesine geldiklerini anlattı. Herkesin bu çocukların farkında olması gerektiğini vurgulayan Güneş, “Zor şartlarda yaşamlarını sürdürüyorlar. Resim sergilerini gezdim. Orada gökyüzünde kuşlar yerine uçaklar ve bombalar çizmişler. Onların dünyasında bunun olmaması gerekir. İnşallah bizlerin de çabasıyla bu kötü günleri atlatırlar” dedi.    -AA-