Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜSİAD: Hatay’ın gidişi mutlu sona doğru

Geçtiğimiz Cumartesi günü Hatay’a

Geçtiğimiz Cumartesi günü Hatay’a gelen ve resmi-özel çok sayıda ziyaret, görüşme ve incelemelerde bulunan TÜSİAD heyeti, ilimiz Hatay’ın sonu mutluluk olan bir yolculuğa çıktığını, sonunun çok iyi olacağını savundu.

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Başkan Vekili Ali Koç ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Cumartesi günü Hatay’da yoğun bir görüşme, ziyaret, inceleme trafiği gerçekleştirdi. TÜSİAD heyet adına konuşan Başkan Erol Bilecik, Hatay’ın, ülkemizdeki siyasi çalkantıların ve savaşın ağırlığını en fazla hisseden kentlerin başında yer aldığını, gelişmelerin bölge ekonomisinde ne kadar olumsuz etkileri olduğunu bildiklerini kaydetti ve şu mesajları verdi:
“Hatay’a ziyaretimiz sırasında, bölgedeki iş sıkıntılarını dinlemek ve onlara destek vermek bizlerin boynumuzun borcudur. Alınacak önlemlerin ve atılacak adımların bölgenin sıkıntılarını gidermeye yardımcı olmasını canı gönülden diliyorum. Hatay’ın yaşamakta olduğunu bu ekonomik sıkıntılarının yakın zamanda geride kalacağına ve daha güzel günlerin geleceğine olan inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik. Bölgede gerek yatırım ortamını gerekse iş ortamı açısından eksiklikler olduğu mevcuttur. Bu sorunlarının birçoğu şüphesiz bölgeseldir. Hatay’da, özellikle son yıllarda, insani hiçbir kural tanımayan terör örgütünün saldırılarını göğüslemesi bunun zaten en iyi göstergesidir. Hatay’ın sorunlarının çözülmesi, hem bölgemizi hem de ülkemizi büyük ölçüde rahatlatacaktır.”
-BÜYÜK BAŞARI-
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Başkan Yardımcısı Ali Koç ve beraberindeki heyet, Cumartesi günü ilk olarak Vali Erdal Ata’yı makamında ziyaret etti. Vali Ata, kabulde yaptığı kısa açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı operasyonda tek bir sivil zarar görmedi. Bu büyük bir başarıdır. Ayrıca bu süreçte terör örgütünün baskısından, zulmünden mağdur olan yerel halk kurtarıldı. Terör örgütü tarafından ölüme terk edilen yaşlı ve hastalar, ülkemizin imkânları ile tedavi edilerek sağlığına kavuştu” dedi.
Vali Ata, şöyle devam etti:
“İşte yakınımızda görüyoruz, Rusya’nın ve Amerika’nın yaptıklarını… Her tarafı bombalayıp yerle bir ediyorlar. Ama bizim silahlı kuvvetlerimiz, adeta teröristleri tereyağından kıl çeker gibi temizleyip imha ediyor. Bu vesileyle, Zeytin Dalı Harekatı’nda gösterdikleri büyük başarı için onlarla gurur duyduğumuzu ve tebrik ettiğimizi bir kez daha belirtmek isterim.”
-ONUR DUYDUK-
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik de kabulünden dolayı Vali Ata’ya teşekkür ederek, “TÜSİAD Başkanı olarak ilk ziyaretimi Hatay’a yapmıştım. Şimdi de, 47 yıllık öyküsü olan, iş dünyası-sivil toplum örgütünü temsilen, ordumuzun Zeytin Dalı Harekatı’nda en büyük destekçisi olan Hatay ilimizde bulunmaktan onur duyduğumuzu belirtmek isterim” dedi.
TÜSİAD Başkanı ile heyetinin ikinci ziyareti Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş’a oldu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti.
Hatay BŞB Başkanı Savaş, Hatay’da gerçekleştirilecek olan dev proje EXPO 2021 hakkında TÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerine bilgi verdi. EXPO 2021’in yanı sıra UNESCO tarafından Gastronomi şehri ilan edilmesinin Hatay’a yaşatmış olduğu gurur ve heyecanını da TÜSİAD Yönetim Kurulu ile paylaşan Başkan Savaş, Hatay’ı dünyaya tanıtma adına gerçekleştirilecek projeleri de yönetim kurulu ile paylaştı.
TÜSİAD heyeti, daha sonra Reyhanlı’ya geçti, burada çeşitli kuruluşları ziyaret etti, bölge insanlarıyla bir araya gelindi. Heyete, akşam, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin tarafından bir yemek verildi. -Cemil Yıldız-