Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜYAP’ın “Onur Yazarı” Antakyalı Edebiyatçı:

Ayla Kutlu… Geçtiğimiz Cumartesi

Ayla Kutlu…

Geçtiğimiz Cumartesi günü başlayan ve bu hafta sonu Pazar günü sona ermesi beklenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışından 800’ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı Fuar’da 9 gün boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan kültür etkinliklerinde ve imza günlerinde yazarlar okurlarıyla buluşuyor.
Bu arada, TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu kararıyla, Yazar Ayla Kutlu, 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı “Onur Yazarı” olarak belirlendi. Fuar süresince, Kutlu’nun yaşamı ve eserleri üzerine, kendisinin de katılımıyla çeşitli panel ve söyleşiler düzenleniyor. Fuarın teması ise “Edebiyat, İyi ki Varsın” oldu. İstanbul Kitap Fuarı, tema kapsamında, yurt içinden ve yurt dışından konukların ve Onur Yazarı Ayla Kutlu’nun katılımıyla düzenlenen kültür etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.
“Onur Yazarı” Ayla Kutlu, 1938 Antakya doğumlu. İlk ve ortaöğrenimini Antakya, İskenderun, Gaziantep’te tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi (1960). Personel eğitimi, organizasyon, çalışma yöntemi konularında çeşitli kamu kuruluşlarında görev yaptı. Bilgi Yayınevi’nde editör olarak çalıştı. TV çocuk programlarında senaristlik, danışmanlık, yazarlık yaptı. Radyo ve televizyonlara sohbet köşeleri hazırladı. Öyküleri, Arapça, İngilizce, Almanca ve Flamanca’ya çevrildi. Çocuk romanı Merhaba Sevgi Makedonca yayımlandı. İlk öykü ve yazıları Özgür İnsan dergisinde Aygen Berel adıyla yayımlandı (1976-1977). 13. Antalya Film Festivalinde film öyküsü dalında birincilik kazandı. Bir Göçmen Kuştu O adlı kitabıyla 1986 Madaralı Roman Ödülü’nü,
Hoşçakal Umut’la 1988 Rüştü Koray Ödülü’nü, Sen de Gitme Triyandafilis ile 1991 Sait Faik Hikâye Armağanı ‘nı aldı. Mekruh Kadınlar Mezarlığı ile 1996 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü kazandı.
Ayla Kutlu’nın Eserleri
Roman:
2010 – Asi… Asi
2004 – Ateş Üstünde Yürümek (roman) (Tutsaklar adıyla 1983)
1999 – Emir Bey’in Kızları
1994 – Kadın Destanı
1987 – Hoşçakal Umut
1985 – Bir Göçmen Kuştu O
1983 – Cadı Ağacı
1980 – Islak Güneş
1977 – Kaçış
Öykü:
2001 – Zehir Zıkkım Hikâyeler
1995 – Mekruh Kadınlar Mezarlığı
1994 – Sen de Gitme Triyandafilis (film)
1984 – Hüsnüyusuf Güzellemesi
Anı:
2006 – Zaman da Eskir
Her gün 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilen Fuar, 12 Kasım Pazar- saat 19.00’da kapanacak. Ayla Kutlu’nun TÜYAP Kitap Fuarı’nda “Onur Yazarı” olarak ilan edilmesi ve ödüllendirilmesi törenine katılmak üzere İstanbul’a özel olarak giden Antakyalı Edebiyatçı-Yazar, Gazetemiz Köşe Yazarı Mehmet Karasu, TÜYAP Kitap Fuarı’na katıldığını hatırlatarak, “TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yılki Onur Yazarı Ayla Kutlu’dur. 6 Kasım 2017 Pazartesi günü Ayla Kutlu Onur Gecesi’ne katıldım. Bir Antakyalı olarak çok duygulandım. Tüm Hatay’ımıza ve yazın dünyasına hayırlı olsun” dedi. -Selvi Günay-