Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uğur Mumcu’da

‘Mutlu’ muyuz? Türkiye’yi yeni

‘Mutlu’ muyuz?

Türkiye’yi yeni dönemde çok daha iyi günlerin beklediğini vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, eski Roma kenti Antakya’nın yanı başındaki Defne’de çıkanların sessizliği için konuşmak ister mi?

Defne’de başlatılan ve ilçenin trafik sorununu ortadan kaldırmaya yönelik projelendirilen ‘Uğur Mumcu Battı Çıktı’ çalışmaları sırasında bulunan Roma dönemi mozaikleri ve diğer tarihi buluntular için ‘EXPO’ sürecinin beklenmesi gerektiğini açıklayan Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ‘eserler’ konusundaki yetkiyi nasıl olup da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden (aynı zamanda Müze idaresinden) aldığını sorgulayanlar, mozaiklerin şu an ne durumda olduğunu merak ediyor. Peki, o merak edilenler için soruları bizler sıralayalım mı?
-MERAK EDİLENLER-
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Müze İdaresi’nin hiç konuşmadığı, bu konudaki bilgilendirme sürecini ise yerel idare üzerinden yürüttüğü dönem için yeni Bakan Mehmet Nuri Ersoy ne söylemek ister bilmiyoruz, ama bahse konu sürecin cevap bulamayan soruları şöyle sıralanıyor:
Çalışmalar sırasında ortaya çıkan tarihin tam hikayesi nedir? Toplamda kaç mozaik çıkartıldı? Hangi dönemlere aitler? Mozaikler dışında toprağın altından çıkan diğer eserlere ait detaylar nedir? Anıtlar Kurulu tarafından ‘yerinde korunması gerek’ ve ‘çıkartılması uygun değil’ denilen buluntular şu an ne halde? Bugün, üzeri beton ve asfalt ile kapatılan alandaki eserlerin tamamı çıkartılabildi mi? ‘Çıkartılamayan çok şey var ve bir çoğunun üzerine beton döküldü’ iddiaları gerçek mi? -Tamer Yazar-