Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaman: Kurtuluş Savaşı’nın temellerini oluşturdu

Defne Belediye Başkanı Dr.

Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Yaman mesajında şunlara yer verdi: “Dünya tarihine geçmiş bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi; birlik ve beraberliğin timsali, tek yürek olmuş yaralı bir milletin tüm dünyaya şahlanışıdır. İşgal altındaki vatan topraklarını canları pahasına savunan Anadolu insanının verdiği mücadelenin yıldönümünde; bu zaferin mimarlarından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.
Çanakkale’de yaşanan kara ve deniz savaşları; dünya lideri ülkelerin ve emperyalist politikalarının, vatan savunmasını her şeyin önünde tutan bir ulus karşında ne kadar çaresiz kaldığının en açık göstergesidir. Yokluk içindeki bir halkın ülkesini korumak, işgalci güçlere boyun eğmemek uğruna verdikleri büyük mücadele aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’nın da temellerini oluşturmuş; uyanan ulusal bilincin ve inancın yaktığı ateş vatan toprağını işgal eden emperyalist güçlere göz açtırmamıştır. Tarihimize bir dönüm noktası olarak geçen 18 Mart Çanakkale Zaferi, işgalci güçler tarafından dahi övgü ve hayranlıkla söz edilen bir destana dönüşmüştür.
Vatanının bölünmez bütünlüğünü ve bağımsızlığını şerefi sayarak büyük ve güçlü bir saldırıdan zaferle kurtulan Çanakkale kahramanlarını ve bağımsızlık ateşini bir kıvılcımla yakarak tüm yurtta yayılmasına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz.” -Mehmet ÖZGÜN-