Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni restore edildi, ama

Sprey boyadan kaçamadı… Tarihi

Sprey boyadan kaçamadı…

Tarihi ve kültürel alanlarının kalabalığında gereken özeni sağlamak ve eldeki emaneti gelecek nesillere aktarmak için oldukça yoğun bir çaba gösteren Antakya özelinde yaşanan ‘sprey boya terörü’ için bir şeyler yapmanın zamanı geldi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Antakya’nın farklı kısımlarında devam ettirilen çalışmalarla, restorasyona ihtiyaç duyan tarihi ve kültürel emanetler yeniden ayağa kaldırılıyor. Bu adreslerden biri, Kocaabdi Mahallesi Saldıray Sokak’ta bulunan Antakya Kürt Fakih Cami!
427 Bin 276 TL sözleşme bedeli ile ihale edilen restorasyon işinde sonlara yaklaşılırken, çalışmaların sürdüğü yapının dış cephesinde yeni yazıldığı söylenen sprey boyalı karalamalar dikkat çekiyor. Oldukça can sıkan bu görüntülere işaret edenler ise, Antakya’nın neredeyse her noktasında yaşanan bu soruna ‘resmi’ bir cevap verilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
Bu konuda ‘ceza’ uygulaması isteyen bir vatandaşın ifadesi de bu yönde:
“Bu kadar emek veriyorsun, sonra biri kalkıp bozuyor, kirletiyor, onca çalışmanın üzerine kirini, pasını bırakıveriyor. Biz ne yapıyoruz? Hiç! Peki, bu tekrarlardan sıkılmadık mı? Yok mu bunun bir ‘kanun’ çaresi? Bir cezalandırma şekli! Ramazanda ‘maytap’ yasaklamayı biliyoruz, değil mi? Tamam da, bu sprey boyalar bize maytaplardan daha mı az zarar veriyor? Binlerce, yüzlerce yıllık yapılar bu boyalar yüzünden tanınmaz hale geliyor. Yazık değil mi? Çok yazık! Emeğe, çabaya, korumaya çalışanların yorgunluğuna…”
-Tamer Yazar-