Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerel Medya’da Mülteci Kadınlar

Hak Odaklı ‘habercilik’ Aktivist

Hak Odaklı ‘habercilik’

Aktivist kadınlar tarafından 2011’de kurulan Ankara Kadın Çalışmaları Derneği, Eylül ayı içinde Antakya’da düzenleyeceği atölye çalışmasında “Yerel Medyada Mülteci Kadınlar: Hak Odaklı Habercilik” başlığını masaya yatıracak.

Ülkelerindeki savaş, açlık ve çatışma gibi sebeplerle yaşadıkları bölgeyi terk edip daha iyi bir gelecek için Avrupa’ya ulaşmaya çalışan sığınmacıların yaşadıkları dram da, o dramın içinde kalabalıklaşan hikayeler de aslında çok fazla bilinmiyor. Bilinmemesi bir yana, ‘savunmasız’ bu yaşamlar ciddi önyargıların da hedefi oluyor.
İşte bu başlıkta harekete geçen Ankara Kadın Çalışmaları Derneği, Mülteci Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Mekanizmalarını Güçlendirme Projesi kapsamında Antakya’ya geliyor. Konuya ilişkin Proje Ekibi adına kısa bir bilgilendirme yapan N. Ceren Erol, şu bilgiyi verdi:
“Proje, yerelde bulunan kadın ve mülteci dernekleriyle iş birliği temelinde, mülteci kadınları hakları konusunda bilgilendirmeyi ve şiddetle mücadele mekanizmalarını güçlendirmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında, Nisan ve Mayıs aylarında Hatay ve Mersin illerinde mülteci kadınların, yereldeki kadın ve mülteci derneklerinin katılımıyla ortak bir atölye gerçekleştirildi. Eylül ayında ise proje kapsamında ‘Yerel Medyada Mülteci Kadınlar: Hak Odaklı Habercilik’ Atölyesi gerçekleştirilecek. Yerel medya çalışanları, İletişim Fakültesi öğrencileri ve toplumsal cinsiyet alanında çalışanlara açık olan Atölye, 14-15 Eylül’de Savon Otel’de gerçekleşecek.”
N. Ceren Erol, 2 gün sürecek ve karşılıklı deneyimlerin paylaşılacağı atölye çalışması sonunda, BM Kadın Ofisi (UnWomen) onaylı katılım belgesi verileceği bilgisini de paylaştı. -Tamer Yazar-