Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yolcu sayısı yıllardır aynı

Hatay Havalimanı’ndan günlük sefer

Hatay Havalimanı’ndan günlük sefer sayısı 9-10

Hatay Havalimanı, 2009 yılında açıldı. Geride kalan 8-9 yıllık süreçte yolcu sayısında ciddi bir yükselme dikkat çekmiyor. Hatay Havalimanı’nın hizmete girdiği andan bu yana geçen süreçte, Ankara-İstanbul seferleri dışında direk sefer yapılabilen iç ya da dış hat da bulunmuyor. Bir ara KKTC’ye seferler konuldu, ancak sonra kaldırıldı. Hatay’dan yurdun değişik bölgelerine seferler konulsa da, istikrarlı olmadı ve bir süre sonra kaldırıldı. Yurt dışı seferleri de tatmin etmiyor. İstikrar ve düzenli uçuş yok. Hatay-Ankara uçuşları bile düzenli yapılamıyor. Kimi zaman Hatay-Ankara seferine karşı Ankara-Hatay seferi konmuyor ya da Ankara-Hatay seferi olduğu gün Hatay-Ankara dönüş seferi konulmuyor. Ya da Ankara seferleri kimi zaman nedensiz bir şekilde iptal edilebiliyor.
Hatay halkı, THY başta olmak üzere, özel havayollarının Hatay’la ilgili olmadığını savunurken, bir okurumuz sosyal medya hesabından şunları yazdı:
“Adana- Kıbrıs günde 5 sefer oluyor. Adana -Antalya günde 4sefer. Adana – Trabzon günde 2 sefer. Adana – Ankara günde 6 sefer oluyor ve her saatte uçuş bulunuyor. Adana-Frankfurt-Stuttgart-Düsseldorf-Köln-Hamburg-Bremen-Beyrut-Katar direkt uçuşları da bulunuyor ve ne yazık ki Hatay üvey evlat durumuna geliyor.
Expo 2021 Hatay’da ve Hatay, Gastronomi şehirlere dahil oldu ama, ne yazık ki günde sadece 9 uçak seferi düzenliyor, yılda da 1.5 milyon yolcuya hizmet veriyor Hatay Havalimanı. Ne yazık ki Adana’ya mahkum bırakılıyor.
Hatay-Ankara, Hatay-Antalya ve Hatay-Trabzon seferleri bir an önce başlamalı ve kalıcı olmalıdır diye düşünüyorum.” -Mehmet Özgün-