Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1 Yıl Sonra Ailesine Bakar Oldu

40 Koyunla Besiciliğe Başlayan

40 Koyunla Besiciliğe Başlayan Kadın

Belen’de, İlçe Kaymakamlığı’nın yaklaşık bir yıl önce 40 koyun desteği ile besiciliğe adım atan bir kadın, gelinen süre içinde elde ettiği gelirle ailesinin geçimini temin eder duruma geldi. Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, önceki gün destekte bulundukları Dilek Aygün adlı kadının evine ziyarette bulundu, ahırdaki koyunları gördü.
Kaymakam Aydın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gök ile birlikte, geçtiğimiz yıl “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında temin edilen merinos türü 40 adet koyun ile besiciliğe başlayan Dilek Aygan ve ailesini ziyaret ederek, projenin uygulanması ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın’ın öncülüğündeki halk toplantısında, ayrıca toplantıya katılan vatandaşlara İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelince; Organik zeytin yetiştiriciliği, yaygınlaştırma, tüketici bilinci oluşturma, zeytin ağacındaki verim düşüklüğü ve bitki korumada mücadele yöntemleri, kırım kongo ve zoonotik hastalıkları konusunda eğitimler verildi. -Adil Yeşildağ-