Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Benzine zam haberleri: ‘Zam

Benzine zam haberleri:
‘Zam söz konusu değil’
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, ‘benzine zam gelecek’ haberleri için yaptığı açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında çıkan ve benzine zam yapılacağı yönündeki haberler asılsızdır. Biz, fiyat hareketlerini yakından takip ediyoruz. Kurum olarak gerekli hesaplamaları yapıyoruz ve bir zam söz konusu değil” dedi.

Desteklerinizi bekliyor
Antakya Belediyesi tarafından yürütülen ‘Kardeşinle Sevgiyle Paylaş Projesi’, hayırseverlerin destekleri ile devam ediyor. Projeye destek vermek isteyenler 0326-213 16 15 ve 221 93 33 numaralı telefondan ekiplere ulaşabilir.

İstihdam arttı
İstihdam edilenlerin sayısı, 2018 yılında, geçen yıla göre 549 bin kişi artarak 28 milyon 738 bin kişi, istihdam oranı ise 0,3 puanlık artış ile yüzde 47,4 oldu.

Su Günü uyarısı
“Su fakiri olmaya doğru gidiyoruz. Suyun damlasını bile ziyan edemeyiz” diyen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Vahşi sulamaya son vermemiz şart” dedi.

Esnafın talebi net:
Teşvik sistemi değişsin
Kayıtdışı istihdamı azaltmak ve kayıtlı istihdamı artırabilmek için 18 çeşit teşvik verildiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘Kayıtlı istihdamı artırmak istiyorsak, tek ve basit bir teşvik sistemi getirilmeli ve bu şekilde istihdamın üzerindeki mali yükler azaltılmalı’ dedi.

Bedellide son rakam!
Bedelli askerlik ücretinin düşürülmesine ilişkin beklentilere cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “El insaf. Burada bu kadar harcamalar yapılacak ki bu bedel ta nerelerdeydi biliyorsunuz. Düşürdük, düşürdük, düşürdük… Şu anda geldiği yer 5 bin avro” dedi.

Uzmanlar ‘spor’ dedi
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nail Çağlar, aerobik egzersizlerinin kalp ve solunum hızını uyararak kaslara oksijenlenmiş kan gönderilmesini, direnç egzersizlerinin de kan basıncı kontrolünü sağladığını bildirdi.

‘Plaket’ kararı
Yargı Etiği Kurulu, hakim ve savcıların, konuşmacı olarak katıldıkları konferanslarda, eğitim çalışmalarında plaket almalarının etik değerlere aykırı olmadığına hükmetti.

TEMA’dan çağrı
Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Evden çıkarken, mutlaka ‘bez torbamız var mı’ diye kontrol etmeliyiz. İkincisi de pet şişe kullanımından kurtulmak için mataraya geçmemiz gerek” dedi.

31 Mart seçiminin
Promosyonu oldu
Ücretli poşet uygulamasının yürürlüğe girmesi ve siyasi partilerin seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlara bez çanta dağıtması, baskı ve üretim yapan firmaların siparişlerine yansıdı.

25 ilde yapıldı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2019-YDS/1) yapıldı. ÖSYM tarafından düzenlenen ve 111 bin 458 adayın başvurduğu sınav 41 il merkezinde gerçekleştirildi.”

Tamamı CHP’li
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Belediye meclis üyesi olarak belirlediğimiz adayların tamamı CHP’li. Bunların her birisi savcılıktan temiz kağıdı almışlardır, YSK bunlar aday olup seçilebilir diye ‘evet’ demiştir” dedi.

İşsizlik yükseldi
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) “İşgücü İstatistikleri 2018” verilerine göre, Türkiye genelinde işsiz sayısı, geçen yıl 2017’ye göre 83 bin kişi artarak 3 milyon 537 bin kişi oldu. İşsizlik oranı, geçen yıl bir önceki yıla kıyasla 0,1 puan artarak yüzde 11’e yükseldi.

Eğitime ‘ücretsiz’
Milli Eğitim Bakanlığınca, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ücretsiz dağıtılan toplam ders kitabı sayısı 168 milyon 192 bin 641 oldu.

Hazırlıklar tamam
31 Mart için hazırız
YSK Başkanı Sadi Güven, “YSK, İl Seçim Kurulları ve İlçe Seçim Kurulları seçim için hazırlıklarını tamamladı” dedi. Güven, “23 Mart’ta yenilenen listelere göre; vefat eden, askere giden, vatandaşlık kaybeden 146 bin 669 seçmen oy kullanamaz hale geldi” değerlendirmesinde bulundu.

Önemli veri
29 Mart Cuma: 10:00/Dış Ticaret Dengesi/Şubat/Önceki: – 2.50 milyar dolar

Önce
‘sarı kart’
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından hayata geçirilen yeni uygulamaya göre, akaryakıt piyasasında mevzuata aykırı hareket eden şirketlere ceza vermeden önce uyarıda bulunulacak ve geçici durdurma işlemleri uygulanacak.

Müfredata girdi
Sülük, hacamat, hipnoz, ozon terapi gibi geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları, Türkiye’de ilk defa, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde, hem yüksek lisans hem de doktora programı müfredatına alındı.

Dil kursu desteği
YÖK Yabancı Dil Eğitim Bursu kapsamında 2019 yılı için başvurular başladı. Bu yılın burs miktarlarını artıran YÖK, bursu almaya hak kazanan öğretim elemanlarına 2 ile 6 ay arasında aylık 3 bin 500 lira destek sağlayacak.

33 ilde operasyon
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY’nin askeri yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik çalışma başlatıldı.

Mahkeme haklı buldu
Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, işverenin, bahşişlerini kestiği için işten ayrılan kasiyere 4 bin 919 lira ödemesine hükmeden yerel mahkeme kararını uygun buldu.

Savaş: HADO’dan vazgeçmedik …
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bir radyo programında yaptığı konuşmada, hizmetlerini sıraladı.
Altyapı çalışmalarının şehrin tamamında devam ettiğini belirten Lütfü Savaş, “Altyapı bitmeden üstyapı
çalışmalarına başlamıyoruz. Yıllardır ihmal edilen sorunlara çözüm üretiyoruz. İktidar partisinin yüzde 82 oy aldığı yerde bir tane çivi çakmamışlar. Ovaya bir tane bile arıtma tesisi yapmamışlar. 8 tane arıtma tesisi yaptık. 21 tane köprü yaptık” dedi.
Yeni açılan gastronomi evi ile ilgili de düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, orada yapılan yemeklerin Antakya damak lezzetine uygun olacağını belirtti ve herkesi bu evi görmeye davet etti.
EXPO 2021 ve Siber Güvenilir Hatay projelerinin detaylarını da paylaşan Başkan Savaş, yapay zekayla belediyecilik yönetim sistemini de hayata geçireceklerini belirtti. HADO projesinden vazgeçmediklerini de sözlerine ekleyen Lütfü Savaş, HADO’nun şehrin ekonomisine büyük katkı yapacağını söyledi.
Hatayspor’un şampiyon olacağına ve Süper Lig’e çıkacağına inandığını belirten Başkan Savaş, mutlu sonu tüm taraftar ve Hatay halkıyla beraber karşılayacaklarını sözlerine ekledi.

Kadınların hafızası daha güçlü
İngiltere’de yapılan bir araştırma, erkeklerin evlilik yıl dönümleri ya da doğum günleri gibi bazı konularda daha unutkan olmalarının nedenini ortaya koydu.
Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, kadınların hafızasının erkeklerden daha güçlü olduğunu gösterdi. Yaşları 48 ile 90 arasında değişen 4 bin 500 kişinin hafızasını ölçmeye yönelik bir dizi test yapan bilim adamları, testlerde kadınların erkeklere nazaran ortalama 5.9 daha az hata yaptığını gözlemledi.
Bilim adamları, test sonuçlarının bir cinsiyetin diğerine göre üstünlüğünü göstermeyi değil, Alzheimer gibi hastalıkların belirtilerinin tespit edilmesine yardımcı olmayı amaçladığını da vurguladı.