Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Çinçin, Alman Bakanla bir

Çinçin, Alman Bakanla bir araya geldi …
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Almanya ziyareti kapsamında, Almanya Göç, Entegrasyon ve Mültecilerden Sorumlu Devlet Bakanı Annette Widmann-Mauz ile bir araya geldi.
Başkan Çinçin, ATSO yanı sıra Antik Antakya Derneği ve Bildungswerk in Kreuzberg işbirliğiyle Ramazan ayının son iftarında Bakan Mauz’u Berlin’de ağırladıklarını bildirdi. Bakanla, bölgemizdeki sığınmacıların durumu hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını, ardından mutfak atölyesi ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden
Çinçin, Alman Bakan’a, coğrafi işaretli Samandağ İpeğinden şal armağan ettikleri bilgisini de verdi.

Güzelmansur’dan mesaj
Geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Denizli Milletvekili Kazım Arslan için bir mesaj yayınlayan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Denizli Milletvekilimiz, değerli büyüğüm Sayın Kazım Arslan’ın aramızdan ayrıldığını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Allah rahmet eylesin. Ailesinin, sevenlerinin, Cumhuriyet Halk Partisi olarak hepimizin başı sağolsun. Mekânı cennet, toprağı bol olsun” dedi.

“Tası Tarağı Toplayanlar” bugün gösterimde
Defne İlçesi’nin yerel sanatçıları tarafından çekilen Arapça film “DAYĞA T’TASE- TASI TARAĞI TOPLAYANLAR” Defne ilçesinde halkla buluşacak. Bugün saat 19:00 ‘da Sümerler Amfi Tiyatro’da gösterime girecek olan film, Defne Belediyesi katkılarıyla ücretsiz olarak yayınlanacak.
Yerel sanatçıların hazırlamış olduğu eşsiz olduğu nitelendirilen film gösterimine tüm halkın davetli olduğu belirtildi. Filmin, Türkçe altyazılı olduğu bilgisi de verildi.

Bayram bilançosu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayram tatilinin 6 gününde 52 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini bildirdi.

Tüketicilere uyarı
Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, sosyal medya üzerinden yapılan alışverişlerde son dönemde tüketici mağduriyetinin arttığını söyledi.

İki yeni tema
Milli Eğitim Bakanlığı’nca, devlet okulları ile “meb.k12.tr” alan adını kullanan 53 bin 266 kurumun internet siteleri için iki yeni tema tasarlandı.
İsteyen okul ve kurumlar, internet sitelerini bu yeni tasarımları tercih ederek düzenleyebilecek.

Kadına şiddet
İngiltere’de Birmingham Üniversitesi’nin bir araştırması, aile içi şiddete maruz kalan kadınların ciddi akıl hastalıklarına yakalanma riskinin 3 kat daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Tosyalı’dan ziyaret
Ramazan Bayramı nedeniyle, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ile birlikte Hacı Pervin Tosyalı Çocuk Evlerini ziyaret eden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Burada büyük bir özveri ve sevgi ile yetişen çocuklarımızı tek tek ziyaret ederek bayramlarını kutladık istek ve arzularını dinledik” dedi.

Bağımlı mıyız?
Yeşilay Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Osman Tolga Arıcak, oyun bağımlılığına ilişkin, “Kontrol kaybı, hayatta öncelikli hale gelmesi ve olumsuz sonuçlarına rağmen oynamayı bırakamama. Bu 3’ünü son bir yıl içerisinde gözlemliyorsak, ‘oyun bağımlısı’ diyoruz” dedi.

Sıfır Atık Dönemi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında, Hatay ve diğer illerdeki 32 bin 574 okulda atık yönetim sistemleri oluşturuldu, binlerce öğrenciye eğitim verildi.

TÜBİTAK desteği
TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı’nca, son 10 yılda 14 bin 588 bilimsel araştırma projesine 7,2 milyar lira destek sağlandı.

Hastanede bayram kutlaması
Ramazan Bayramı nedeniyle, Hatay Devlet Hastanesinde nöbet tutan personel ile hastalar ziyaret edilerek bayramları tebrik edildi. Ziyarette; Hatay Vali Yardımcısı Erol özkan, İl Sağlık Müdürü V. Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, Hatay Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mahmut Bayrakçıoğlu ve hastane yöneticileri yer aldı, hastalara şifa, personele de kolaylıklar diledi.

AF Gündemde
Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni af yasasının ne zaman çıkacağına ilişkin soruya, “Adalet Bakanlığımız bu çalışmaları yürütüyor, netleştiği zaman kamuoyuyla paylaşacağız” karşılığını verdi.

Komutanlar sınırda
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Komutanların sınır hattı incelemeleri sürüyor. Bir süre önce Suriye sınır hattı için Hatay ve Adana’ya gelen Komutanlar, dün de Türkiye’nin İran, Nahçıvan ve Ermenistan sınırlarının güvenliğinden sorumlu hudut birliğinde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Başarı oranı yükseldi
Sağlık Bakanı Fahreddin Koca, “Erken teşhis ve tedaviyle, kalıcı sakatlığın önüne geçmek için yürütülen bebek ve çocuk sağlığı tarama faaliyetlerinde başarı oranı yüzde 99’a ulaştı” dedi.

10 kat pahalı
Hatay’ın üzüm üretiminin önemli kısmının yapıldığı Hassa ilçesinde, bağlardan toplanıp salamura edildikten sonra satılan yapraklar yüksek fiyatıyla üretici için önemli gelir kaynakları arasında bulunuyor.

Lojman kararı
Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) lojmanlarının üçüncü kişilere kiraya verilmesinin hakkaniyete aykırı olduğu sonucuna ulaştı.

Gözünüzü açmayın!
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Aylin Kılıç, “Denizin doğallığına kapılıp su altına gözünüzü açmayın. Sanılanın aksine deniz tuzu göze faydalı değil, aksine gözü kurutur, kızarıklık, yanma batmaya ve enfeksiyon kapmasına neden olabilir” dedi.

Elektronik tasarruf
Adalet Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar sonucu yeni yılla birlikte uygulanmaya başlanan elektronik tebligatla 70 milyon lira tasarruf yapıldı.

Vize ücreti arttı
Avrupa Birliği (AB) Konseyi, vize başvuru ücretlerinin 60 avrodan 80 avroya çıkartılmasını onayladı. Öte yandan, vize başvuruları seyahatten 6 ay öncesine kadar yapılabilecek.

Tasarrufu sevdik
Türkiye’de tasarruf mevduatları, ilk çeyrekte 2018’in aynı dönemine göre yüzde 25,7 artarak 1 trilyon 219,9 milyar liraya yükselirken, kişi başı tasarruf miktarı 14 bin 876 lira oldu.

Hedef Büyük
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Hatay’da da üretimi yapılan trüf mantarının dünyada 3,5 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip olduğunu belirterek “Hedefimiz, 350 milyon dolarlık ticaret hacmine ulaşmak” ifadesini kullandı.

Esnafın şikayeti
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken. “Bazı tur rehberleri, ziyaretçilerin esnaftan alışveriş yapmasını engelliyor ve yalnızca anlaşmalı oldukları yerlere yönlendiriyor. Bu tür haksız uygulamalar denetlenmeli ve tespit edilmeli” dedi.

İlave gelir kapısı
Düğün sezonunun başlamasıyla birçok iş kolunda hareketlilik yaşanırken, çiftlerin ilk dans heyecanı da dans eğitmenleri için ilave gelir kaynağı oldu. Çiftlerin yoğun ilgi gösterdiği kursların fiyatı 400 ile 1200 lira arasında değişiyor.

Lisans sayısı arttı
Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, başlangıç aşamasındaki bir iş fırsatına yatırım yaparak, o girişimin büyümesini ve gelişmesini sağlayan melek yatırımcılar için verilen lisans sayısı 476’ya ulaştı.

İş fikirlerine destek
TÜBİTAK, akıllı ulaşımdan enerji ve temiz teknolojilere kadar birçok alanda yeni iş fikri olan girişimcilere 200 bin TL destek sağlayacak. Yenilikçi iş fikirlerinin ulusal ve uluslararası piyasada desteklenmesini amaçlayan TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim (BİGG) programının bu yılki ilk çağrısına başvurular 10 Haziran’da başlıyor.

Suç duyurusu
Milli Savunma Bakanlığı’ndan, bir televizyon kanalında, TSK’da görevli generallere söylenen sözlerle ilgili suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

Emekliye zam
9 milyon SSK ve Bağkur emeklisi için zam tarihi yaklaştı. 3 Temmuz’da açıklanacak olan 6 aylık enflasyon oranına göre emeklilerin maaşına zam yapılacak.

Emsal karar
Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, havayolu şirketi adına sözleşme kurulmasına aracılık eden bir şirket olarak faaliyet gösteren acentanın, uçuş iptali sebebiyle oluşan ayıplı hizmetten sorumlu tutulamayacağına hükmetti.

Belediyelere destek
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türkiye’de katı atıkların bertaraf edilerek toplum sağlığına olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için yürüttüğü çalışmalar Meclis gündemine taşındı. Belediyelere, yılsonuna kadar yaklaşık 2.5 milyar liralık destek sağlanacak.

Marka zenginiyiz
Türkiye, 100 binin üzerinde marka başvurusuyla rekora imza attı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, “Türkiye son 8 yılda Avrupa’nın en fazla marka başvurusu yapan ülkesi oldu” dedi.

Parklarda yenileme çalışmaları …
Antakya Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri, Narlıca Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Parkı ve Bohşin Mahallesi Bohşin Parkı’nda yenileme çalışmaları gerçekleştirdi.
Yapılan açıklamada; şehir genelindeki park ve yeşil alanlarda sürdürülen hizmet kapsamında Narlıca Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Parkı ve Bohşin Mahallesi Bohşin Parkı’nda çöp kovası, banklar, aydınlatma direklerinin bakım ve onarımı ve çim biçme çalışması gerçekleştirildiği belirtildi.

Kültürel istihdamda kadın erkek eşitliği …
2018 yılında kültürel istihdam sayısı 648 bin kişi olurken, bunun yüzde 50’sini erkeklerin diğer yüzde 50’lik kısmını ise kadınların oluşturduğu görüldü.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgilere göre, 2018 yılında kültürel istihdam sayısı 648 bin kişi oldu. Bu rakamında yüzde 50’sini erkeklerin diğer yüzde 50’lik kısmını ise kadınların oluşturduğu görüldü. Kültürel istihdamın yüzde 87,3’ünü de kültürel meslek dalları oluştururken, bu oranın da yüzde 44,6’sını el sanatları çalışanı, yüzde 14’ünü mimar, planlamacı ve tasarımcılar, yüzde 10’unu ise yaratıcı sanatçılar ve sahne sanatçılarının oluşturduğu görüldü.

Ücretsiz yaz sporları okulları
İskenderun Belediyesi tarafından yaz döneminde tenisten jimnastiğe kadar birçok farklı branşta verilecek Yaz Spor Okulları için kayıtların başladığı bildirildi. Okulların kapanmasıyla birlikte start alacak yaz okullarının 6 farklı tesiste başlayacağını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, amaçlarının, gençlerin ve çocukların sporla yetişen, spor ahlakı ve spor kültürüne sahip bireyler olmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Başkan Tosyalı, şunlara değindi: , ”Belediye olarak gençlerin ve çocukların sporla yetişmesi anlamında spor ahlakı ve spor kültürüne sahip aynı zamanda spor ile eğitimi bir arada yürüten bireyler olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu dönemde yaz spor okullarından yararlanmak isteyen 7-15 yaş arası öğrencilerimiz, Belediyemiz Sahil Spor Kompleksine başvuruda bulunabilirler. Başvurular 12 Haziran’da sona eriyor. Kurslarımız 24 Haziran’da başlıyor.”

Ceviz bunamayı önlüyor …
Bilim insanları, kalp ve damar sağlığı açısından oldukça yararlı olduğu bilinen cevizin, bunamaya karşı da koruyucu olabileceğini ortaya koydu.
Yapılan araştırmada ceviz türü kuruyemişlerin içerdiği vitaminlerin, antioksidanların ve yağ asitlerinin bunama riskini azaltmak ve Alzheimer hastalığının gelişim sürecini yavaşlatmakta etkili olabileceği gözlemlendi.
Bunama belirtisi gösteren fareler üzerinde yapılan testlerde, cevizle beslenen farelerdeki beyin faaliyetlerinin diğerlerine nazaran düzelme gösterdiğini gözlemleyen bilim insanları, kuruyemiş verilmeyen hayvanlar da ise belirtilerin her geçen gün arttığını tespit etti.