Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Briç Turnuvası Arsuz’da Antakya

Briç Turnuvası Arsuz’da
Antakya Briç Kulübü’nün geleneksel hale getirdiği Hatay’ın Kurtuluş Bayramı kapsamındaki Briç Turnuvası, bu hafta sonunda yapılıyor. 4 Ağustos Pazar günü Arsuz’da düzenleneceği duyurulan Briç Turnuvası’na çevre il ve ilçelerden çok sayıda Briççinin katılması beklenirken, genelde ödüller; 1.ye 3 Gram Altın, 2.ye 2 Gram Altın, 3.ye 1 Gram Altın,
Mix: 1 Gram Altın ve Senyör: 1 Gr. Altın şeklinde belirlendi.
Briç Kulübü Başkanı Selim Çelenk, geçtiğimiz hafta katıldıkları Lüleburgaz’daki Türkiye Şampiyonası’nda, ilk 13 galibiyetin ardından 1 yenilgi ile şampiyonluğu kaçırdıkları bilgisini de verdi.

Defne Belediyesi Oyunu Yarın
Bir İsyanın Öyküsü…
Defne Belediyesi girişimiyle, yarın Yaşar Kemal’in “İnce Memed” adlı eserinden uyarlanan “Bir İsyanın Öyküsü” adlı oyun sahneleniyor. Oyun, yarın saat 20.30’da Sümerler Amfi Tiyatro’da sahnelenirken, oyunun ücretsiz ve herkese açık olduğu duyuruldu. Yarınki oyunu, Ankara Orta Oyuncuları Tiyatrosu sanatçıları sahneleyecek.

MKÜ-Konservatuvara 24,
İste Konservatuvara 35 Öğrenci Alınacak
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Antakya Devlet Konservatuvarı’na yeni öğretim yılı öncesi 24 öğrenci alınırken, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) bünyesindeki Mustafa Yazıcı Konservatuvarı’na da 35 öğrenci alımı öngörüldü.
Özel Yetenek Sınavı ile gerçekleşecek alımlarla ilgili yayınlanan kılavuza göre; Türk Müziği Ana Sanat Dalı Programı 2019-2020 Eğitim – Öğretim Yılı için Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alımına ilişkin MKÜ Antakya Devlet Konservatuvarı kontenjanları şöyle:
Türk Müziği Öğrenci Kontenjanı : 18
Engelli Öğrenci Kontenjanı : 12
Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanı : 4
Toplam : 24
İSTE Mustafa Yazıcı Konservatuarı’na, 4’ü engelli 35 öğrenci alımı öngörülürken, ön kayıtların 19-23 Ağustos’ta yapılabileceği, yetenek sınavının da 28-29 Eylül’de yapılacağı, kesin sonucun da 3 Eylül’de açıklanacağı duyuruldu.

KPSS’de sayısal veriler belli oldu
ÖSYM, internet sitesinden, KPSS tercihlerine ilişkin sayısal verileri açıkladı. ÖSYM’nin açıklamış olduğu sayısal veriler şöyle:
ORTA ÖĞRETİM: Tercih eden 14.081, yerleşen 130 kişi.

STK’lara Proje Hibesi…
En az 30.000 EURO, en yüksek 100 Bin EURO
Avrupa Birliği’ne (AB) Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-II) Sivil Toplum Sektörü kapsamında, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen üçüncü dönem Sivil Toplum Destek Programı’nın teklif çağrısı 10 Temmuz’da yayımlandı. Toplam bütçesi 3 milyon Avro olan hibe programıyla, sivil toplum kuruluşlarının kurumsal yapılarının, karar alma süreçlerine katılım kapasitelerinin ve ağ kurma becerilerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Türkiye’den dernekler, vakıflar, dernek ve vakıfların federasyon ve konfederasyonları ile kâr amacı gütmeyen kooperatifler ve AB üyesi ülkelerden kar amacı gütmeyen kuruluşların geliştirecekleri projelere, en az 60 bin Avro, en fazla 100 bin Avro hibe desteği sağlanacağı duyuruldu. Hibe programına son başvuru tarihi 17 Eylül 2019 saat 17.00 olup, başvuruların Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne yapılması gerekiyor.
ÖNLİSANS: Tercih eden 18.564, yerleşen 253 kişi.
LİSANS: Tercih eden 61.645, yerleşen 630 kişi.

Ülkem Partisi Hatay’da teşkilatlandı
İl Başkanı İbrahim Saz…
Ülkem Partisi Hatay teşkilatı kuruldu. Genel Başkan Neşat Doğan, beraberinde bir heyetle geldiği Antakya’da, kurban kesilerek ve davul zurna eşliğinde karşılandı, ardından yeni il binası açılışı gerçekleştirildi. Ülkem Partisi Hatay İl Başkanlığı’na da İbrahim Saz getirildi.

Yarın enerji verilemeyecek yerler
İlimizde sürdürülebilir enerji temini için Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nce gerçekleştirilecek olan şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında enerji kesintisi uygulanıyor. İlimizde yarınki kesinti programı şöyle:
Defne İlçesi Dursunlu Mahallesine 07:30-12:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Çekmece Mahallesine 13:00-18:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Sarıseki Mahallesi Değirmendere(1) Sokak ve Akarca Mahallesi At oynağı, Bedrik, Dahar, Ecevit, Esenbek, Katıroluğu, Kırmızı Tarla, Pendirlik Sokak ve Kaledibi Mahallesine 09:00-17:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Yalangoz, Demirkonak ve İncirli Mahallelerine 09:00-17:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Kızılkaya, Muratpaşa ve Çiloğlanhüyüğü Mahallelerine 10:00-12:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Sutaşı Mahallesine 09:30-14:30 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Mızraklı Mahallesine 07:30-15:30 saatleri arasında YG-Hizmet Alım Çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

MKÜ’de Akıncı’nın acılı günü
Eşi Vefat Etti
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Eğitim Fakültesi’nde görev yapan Araştırma Görevlisi Ahmet Akıncı, eş acısı yaşandı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Araştırma Görevlisi Ahmet Akıncı’nın vefat eden eşinin cenazesi, dün öğle namazını müteakip, Giresun ili Görele ilçesinde defnedildi.
ANTAKYA, merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

FETÖ Operasyonu
FETÖ soruşturması kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli 41 astsubay hakkında gözaltı kararı verildiği, 16 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Hatay Uyuşturucu ile Mücadele Derneği kuruldu
Herkes Duyarlı Olmalı…
İlimizde uyuşturucu kullanımının artması gerçeği üzerine, “Hatay Uyuşturucu ile Mücadele Derneği” adlı bir oluşum hayata geçirildi. HUMDER adı verilen kuruluşun, toplumun her kesiminde uyuşturucuya karşı duyarlılık oluşturma görevi üstleneceği kaydedildi.
Bu konudaki açıklama şöyle:
“Uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili, yerel ve de ulusal ölçekte verilen mücadeleye bizler de her anlamda destek olacağımızı önemle belirtmek istiyoruz. Bununla birlikte, devlet büyüklerimizin, bilhassa gençlerimizin geleceklerinin karartılmaması adına uyuşturucu bağımlılığına karşı sürdürdükleri etkin mücadeleyi saygıyla takdir ediyor ve de minnettar olduğumuzu özelikle belirtiyoruz.
Ulusal problemimiz olan ‘uyuşturucu bağımlılığı’ sorununun çözümü doğrultusunda yürütülen her tür çalışmada bizler de, gerek birey olarak ve gerekse kurum olarak üzerimize düşen her ne var ise layıkıyla yapacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bunun yanı sıra, gençlerimizin geleceği adına hayati bir durum niteliği taşıyan ‘uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele’ konusunda tüm kesimlerin desteğini esirgememesini belirtmekte fayda görmekteyiz.”

LYS’de nakil dönemi başladı
Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki ilk yerleştirme sonucunda bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi başladı. Öğrenciler, tercihlerini 2 Ağustos Cuma günü saat 17.00’ye kadar yapabilecek.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki ilk yerleştirme sonucunda bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi dün başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), LGS kapsamında geçen yıl dört dönemde yapılan yerleştirmeye esas nakiller, bu sene iki dönemde gerçekleştirilecek. Tercihleri doğrultusunda bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler, yerleştirmeye esas birinci nakil dönemi tercihlerini bugünden itibaren 2 Ağustos Cuma günü saat 17.00’ye kadar yapabilecek.

Odabaşı SYDD İlk Etkinliği
Semir Köse’nin başkanlığını üstlendiği, kısa adı OMAYDER olan Odabaşı Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Geliştirme Derneği, ilk etkinliğini gerçekleştirdi.
Geçtiğimiz Cumartesi günkü etkinlikle ilgili, Dernek Başkanı Semir Köse’nin kısa değerlendirmesi şöyle:
“Odabaşı Yardımlaşma Derneği olarak ilk etkinliğimizi yapmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Kuruluşumuzun ilk gününde de söz verdiğimiz gibi, sosyal yardımlaşma, dayanışma ve eğitime destek gibi konular yanı sıra sanatsal ve kültürel faaliyetlerimiz de olacak demiştik. 3 aylık bir geçmişi olan derneğimizin ilk etkinliğinde, mahalle halkımızın ve tüm gönül dostlarımızın bize gösterdikleri ilgi ve yoğun katılım, aslında dernek olarak çok doğru bir işe giriştiğimizi bir kez daha anlamış olduk. Festival hazırlık aşamasında bize her türlü desteği sağlayan ve emek veren dernek üyelerimizden Mehmet Tevfik Köse, Edhem Demirel ve Mustafa Köse arkadaşlarıma Yönetim Kurulu adına teşekkür etmek istiyorum.”

Teşekkür zamanı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında Türkiye genelinde “teşekkür ziyaretleri”ne başlıyor. Kılıçdaroğlu, ilk ziyaretini, Artvin ve Ardahan’a yapmaya hazırlanıyor.

Yüzde 42 azaldı
TÜİK verilerine göre; Türkiye’de yazılı basında istihdam edilenlerin sayısı, geçen yıl, 2014 yılına göre yüzde 42 azalarak 46 bin 497’ye geriledi.

Yeni Parti!
AKP kulislerinde, eski AKP’liler Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın Parti kurması neticesinde, Erdoğan’ın seçilmesinin riske girebileceği değerlendirmesi yapılıyor.

Osmaniye örneğini
Hatay da bekliyor
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Osmaniye’de gerçekleştirilen “Ekolojik Tarım ve Hayvancılık Kampı” sayesinde, çocuklar, teknoloji bağımlılığına yol açan telefon, tablet ve bilgisayardan uzak vakit geçirip tarımsal üretim yapmayı öğreniyor.

Çalışma sürüyor
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Hatay genelinde yapılan 9’uncu yeni arıtma tesisi olan Hassa Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatında çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Kurban’a dikkat!
Kurban Bayramı arifesinde yapılan online alışverişlerde dolandırıcılık vakalarına karşı vatandaşları uyaran Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu yüzden vatandaşlarımız kurbanlıklarını internet üzerinden değil kurban pazarına gidip görerek satın almalı” dedi.

Dink Davasında
Yargıtay’a itiraz
Hrant Dink Cinayeti Davası’nda, aralarında Ogün Samast, Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’in de bulunduğu 9 sanık hakkında geçtiğimiz hafta karar açıklandı ve mevcut cezalara ilave olarak, sanıklara “örgüt üyeliğinden” ek cezalar verildi.
Dink Ailesi Avukatları, sanıklara silahlı suç örgütü üyeliğinden değil, silahlı terör örgütü üyeliği veya yöneticiliğinden hüküm verilmesi gerektiğini belirterek Yargıtay’a itirazda bulundu.

Sınır trafiği
Kurban Bayramı geçişlerinin başladığı 22 Temmuz’dan itibaren, 15 bin civarında Suriyelinin Cilvegözü’nden çıkış yaptığı öğrenildi.
Sonuçlar internette
ÖSYM, yerleştirme sonuçlarını “https://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden duyuracak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Bakanlık tedbiri
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kan yoluyla bulaşan hastalıklarla mücadele için Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu ile protokol yapacaklarını bildirdi.

Nakil dönemi
Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki ilk yerleştirme sonucunda bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi başladı.

Eş zamanlı
Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nca 81 ilde eş zamanlı; “Göçmen kaçakçılığı”, “Kiralık araç firmaları” ve “Günübirlik kiralanan evler”e yönelik uygulama yapıldı.

Staja Girecekler
Hatay’da Muhasebeci olmak isteyen 21 kişi, staja girişe hak kazandı…
Hatay Muhasebeciler Odası, mesleğe giriş yapmak isteyen üniversite mezunu yeni adayları staj sınavına soktu. Mali Müşavir ve Muhasebeciler Odası staj sınavında başarılı olan 21 kişinin staja girme hakkı elde ettiği bildirildi. Hatay SMMMO’nun meslek adayı 21 stajyer kursiyerleri şu isimlerden oluşuyor:
Defne Sahilli, Burcu Mimaroğlu, Gamze Demirtaş, Hilal Baysal, Sabri Sarıoğlu, Cansu Doğan, Hakkı Uğur Yentür, İpek Avşar, Özgün Türkmen, Yüksel Çetin, Cihan Kuş, Sergen Kavukoğlu, Serhat Aktaş, Selcan İşlek, Alper Hİntoğlu, Sibel Doksöz, Ayşegül Aykın, Seren Tatlı, Ozan Oktay, Büşra Karadeniz.
Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Tahsin Kırık, isimleri sıralanan 21 kişi ile ilgili mesajında, “2019/2 dönemi Staja Giriş Sınavı’nı kazanan aday meslektaşlarımızı kutlar, başarılarının devamını dileriz” dedi.

3 kat artış
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yürürlüğe girdiği 27. Yasama Dönemi’nde Meclis Başkanlığı’na sunulan kanun teklifleri, 3 katın üzerinde artarak 2 bin 81’e ulaştı.

Protokol hazırlığı
Sağlık Bakanlığı, kan yoluyla bulaşan hastalıklarla mücadele için Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu ile protokol hazırlığı içinde olduklarını duyurdu.

Esnafın talebi:
Kalıcı indirim!
Haziran ayı sonunda biten vergi oranı indirimlerinin uzatılmaması nedeniyle indirim olan sektörlerde satışların daha da düştüğünü belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘Başta otomotiv olmak üzere, beyaz eşya ve mobilyada vergi oranı indirilirse, hem vergi gelirleri artar hem de ekonomide canlanmaya katkı sağlanır’ dedi.

Yoksulluk sınırı
TÜRK-İŞ, Temmuz ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, dört kişilik ailenin açlık sınırı 2,075 lira, yoksulluk sınırı 6,760 lira, evli olmayan-çocuksuz bir çalışanın “yaşama maliyeti” ise 2,565 lira oldu.

Günde ‘2 Bin’
“Türkiye’de günde 2 bin göçmen yakalıyoruz” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma, Emniyet güçleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın bu konuda ciddi mesai harcadığını belirtti.

Dikkatli kullanın
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Kurban Bayramı tatili için yola çıkacak sürücülere uyarılarda bulunarak, “Trafik işaretlerine uyulmalı, yolun uzunluğuna göre kısa molalar vererek dinlenilmeli ve aşırı hız yapılmamalı” dedi.

Rakamlar Bakan’dan
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Geçen yıl 268 bin kaçak göçmen yakalandı. Bu yıl, günümüz itibarıyla yakalanan düzensiz veya kaçak göçmen sayısı 165 bini geçmiş durumda.”

Tedavi ücretsiz
Türk Karaciğer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çakaloğlu, “Amacımız, hepatitsiz bir dünyadır. SGK, gerek Hepatit B gerekse Hepatit C için gereken tedavileri ücretsiz karşılıyor” dedi.

21 kişi yakalandı
Kırıkhan İlçe Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kurtlusoğuksu ve Karadurmuş Mahallelerinde şüpheli otomobille sınır hattında dolaşan grubu durdurdu. Kontrollerde sınırı yasa dışı yollardan geçtikleri belirlenen 21 Suriyeli yakalandı. Yabancı uyruklular, İl Göç İdaresine teslim edildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

İdlib’e yardım
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Suriye’nin İdlib kentine 32 tır insani yardım gönderildi. BM’nin yardımlarını taşıyan 32 tır, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan geçiş yaptı.

Suzan Şahin sordu
Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi CHP Hatay Milletvekili Av.Suzan Şahin, haklarında koruma kararı verilen, ancak bu karara rağmen erkek şiddetine uğrayan kadınları İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya sordu: “Bakanlığınız, kadınlar için harekete geçecek mi?”

Öğrencilere tavsiye
Kariyer planlaması
Fenerbahçe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Rıza Büyükus-lu, “İşverenler diploma peşinde değil, yetenek avcılığı yapıyor” dedi, çağın da bilgi toplumundan akıl toplumuna doğru evrildiğine işaret etti.

Zam rekortmeniyiz
OECD’nin 2015’i baz yıl (2015=100) alarak gerçekleştirdiği enerji endeksi çalışmasına göre; 2003’te 36.6 değerine sahip olan Türkiye’nin endeks değeri Mayıs 2019’da 148.8’e çıktı. Bunun anlamı; Enerjide, OECD zam rekortmeniyiz!