Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

“Gadir Hum” Konferansı Yarın

“Gadir Hum” Konferansı Yarın
EHDAV organizasyonu olarak bu yıl 21.si gerçekleştirilecek Hz.Ali Gadir-Hum Bayramı ve Kardeşlik Konferansı yarın düzenleniyor. EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral’ın davetiyle yarın Antakya Anemon Otel’deki konferansa yurt dışından da davetiler katılacak.
Anemon Otel’de saat 19.30’da başlayacak konferansa konuşmacı olarak atılacak isimler şunlar:
-Ş.Muhammed Rıda Hatem-Lazkiye Ehlibeyt Alimi
-Dr.Seyyit Şehabettin Hüseyni-İran-Tebriz Vakıf Gn.Bşk
-Faruk Ali Yıldırım-Alevi İnanç Birliği Vakfı Bşk.
-Rıza Igıdoğlu-Azerbeycan Ehlibeyti
-Dr.Seyyit Hüseyin Zerraki-Seyyyitler-Şrifler Dr.Bşk.
-Seyyit Sadık Musevi-Lübnan’lı Yazar

Yeşiloğlu’ndan “Gadir Hum Bayramı” Mesajı
Defne CHP İlçe Başkanı Ali Kemal Yeşiloğlu, yarın kutlanacak olan Gadir Hum Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yeşiloğlu’nun mesajı şöyle:
“Hz. Ali ve Ehlibeyt sevgisi, Müslümanların ortak paydasıdır. Hz. Muhammed, ‘Ben kimin mevlası isem, Ali de onun mevlasıdır’ ifadesiyle, Alevilik inancının dinimiz için önemini vurgulamaktadır.
Gadir-Hum, geçmiş derinliği olan ve geleceğe uzanan bir tarihsel birikimin en önemli olgularından biridir. Hz. Muhammed’in Veda Haccı dönüşünde, Gadir-Hum kuyusunun başında Hz. Ali’yi Halife tayin ettiği ve Velayetini bıraktığı gündür. Alevi inancına mensup halkımızın en büyük bayram olarak kutladığı bu günde, cehennem ateşinin söndüğüne ve hayatın durduğuna inanılır.
Ülkemizin geçtiği bu hassas süreçlerde, Alevi inancının en kutsal günü olarak kabul edilen Gadir-Hum Bayramı’nın tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesi temennisiyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu vatandaşları olarak, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde çağdaş ve uygar ülkeler düzeyinde yer almak hedefiyle eşitliği, adaleti ve inançlara saygı duymayı hayata geçirmek temel görevlerimizden biri olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Hatay’daki saygı, sevgi, hoşgörü ve kardeşliğin daim olmasını temenni eder, tüm Alevi vatandaşlarımızın da Gadir-Hum Bayramını kutlarız.”

Vali Doğan’dan Teşekkür
Hatay Valisi Rahmi Doğan, geçtiğimiz hafta içinde yaşadığı baba acısı sırasında ve sonrasında taziyede bulunan kişi ve kurumlara teşekkür etti. Vali Rahmi Doğan’ın teşekkür mesajı şöyle:
“Aile büyüğümüz, babam Kaya Doğan’ın vefatı nedeniyle bizleri yalnız bırakmayarak, acımızı paylaşan tüm siyaset ve devlet erkânına, akrabalarıma, arkadaşlarıma, komşularıma, çalışma arkadaşlarıma, Türkiye’nin bir çok ilinden cenaze törenine katılmak ve taziyelerini sunmak üzere gelen gönül dostlarımıza, Hataylı, Karslı ve Sivaslı hemşehrilerime, sosyal medyadan mesajlarıyla ve dualarıyla bizleri yalnız bırakmayan tüm sevenlerime, şahsım ve ailem adına teşekkür ediyorum. Cümle geçmişlerimize Allah’tan rahmet, herkese sağlık ve afiyet dilerim.” –

Hatay’a atanan Öğretmenlere
Göreve Başlama 16-29 Ağustos’ta
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bayram öncesi kura ile atamaları gerçekleştirilen Sözleşmeli Öğretmen adaylarından ilimize ataması yapılanların göreve başlamak üzere başvuruları dünden itibaren alınmaya başlandı.
MkÜ duyurusunda, başvuruların, istenen belgelerle birlikte 16-29 Ağustos tarihleri arasında yapılabileceği kaydedildi. Konuya ilişkin MKÜ duyurusunda, “Sözleşmeli Öğretmen atamaları, 09/08/2019 tarihinde sonuçlandırılmıştır. Sözleşmeli Öğretmenliğe Atama Duyurusu çerçevesinde ilimize (tüm ilçelerimize) ataması yapılan Öğretmen adayları, 16 Ağustos 2019 – 29 Ağustos 2019 tarihleri arasında Ürgen Paşa Mah. Şehit İsmail Yıldırım Sokak Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sitesi No: 2/ Antakya/Hatay adresinde hizmet veren İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, istenen belgelerle birlikte başvurmaları gerekmektedir” denildi.
Duyuruda, istenen belgeler ile yapılması gerekli işlemler de tek tek sıralanıyor.

Tarihi buluntular ve…
Gastronomi Kültürü
Gaziantep’in simgesi olan “Çingene Kızı” mozaiğinin çıkarıldığı Zeugma Antik Kenti, yürütülen arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan tohumlar, çekirdekler ve yiyecek kalıntıları ile kentin gastronomi tarihine de ışık tutacak.

Başkan’dan kutlama
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz: “Ğadir Hum Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, adanan adakların, edilen duaların kabul edilmesini diliyor, ilçemizdeki saygı, sevgi ve kardeşliğin tüm dünyaya örnek teşkil etmesini temenni ediyorum.”

Rakamlar olumlu
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Haziran ayı verilerinin sisteme aktarılmasının ardından konaklama istatistiklerini açıkladı. Buna göre, 2019 Haziran ayında doluluk oranı yüzde 64,53 olarak belirlendi.

Önemli veri
28 Ağustos Çarşamba: 10:00/Ekonomik Güven Endeksi/Ağustos/
Önceki: 80.7

Sınıra doğru göç!
Kurban Bayramı’nda İdlib’e yönelik gerçekleşen saldırılar nedeniyle yerlerinden edilen 124 bin sivil, Suriye-Türkiye sınırındaki kamplara göç etti.

Hatay ‘devam’ dedi
TFF 1. Lig’de 2019-2020 sezonunda mücadele edecek 18 ekipten 10’u sezona geçen seneki teknik direktörleriyle başlayacak. Bugün yapılacak tek maçla heyecanın başlayacağı TFF 1. Lig’de yer alacak 18 takımdan 10’u teknik direktörünü değiştirmedi. Hatayspor da bu kulüplerden biri.

MKÜ-TAUM’da yeni uygulama
Büyükbaş-küçükbaş Hayvan Satışı…
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) bünyesindeki TAUM’da ürün satışı yanı sıra büyükbaş ve küçükbaş hayvan satışı da başlatıldı. Yapılan duyuruda, “Çarşı Kompleksi TAUM Satış Merkezi’nde büyükbaş ve küçükbaş hayvan satışı başlamıştır” denildi.
Aynı çarşı içinde yeni ürün bal satışı başlatıldığı da duyuruldu.

Komutanlar sınırda
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları, inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. Akar ve TSK’nın komuta kademesinin bölgedeki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunacağı öğrenildi.

Personel alımı
Sahil Güvenlik Komutanlığının merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 65 sözleşmeli personel alınacak. Başvurular, 19 Ağustos-2 Eylül’de e-Devlet üzerinden yapılacak. Başvuru sonuçları ise Komutanlığın “www.sg.gov.tr” internet sitesinden duyurulacak.

Haziran’da azaldı
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, Haziran’da, bir önceki aya göre yüzde 3,7 azaldı.

Yabancı şirketler:
Bakan açıklaması
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2019 yılının ilk 7 ayında 7 bin 837 yerli şirketin kapandığını, aynı süre içinde 47 bin 78 yerli şirket ile yabancı uyruklulara ait de 8 bin 661 adet şirket kurulduğunu açıkladı.

730 bin bina
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Ülkemizde 17 Ağustos 1999 acı tecrübesinin ardından geçilen yeni yapı denetim sistemi uygulamasıyla, bugüne kadar 1,1 milyar metrekare toplam alana tekabül eden 730 bin bina denetlendi” dedi.

Kamu binaları için
Tasarruf Genelgesi
Yıllık toplam enerji tüketimi 250 ton eşdeğer petrol veya toplam inşaat alanı 10 bin metrekarenin üzerinde bulunan kamu binalarında, 2023 sonuna kadar asgari yüzde 15 enerji tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

7 film vizyonda
Türkiye sinema salonlarında bu hafta “Angry Birds Filmi 2”, “Sesinde Aşk Var”, “Gece Kuşu”, “Sır Tutabilir Misin?”, “Kaçış Oyunu”, “Alcatraz” ve “Küçük Beyaz Yalanlar Devam Ediyor” filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Kayıtlar başladı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan öğrencilerin elektronik kayıt süreci başladı.

Önemli veri
22 Ağustos Perşembe: 10:00/Tüketici Güveni/Ağustos/Önceki: 56.5

BM İdlib Raporu
BM Suriye İnsani Yardım Koordinatör Yardımcısı Mark Cutts: “Suriye’nin İdlib ve Hama kentinde devam eden çatışmada sivil can kayıpları arttı. Mayıs ayından bu yana düzenlenen hava saldırılarında 500’den fazla sivil yaşamını yitirdi.”

6 bilen çıkmadı
Milyonlar devretti
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Süper Loto’nun bu haftaki çekilişinde kazandıran numaralar 1, 8, 9, 11, 24 ve 30 olarak belirlendi. Ancak 6 bilen çıkmayınca, 30 milyon 268 bin 877 lira devretti.

Gündem Suriye
ABD Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Stephen Twitty başkanlığındaki bir heyet, Şanlıurfa’da kurulacak Müşterek Harekat Merkezi’nin faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Ankara’da.

BİK’te Atama
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararına göre görevden alınan Yakup Karaca’nın yerine, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü olarak Rıdvan Duran atandı

Bayramda Su Kesintisi Üzerine…
Yorum:
“Hatay’da kışın elektrik, yazın su kesilir. Afrika’da bile kalmadı!”
Geride kalan bayram sürecinde SU’suzluk çekenler oldu. İl’in birçok ilçesinden su kesintisi haberleri geldi. Vatandaşlar, bayramda önlenemeyen su sıkıntısı üzerine HATSU’ya eleştirilerde bulunurken, Antakyalı olup tatilini ilimizde geçirmek üzere bayramda Hatay’a gelen bir hemşerimizin sosyal medya paylaşımı ise ilginçti.
Mesaj şöyle:
“Allah’tan Antalya’da yaşıyorum. Hatay’da kışın elektrik olmaz, yazın SU olmaz. Ulan, Afrika’da bile bunlar yok artık!”

Bayram tatilinde
Yollara düştük!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “Kurban Bayramı tatili boyunca havalimanlarından hizmet alan 3 milyon 709 bin 163 yolcu için 23 bin 657 uçak seferi düzenlendi” dedi.

Depreme hazırlık
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca başlatılan “Afetlere Hazırlık Yılı” kapsamındaki çalışmalar, www.hazirol.gov.tr internet sitesinde vatandaşların takibine sunuldu.

Kredide aslan pay Kurumsalın oldu
Bankacılık sektörünün yılın ilk yarısındaki bilançosu belli oldu. Sektörün gerçekleştirdiği 145 milyar TL’lik kredi artışının 119 milyar TL’si ‘büyük’lere gitti.

Aile şirketlerinin
Ömrü 24 yılla sınırlı
Yeni Ekonomi Danışmanlık AŞ Kurucu Ortağı Nazmi Karyağdı, “Ekonomimizin neredeyse yüzde 95’ini aile şirketleri oluşturuyor. Ancak 1999’dan önce kurulan aile şirketleri büyük risk altında. Şirketlerin önemli kısmı ikinci nesilde ortadan kalkıyor” dedi.

Zam pazarlığında
3.Toplantı yapıldı
Hükümet ve memur sendikaları, 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında üçüncü kez toplandı.

CHP’den eleştiri
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,”200 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalanırken ortaya çıkan sonuç, hem sendikalarımız hem de işçilerimiz adına içler acısıdır” dedi.

Kayıt dışıyız!
Mayıs 2019 döneminde herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların oranı, bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,7 puan artarak %34,4 olarak gerçekleşti.

Vatandaş memnun
Yurt dışına çıkışlarında rahat etmeleri ve bekleme sürelerini uygun bir alanda geçirmeleri için uygulamaya alınan park sistemi, yurt dışında yaşayan Türkleri memnun etti.

Dünya Şehit Çocukları Vakfı’nın kurban yardımları
Dünya Şehit Çocukları Vakfı, Suriye içerisinde ve Hatay’da toplam 2 bin 600 hisse kurban dağıttıklarını bildirdi.
Vakfın Başkanı İsmail Yıldırım, yaptığı açıklamada, bu Kurban Bayramı’nda da önceki yıllarda olduğu gibi Suriyeli ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olmak istediklerini belirtti.
Bu kapsamda Yayladağı sınırındaki İdlib’in Hırbiticöz köyü ile Türkmendağı bölgesinde kurban kestiklerini kaydeden Yıldırım, “Suriye içerisindeki kurban hisselerimizi Türk Kızılayı’nın destekleriyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Ayrıca Hatay merkez ve Yayladağı ilçesindeki Suriyeli ailelere kurban eti dağıtımı yaptık” dedi.
Toplamda yaklaşık 2 bin 600 hisse kurban etini kapı kapı dolaşarak dağıttıklarını aktaran Yıldırım, hayırseverlere ve Türk Kızılayı’na yardımları için teşekkür etti.