Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Kadınlardan Silahlı Kavga İskenderun

Kadınlardan Silahlı Kavga
İskenderun ilçesinde iki kadın arasında çıkan kavgada silah kullanılırken, şans eseri kimse yaralanmadı.
Alınan bilgiye göre olay, Şehit Oğuz Yener Caddesi üzerindeki bir evde yaşandı. C.K. ve İ.U. isimli kadınlar arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Bu sırada kadınlardan C.K., evde bulunan ruhsatsız tabancayı alıp ateşledi. Tabancadan çıkan mermiler şans eseri kimseye zarar vermeden evin duvarına isabet etti. Komşuların ihbarı üzerine adrese çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, C.K.’yi gözaltına aldı. Kavga sırasında cam kırıkları nedeniyle elinden yaralanan İ.U. ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yaş sınırı yükseldi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın “Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”i Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, turizm sektöründe yolcu taşımacılığı yapan D1, D2 ve D3 yetki belgelerinde asgari kapasiteyi sağlayacak taşıtların 10 yaşından küçük olması şartı 12’ye yükseltildi.

MEB’in gündeminde
Öğrenci Affı yok
Öğrenci affı ile ilgili çalışmanın bulunmadığını bildiren Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, “Öğrenci affı ile ilgili çalışmamız yok, bu zaten yasama gerektirir” dedi.

Sene sonu öncesi
Kredi kartı ile yapılan alışverişlerde kazanılan puan ya da paraların belli bir kullanım süresi var. Alışveriş yapan milyonlarca insan bu kartlarda biriken puanların süresi olduğunu çoğunlukla bilmiyor. Puanların sıfırlanmasını istemiyorsanız 31 Aralık’tan önce ihtiyaçlarınızı almayı unutmayın.

EYT’ye ‘Hayır’!
“Herkes vaktinde emekli olmalı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim kaybetsek de bu işte yokum” ifadelerini kullandı, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için noktayı koydu.

Yılmaz: Göz boyamıyoruz, hizmet ediyoruz …
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, göz boyamak veya birilerine şirin gözükmek için değil, ihtiyaca göre hizmet yaptıklarını söyledi.
Başkan Yılmaz açıklamasında, Antakya’nın 95 mahallesinin olduğunu ve en ücra köşesine varıncaya kadar hizmet götüreceklerini ifade etti. Mahallelerin temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, hizmette sınır tanımayacaklarını, vatandaşların acil ihtiyaçlarına göre proje üretip, hizmet yaptıklarını dile getirdi.
Asfalt hamlesinden, Temizlik kampanyasına, restorasyondan, eğitim, kültür, sanat ve sportif faaliyetlere her zaman vatandaşın yanında olmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Yılmaz, “Amacımız vatandaşımıza dokunmak. Biz Antakyalıyız, bu şehirde yaşayacağız. Bu kenti hep birlikte el birliği ile daha yaşanılır bir kent haline getirmek mecburiyetindeyiz” dedi.

DASİFED’den
Vali Doğan’a ziyaret
Hatay Valisi Rahmi Doğan, Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (DASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ekinci ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette Vali Doğan, Başkan Faruk Ekinci ve beraberindeki heyete, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Faruk Ekinci ise Vali Doğan’a gösterdiği nezaket dolayısıyla teşekkür etti.

Timoçin Payasspor’da …
TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Payasspor, Teknik Direktör Ferhat Timoçin ile sözleşme imzaladı. Kulüp tesislerinde gerçekleşen törende, Timoçin, kulübü hak ettiği yere getirmek için çaba göstereceklerini söyledi.
Sezon sonuna kadar Timo-çin’le sözleşme imzalayan Payasspor’da, Teknik Di-rektör İsmail Cem Cambaz görevden ayrılmıştı.

Yargıtay kararı
FETÖ davasına
Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin, Isparta’da; “FETÖ bağlantılı bir derneğe üye olan, sosyal medya hesaplarında takip ve beğenilerde bulunan, protesto eylemlerine katılan” bir sanık hakkındaki yerel mahkeme tarafından verilen mahkûmiyet kararını bozması, “FETÖ” davalarının bundan sonraki seyrinin nasıl etkileneceği sorusunu gündeme getirdi.

Faiz düştü
Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut kredisi faiz oranında bir kez daha indirime giderek faiz oranını yüzde 0,99’a düşürdü.

TBB’den destek:
‘Sorunlar çözüldü’
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, yargı reformuna dair, “Son 20 yıldır neredeyse tüm baro başkanlarımızın çözülsün diye gündeme taşıdıkları hemen her konu, daha ilk yargı paketinde çözülmüş durumda” dedi.

Deprem Kitabı
Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yapılan çalışma kapsamında, Türkiye tarihinde yapılmış ve yürürlüğe girmiş bütün deprem haritaları ile yönetmelikleri bir araya getirilerek tek kitapta toplandı.

Kazalar azaldı
Karayollarında, 1 Ocak-1 Kasım tarihlerinde meydana gelen trafik kazalarında olay yerinde hayatını kaybeden kişi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28,5 azaldı.

Kış lastiği uyarısı
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, “Hava sıcaklıklarının 7 derecenin altına düştüğü ve yağışların başladığı bölgelerdeki sürücülerimiz kış lastiği kullanmak için 1 Aralık’ı beklememeli” uyarısında bulundu.

Herkes memnun
Milli Eğitim Bakanlığı’nca, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında hayata geçirilen ara tatil uygulaması, öğrenciler kadar turizmcileri de memnun etti.

Memur alımı
Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda istihdam edilmek üzere 12 farklı branşta açıktan atama yoluyla 14 devlet memuru alınacak. Başvurular, 25 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında sadece “www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu” adresinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacak.

Muafiyet önerisi
Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, “2020’de uygulanmaya başlanacak emlakta yüzde 35 gelir vergisi sektör için risk oluşturuyor. Bunun en azından bir defaya mahsus vergi muafiyeti olması lazım” dedi.

KYK burs ve kredi
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim burs/kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Burs/kredi başvurusunda bulunan öğrenciler, sonuçları resmi internet sitesinden (sonuc.kyk.gov.tr) öğrenebilecek.

Yakın takip
Tarım ve Orman Bakanlığı’nca, alternatif tatlandırıcıların, dış ticareti ve yurt içi tüketimi etkin şekilde takip edilerek, gıda mevzuatıyla belirlenen sınırlar dahilinde kullanımı sağlanacak.

Talep azaldı
Bankalar tarafından kuyum sektörüne kullandırılan altın kredisi miktarı, yılın 9 ayında 2018’in aynı dönemine göre yüzde 9,7 azalarak 5 milyar 190,6 bin lira düzeyine geriledi.

Turizmcilerin derdi:
‘Konaklama vergisi’
TÜROFED, TTYD ve TÜROB, konaklama verisiyle ilgili ortak açıklama yaparak, düzenlemenin olumsuz sonuçlarını tecrübe etmeden, ilk fırsatta gözden geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

Önemli veri
21 Kasım Perşembe: 10:00/Tüketici Güven Endeksi/Kasım/Önceki: 57.0