Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Babüroğlu, Pençe operasyonlarıyla ABD ve Fransa’ya da mesaj verildiğine vurgu yaptı

Türkiye, Terör Örgütlerini Yok

Türkiye, Terör Örgütlerini Yok Etme Azim Ve Yeteneğine Sahiptir

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi, emekli Tuğgeneral, hemşerimiz Dr. Naim Babüroğlu, Milliyet Gazetesi’nden Tunca Bengin’le röportajında Pençe operasyonlarını değerlendirdi. Babüroğlu, Pençe operasyonlarıyla ABD ve Fransa’ya, “Türkiye PKK terör örgütünü ve kendi bekasını olumsuz etkileyen terör örgütlerini yok etme azim ve iradesine, yeteneğine sahiptir” mesajı verildiğini belirtti.
-Hedef; Kürt gruplarının ileride PKK ile bütünleşmesini engellemek-
Operasyonların birinci özelliğinin, PKK bölücü terör örgütünün orada gittikçe zayıflayan gücünü daha da etkisizleştirmek olduğuna değinen Babüroğlu, röportajında şu bilgileri aktardı: “Operasyonların ikinci özelliği, terör örgütü Kandil’i Sincar’a taşıyor. Sığınak, silah, mühimmat depoları yaptı. Sincar ayrıca PKK açısından PYD/PKK terör örgütüyle bağlantıyı sağlayan stratejik bir arazi kesimi. Sincar PKK’nın elinde kaldığı sürece Fırat’ın doğusundaki PYD/PKK terör örgütünün Irak’a akışını engelleyemezsiniz. Yani oranın Kandil olmasını engelliyor TSK… Üçüncü konu da PYD/PKK terör örgütüyle Suriye Ulusal Kürt Konseyi grupları arasında bir siyasi anlaşma yaptı ABD ile Fransa… Yani PYD/PKK’yı meşrulaştırma yönünde onları masaya oturttu. Dolayısıyla, bu ona da verilen bir cevaptı. Evet, mesaj açık; PYD/PKK terör örgütüyle ve oradaki Kürt grupları bir masaya oturtarak bütünleşme yönünde bir anlaşma sağlıyorsunuz, Türkiye PKK terör örgütünü ve kendi bekasını olumsuz etkileyen terör örgütlerini yok etme azim ve iradesine, yeteneğine sahiptir diyor. Yani Fırat’ın doğusunda Kuzey Suriye ile Kuzey Irak’ın ve oradaki Kürt grupların ileride PKK’yı içine alan bir bütünleşmeyi engellemek için yapılan bir operasyondu bu…”
-Sincar’ın kontrol edilmesi önemli-
Sincar’a ne zaman kara operasyonu yapılacağı ile ilgili bilgiyi şu anda kestirmenin pek mümkün olmadığını belirten Babüroğlu, şunlara değindi: “Ama Sincar stratejik önemde bir yerdir ve Kuzey Irak’taki PKK bölücü terör örgütünün yuvaları TSK tarafından nasıl kontrol ediliyorsa, Sincar’ın da kontrol edilmesi büyük önem taşımaktadır. Ancak Sincar Türkiye’ye 80-90 kilometre mesafede; bir de oradaki PKK terör örgütünü IŞİD’le mücadele bahanesiyle ABD yerleştirdi. Dolayısıyla, büyük bir ihtimalle Sincar’daki PKK bölücü terör örgütünün boşaltılması için ABD ve Irak ile diplomatik temas yapılacaktır. Sonuç alınmayacaktır, kesinlikle alınmayacaktır. Türkiye kendi göbeğini kendisi kesecektir.
Kuzey Irak’taki bölücü terör örgütüne operasyon kapsamında bundan sonra TSK’nın ağırlık merkezinin ve esas sonuç alıcı hedefin Sincar olduğunu düşünüyorum. Öyle de olmalıdır. TSK oraya el atmalı ve orayı kontrol altında bulundurmalıdır. Oradaki PKK’yı etkisiz duruma getirmelidir ki Fırat’ın doğusunda devletçik durumuna gelen PYD/PKK terör örgütüyle kuzey Irak’taki PKK’nın birbirlerine olan akışkanlıklarını, irtibatlarını engellesin. Çünkü siz orayı kontrol etmezseniz, üs bölgesi haline getirmezseniz, kara unsurlarınızla kontrol altına almazsanız, oraya terör örgütü elemanı iki gün sonra gelir, aynı yerde yerleşir…”
Mehmet ÖZGÜN