Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2020 de geçti, 2021 de… Peki, 2022 için neredeyiz?

2020 yılının “Patara Yılı”

2020 yılının “Patara Yılı” olarak kabul edilmesinden sonra gözler 2021 ve 2022’ye çevrilirken, Hatay’daki turizmciler, kent idarecilerinin bu başlıkta Ankara nezdinde ne yaptıklarını soruyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Türkiye’nin kültürel değerlerinin dünya çapında öne çıkarılması amacıyla başlatılan “Tema Yıllar Projesi” kapsamında her sene için bir destinasyon seçiliyor. 2019’u Göbeklitepe Yılı ilan eden Bakanlık, bu çerçevede, 2020’yi de Patara Yılı olarak belirlemişti.
Konuya ilişkin konuşan Antakyalı bir turizmci, bu konuda atılan adımları sorgularken, ilan edilen ‘yıl’ uygulamasının kentlere ve ekonomilerine kazandırdıkları adına da şunları söyledi:
“Biliyorsunuz, Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmde Türkiye’nin kültürel ve tarihi değerlerini ön plana çıkarmak amacıyla 2018 senesini Troya Yılı ilan etmişti. Daha sonra bu uygulama devam etti ve dünyanın bilinen en eski kült yapılar topluluğunun ortaya çıkarıldığı Göbeklitepe’ye dikkat çekmek için 2019, Göbeklitepe Yılı ilan edildi. 2020 yılının teması ise Antalya’daki Patara Antik Kenti oldu.
Bu ‘kurumsal’ ilan edilişlerin o destinasyonlara katkısı inanılmaz. Bir kere, Bakanlık o adrese odaklanıyor, tanıtımlar da o adres merkezli ilerliyor. Yerli turizm bile ciddi bir ivme kazanıyor bu şartlar altında, ki Hatay’ın senelerdir kayıpları oynayan turizminin de böyle bir çıkışa ciddi anlamda ihtiyacı var. Ama bu konuda ‘buradayım’ diyecek birilerine de ihtiyaç var.
Mesela Hatay adına ne sunulabilir, o ‘yıl’ adına? Bu konuda bir iş planımız var mı? Hazırlığımız oldu mu? Buna dair bir düşüncemiz gelişti mi? Bence cevap almanız gereken yerlere de bunları bir sorun!
Tamer Yazar