Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajları

Vali Ata’dan “23 Nisan”

Vali Ata’dan “23 Nisan” Mesajı:
Millet Egemenliği Gururu
Vali Erdal Ata, yayınladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında, bu anlamlı gün ile millet egemenliğinin gerçekleştiğini hatırlattı. Vali Erdal Ata’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı şöyle:
“Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılışının 98’inci yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gururla kutluyoruz.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. Bugünün çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini, umudunu gösterir. Türkiye’nin gençleri üzerinden yükseleceğine, onların dinamizmi, parlak hedefleri, duru zihinleriyle hedeflerine ulaşacağına inancımız tamdır.
Sevgili çocuklar; ülkemizin en değerli varlığı, geleceğimizin güvencesi ve umudumuz sizlersiniz. Gayemiz sizlerin demokrasiyi yaşam biçimi olarak benimsemiş, hukuka saygılı, yeniliklere açık, özgür düşünceye sahip, dürüst, çalışkan ve başarılı bireyler olarak yetişmenizdir.
Bu dileklerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sizleri sevgiyle kucaklıyorum.”

Savaş’tan “23 Nisan” Mesajı:
Aydınlık Yarınlara
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında; Cumhuriyetimizi, birliğimizi, beraberliğimizi ve toplumsal barışı sürekli kılarak aydınlık yarınlara emin adımlarla ilerleyeceğimize vurgu yaptı. Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş’ın mesajı şöyle:
“23 Nisan 1920 demokratik, laik ve bağımsız Türk Devleti’nin temellerinin atıldığı ve halkın kendi geleceğine kendisinin sahip çıktığı gündür. Topraklarımızın işgal altında olduğu ve bağımsızlığımızın tehlikeye girdiği zor bir dönemde, milletin kendi kaderine el koyduğu 23 Nisan 1920, tarihimizde önemli bir dönüm noktasıdır. Bu Bayram, bağımsızlık ve istiklaldir. Demokrasidir. Milli şuur ve milli mücadeledir. Bir milletin şahlanışı, dirilişidir. Bir devletin kurtuluşu ve yeniden kurulmasıdır.
Çok zor şartlarda kazanılmış olan Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi ve toplumsal barışı sürekli kılarak aydınlık yarınlara emin adımlarla ilerleyeceğiz. Aydınlık yarınlarını kucaklayan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, özgür, sorgulayan ve yetenekli bireyler olarak yetiştirilmeleri en büyük arzumuzdur.
Bugün, çocuklarımız, dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik mesajları verebiliyorsa, bunu, büyük Önder Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında verilen mücadeleye borçluyuz. Milletimizin ve tüm dünya çocuklarının ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarını sevgiyle kucaklıyor ve hepsinin gözlerinden öpüyorum.”

Yaman: TBMM’nin kurulması bağımsızlık mücadelesini taçlandırdı …
Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı M. Kemal Atatürk’ün TBMM’nin kurulduğu 23 Nisan Günü’nü dünya çocuklarına armağan etmesinin önemine değinen Başkan Yaman, bugünün küçükleri yarının büyüklerinin; kutsal saydığımız vatanın bağımsızlığı ve cumhuriyetimizin kuruluş tarihi hakkında bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti ve mesajında şunlara yer verdi: “23 Nisan 1920 tarihi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun en önemli adımlarından birinin atıldığı gündür. Anadolu insanının bağımsızlık mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasıyla taçlanmış; egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu sabitlenmiş ve cumhuriyetin esası olan bağımsızlık ilkesi de ülke yönetiminde hayat bulmuştur.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM’nin kurulduğu 23 Nisan gününü dünya çocuklarına armağan etmesi, gelecek nesillerin bir ülkenin kaderinde ne derece önemli bir yere sahip olduğunu göstermektedir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza hem tarihimizi hem de bu toprakların verdiği bağımsızlık mücadelesini anlatıp öğretmek, çocuklarımızın en iyi koşullarda eğitim almasını ve kendine güvenen, bilinçli bireyler haline gelmesini sağlamak bizlerin görevidir.
Her yıl 23 Nisan’da kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının tüm çocuklara mutluluk getirmesini umuyor; dostluk ve barış duygularının hüküm sürdüğü, çocuklarımızın geleceğe umutla baktığı bir dünya diliyorum. Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”

ADD: Türk Milleti TBMM’ye Kumpası Yok Edecek
Atatürkçü Düşünce Derneği Hatay Şubesi 23 Nisan mesajında, Türk Milletinin, TBMM’ye kurulan kumpası yok edeceğine vurgu yapıldı. ADD Şube Başkanı Doç. Dr. Kezban Kuran imzalı mesajda, bugün; ulusal egemenliğimizin, demokrasi ve bağımsızlık mücadelemizin 98. yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladığımızın altı çizildi ve şöyle denildi:
“Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde savaş koşullarında açılan TBMM ile ulusal egemenliği ve demokrasiyi yaşatabilen bir ulus olmanın gururunu yaşıyoruz.
Çağdaş demokrasilerde, rejimin temelini oluşturan yasama-yürütme-yargıdan oluşan kuvvetler ayrılığı ilkesi, maalesef AKP iktidarı döneminde yok edilmiştir.16 Nisan’da gerçekleştirilen ve Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı şaibeli kararlarla meşruluğuna gölge düşmüş referandumla TBMM büyük yara almıştır. Anayasa değişikliği ile tek parti iktidarı ve padişahlık rejiminin önü açılmıştır. Bu yetmiyormuş gibi bir türlü kaldırılmayan OHAL ile her türlü demokratik hak rafa kaldırılmış, hukuk tanımaz ve baskıcı eylemler ile Cumhuriyet’in kazanımları birer birer yok edilmiştir.
Atatürk’ ün açtığı Meclis’in yetkisiz ve etkisiz hale getirilmesi, Türk Milleti tarafından kabul edilmeyecektir. TBMM’ne kurulan kumpası, halkımız, hukuk kurallarını işleterek meşru zeminde gerçekleştireceği mücadele ile en yakın zamanda bertaraf edecektir. OHAL sürecinde tüm baskılarla sürdürülen tek adam yaratma isteği, Türk milletinin gazi meclise sahip çıkması ile son bulacaktır. Atatürkçü Düşünce Derneği Hatay Şubesi olarak, Cumhuriyetimizi köklerinden kopararak yeni rejim hayalleri kuranlara fırsat vermeyeceğimizi ulusumuzla paylaşmak isteriz.”

MHP’de Akdaş’dan 23 Nisan Mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antakya İlçe Başkanı Adnan Akdaş, bir mesajla 23 Nisan Bayramı’nı kutladı. MHP Antakya İlçe Başkanı Adnan Akdaş’ın mesajı şöyle:
“Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir düsturunu esas alarak, Türk Milleti’nin kendi iradesiyle Cumhuriyet ve demokrasinin temellerini attığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 98. Yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, bu vesileyle Anadolu çocuklarının taşıdığı barış meşalesinin bir kez daha bütün dünyayı aydınlatmasını dilerim.”

Eğitim İş: 23 Nisan, Bağımsızlık ateşinin yakıldığı gün…
Hatay Eğitim İş, yayınladığı 23 Nisan mesajında, bugünün, bağımsızlık ateşinin yakıldığı çok anlamlı bir gün olduğunu bildirdi.
Hatay Eğitim İş Şube Başkanı Suat Sadış imzalı mesajda; 23 Nisan’ı, ulusal egemenliğimizin, demokrasi ve bağımsızlık mücadelemizin 98. yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla içinde kutladığımıza dikkat çekildi ve şöyle denildi:
“Türk Ulusu, birinci dünya savaşının ardından yurdunun parçalanmak istenmesi üzerine, Atatürk önderliğinde tarihinin en büyük savaşlarından birini vermiştir. Ulusun onurunu ve özgürlüğünü korumak için harekete geçen Atatürk’ün Anadolu’da yaktığı bağımsızlık ışığı, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla tüm yurdu aydınlatmıştır. Ulusumuzun seçtiği temsilcilerin katılımıyla olağanüstü koşullar altında toplanan Büyük Millet Meclisi, önemli sorumluluklar üstlenmiş, tarihsel görevleri yerine getirmiştir.
Meclis’in açılmasıyla, Türk Ulusu; yönetimi ele aldığını, geleceğini belirleme hakkının yalnız kendisine ait olduğunu, bu hakkı hiçbir devlete ya da güce devretmeyeceğini ve egemenliğin kayıtsız koşulsuz kendisinde olduğunu dünyaya duyurmuştur.
Atatürk’ün önderliğinde bir yandan Kurtuluş Savaşı’nı yürütürken öte yandan Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, devrimlerin gerçekleştirilmesinde yaşamsal rol üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumu olmuştur.
Ancak, çağdaş demokrasilerde rejimin temelini oluşturan yasama-yürütme-yargıdan oluşan kuvvetler ayrılığı ilkesi, AKP iktidarı döneminde yok edilmiştir. TBMM büyük yara almıştır. AKP yöneticileri, bir taraftan demokrasi havarisi kesilirken, diğer taraftan da tek parti iktidarı ve başkanlık sistemiyle padişahlık rejimine özlem duymaktadırlar. Hukuk tanımaz, baskıcı iktidar, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve demokrasimizi taçlandıran, aydınlanma devrimimiz Cumhuriyet’in kazanımlarını yok etmek için her türlü çabayı göstermektedir.
Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta, üniter devlet yapısı hedef alınmakta, başta öğretim birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmekte, Türkiye bir karanlığa doğru sürüklenmektedir.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük devrimim’ dediği laik Türkiye Cumhuriyeti’ne içten ve dıştan yönelebilecek tehditlere karşı bugün her zamankinden daha dikkatli ve uyanık olmak zorundayız. Eğitim-İş; tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, üniter devlet yapısı içinde korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıdır. Cumhuriyetin eğitim çalışanları olarak, her türlü tehlikenin farkındayız. Atatürk’ün tarihimizdeki bu önemli dönüm noktasını bayram olarak armağan ettiği çocukları da bu konuda uyanık tutmak asli görevlerimizden biridir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.
Bu duygular ve düşüncelerle, aydınlık geleceğimizin güneşi ve güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Barış ve kardeşlik içinde yaşanacak bir gelecek diliyoruz.” -Cemil Yıldız-

ÇYDD: Bugün, çağdaş dünyaya açılmanın taşları oluşturuldu…
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Antakya Şubesi, 23 Nisan mesajında, 98 yıl önce bugün, çağdaş dünyaya açılmanın kilometre taşlarının oluşturulduğuna vurgu yapıldı. Şube Başkanı Gülfer Öztürk Güler imzalı ÇYDD mesajında; kulluktan bireyliğe ümmetlikten ulus bilincine erişmenin, çağdaş dünyaya açılmanın kilometre taşını oluşturan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. Yıldönümü’nü, anlamını ve önemini daha iyi anlayarak, bize kazandırdıklarının ayırdına daha çok varmış olarak kutlamanın gurur ve mutluluğu içinde olduğumuz vurgusu yapıldı ve şöyle devam edildi:
“Aradan geçen 98 yıllık süreçte ulus bilincini ve laik Cumhuriyeti güçlendirme yerine, ülkeyi çağın gerisine götürme çabalarının giderek yoğunlaştığını, bu ilkeleri savunmanın ise suç haline dönüştürülme anlayışının ülkemizde egemen olabilme çabalarının yoğunlaştığı bir ortamın yaratılmak istendiğini, üzüntü ile izliyor ve bu nedenle Atatürk kuşağını uyarma gereğini duyuyoruz.
Bundan 98 yıl önce, ‘Egemenliğin kayıtsız şartsız ulusta olduğu’ ilkesine inanan Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları, ülkenin savaş içinde olmasına rağmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin toplanmasını sağlayarak demokratik anlayışa olan bağlılıklarını göstermek suretiyle kurtuluş mücadelesi veren tüm ülkelere örnek olmuşlardı.
Tek devlet, tek ulus ilkesinde kendini bulan laik Cumhuriyetin temelleri 23 Nisan’la birlikte atılmak suretiyle aydınlanma devrimi sürecinde önemli bir kilometre taşını oluşturmuş ve böylece Atatürkçü düşünce sisteminin, çağdaş yaşam biçiminin ve çağdaş eğitimin de temellerine ilk harcın konulabilmesinin yolları da açılmıştı.
Dünyamızda sadece ülkemizde, 23 Nisan, aynı zamanda çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır. Atılan bu adım, geleceğin büyükleri olan çocuklarımıza verilen bu değer ve önem dahi, 23 Nisan’ın büyüklüğünü gözler önüne sermeye yetecektir.
23 Nisan’ın 98. yıldönümünde, bu büyük günün değerinin iyice bilinmesi, üzerine titrenmesi gerekliliğini bir kez daha vurgulayarak, bize bu büyük bayramı armağan eden ve dünya devletlerine örnek olan Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarına minnet ve şükranlarımızı sunuyor, nice 23 Nisan’lara diyoruz.”