Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

23 Yılda Yapılamayan Yol?

CHP’li Vekil Birol Ertem,

CHP’li Vekil Birol Ertem, 23 yıldır yapılamayan “Çevlik-Arsuz” sahil yolunun akıbetini Bakan Arslan’a sordu.
İlimiz Samandağ Çevlik ile Arsuz ilçelerini birbirine bağlayan sahil yolunun 23 yıldır gündemde olmasına rağmen bugüne kadar açılamaması konusu TBMM’ye taşındı. CHP’li Vekil Birol Ertem, konuyu Meclis’e taşıdı ve Bakan Ahmet Arslan’a, yolun neden yapılamadığını sordu. CHP Milletvekili Birol Ertem’in, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemli önergesi şöyle:
“Yapımına 1994 yılında başlanılan Samandağ- Arsuz arasındaki karayolunun hala bitirilememiş olması, bölgedeki turizmi ve turizm yatırımını olumsuz olarak etkilemektedir. Dünyanın en uzun plajlarından birine sahip olan Samandağ plajının, çok iyi plaj ve koylara sahip, doğal güzelliği ile muhteşem bir bölge olan Arsuz-Samandağ arasındaki alanın doğa ve kıyı turizmine kazandırılması açısından Arsuz- Samandağ arasındaki karayolunun önemi çok büyüktür, bozulan Hatay ekonomisine ve azalan turizm gelirlerine katkı sağlaması amacıyla bir an önce bitirilmesi gerekmektedir.
Ayrıca Samandağ plajı, caretta caretta kaplumbağalarının üreme yeri olması münasebetiyle de turizm açısından büyük öneme sahiptir.
Bu çerçevede;
1) Yapımına 1994 yılında başlanan Samandağ- Arsuz arasındaki karayolunun hala bitirilememe sebebi nedir? Çalışmalar ne zaman tamamlanacaktır?
2) Vatandaşlarımızın yol yapımı nedeniyle yaşadıkları mağduriyet ortadadır. Bu mağduriyetin en aza indirilmesi için neden zamanında önlem alınmamıştır? Bundan sonra hangi önlemler alınacaktır?
3) Türkiye’nin önemli turizm bölgesinde bulunan yolun bitirilememesi turizmi daha da zora sokmayacak mıdır?
4) Samandağ- Arsuz arasındaki yol yatırımının toplam bütçesi nedir?”
-Vali Topaca’nın da gündemindeydi-
CHP Milletvekili Birol Ertem’in gündeme taşıdığı Çevlik-Arsuz yolunun yapımı ve trafiğe açılması konusu 23 yıldan beri gündemde.
Bir önceki dönemin Valisi Ercan Topaca da Antakya-Samandağ-Arsuz ve İskenderun’u birbirine bağlayacak olan ‘Çevlik-Arsuz’ karayoluna göreve başladığı ilk aylarda el atmıştı.
Vali Topaca, “Arsuz-Çevlik Yolu” için, “Yakından takip ediyorum. İlimiz açısından önemli. Karayolları uhdesinde çalışmalar yapılacak” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.
Çevlik-Arsuz Yolu 45 km

Arsuz-Kale arası 17 kilometre ve Kale Çevlik arası 28 kilometre olmak üzere, toplam 45 kilometre uzunluğundaki yolda, geride kalan 11 yılda 39 kilometre asfalt yapıldı. Ancak yapılan asfalta bakım yapılmadığı için de yağışlarla birlikte tamamen bozuldu, geçit vermez hale geldi.
Çevlik-Arsuz sahil yolunun yapılması halinde, ilimizin iç ve dış turizmi açısından hamlelerde bulunabileceği ifade ediliyor.
-Cemil Yıldız-