Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Suzan Şahin tepkili:

Gönençay, Karaçay Barajları ile

Gönençay, Karaçay Barajları ile Amanos Tüneli ne oldu?

“Lüks ve şatafat altında yaşayan Saray rejimi, Hatay halkı için sadece bin lira lütfetmiştir. Bu ayıptır. En çok vergi veren 7.İl olan Hatay ve Hataylılara karşı, AKP’nin çok büyük bir ayıbıdır. Bunun hesabını vatandaşlarımız, sandıkta en güzel şekilde soracaktır.”

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 2018’de biteceği söylenen Gönençay Barajı’nın hala bitirilmemesi ve bütçeden sadece 1000 TL ayrılmasını eleştirerek, “Gönençay Barajı da, Amanos Tüneli ve Karaçay Sulama Projesi gibi üvey evlat bırakılmıştır” dedi.
Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Tarım ve Orman Bakanı’nın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na bir önerge verdi. Şahin, yaptığı açıklamada, “2014 yılında, dönemin Başbakanı Erdoğan tarafından, ‘Türkiye’yi Allah’ın izniyle uçuracağız’ denilerek açıklanan projelerden birisi olarak, Arsuz Gönençay Barajı, 2014 yılı Kamu Yatırım Programına alınmış ve bitiş tarihi olarak da 2018 yılı öngörülmüştü. Tarımsal sulama alanında önemli yatırımlardan birisi olan Arsuz-Gönençay Barajı, Reyhanlı, Büyük Karaçay ve Orta Ceyhan-Menzelet Projesi tamamlandığında, Devlet yatırımlı sulanan alan 103.816 hektara, sulama oranı % 74’e ulaşacağı öngörülmektedir. Ancak gelinen süreçte bugün görüyoruz ki, Gönençay Barajı da Amanos Tüneli gibi, Karaçay Sulama Projesi gibi üvey evlat bırakılmıştır” ifadelerini kullandı.
-SADECE 1000 TL!-
AKP hükümetinin, Amanos Tüneli ve Karaçay Projesi’nde olduğu gibi, Gönençay Barajı’na da 2021 yatırım programında sadece1000 Lira ödenek ayırdığına işaret eden CHP’li Şahin, “O kadar lüks ve şatafat altında yaşayan Saray rejimi, Hatay halkı için sadece bin lira lütfetmiştir. Bu ayıptır. En çok vergi veren
7.İl olan Hatay ve Hataylılara karşı, AKP’nin çok büyük bir ayıbıdır. Bunun hesabını vatandaşlarımız sandıkta en güzel şekilde soracaktır” dedi.
Suzan Şahin’in Tarım ve Orman Bakanı’na sorduğu sorular şöyle:
1. Arsuz-Gönençay Barajı yıllardır neden bitirilememiştir?
2. Baraj yapımının bitirilememesi ve her yıl bitiş tarihinin daha ileri tarihlere atılmasının nedeni nedir?
3. Tarımsal sulama için önemli olan barajın yapımının tamamlanamaması konusunda Arsuzlu çiftçilere verilen sözler neden tutulmuyor? -Cemil Yıldız-