Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 İl Valisi dün Osmaniye’de buluştu

DOĞAKA 91. Toplantısı Hatay,

DOĞAKA 91. Toplantısı

Hatay, Osmaniye ile Kahramanmaraş illerinin bağlı olduğu, kısa adı DOĞAKA olan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 91.Yönetim Kurulu Toplantısı dün Osmaniye ilinde gerçekleşti. Osmaniye Polis Evi’nde gerçekleşen Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 91.Yönetim Kurulu Toplantısı’na; Hatay Valisi Rahmi Doğan yanı sıra, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Vahdettin Özkan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve ilgili Ajans personeli katıldı.
Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Özkan, gerçekleşen toplantıda şu bilgiyi verdi:
“Ajansımız, faaliyetlerine, 2019 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde devam etmektedir. Ajansımız tarafından, bölgemizin turizm altyapısının geliştirilmesine yönelik ilan edilen destek programı kapsamında değerlendirme çalışmalarında son aşamaya gelinmiştir.
26 Ağustos 2019 tarihinde 20 Milyon TL destek bütçesi ile ilan programa; Kahramanmaraş ilinden 18, Hatay ilinden 19 ve Osmaniye ilinden 8 olmak üzere toplam 45 adet proje başvurusu alınmıştır. Alınan başvuruların toplam proje değeri 102 Milyon 141 Bin TL olup, Ajansımızdan talep edilen destek miktarı 64 Milyon 887 Bin TL olmuştur. Yapılan değerlendirme çalışmalarının Yönetim Kurulu tarafından uygun bulunması halinde, başarılı projelerin gün içerisinde açıklanması planlanmaktadır.
Ajansımızın destek mekanizmaları arasında yer alan Güdümlü Proje Desteği kapsamındaki, Kahramanmaraş Metal Mutfak Eşya Test Analiz ve Ar-ge Merkezi Projesi ve Osmaniye Denetimli Serbestlik Hizmetleri Sürekli Eğitim Merkezi Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayına sunulmuştur.
Diğer taraftan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Yerleşim Merkezlerinin Kademelenmesi çalışması kapsamında Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye illerindeki saha çalışması tamamlanmıştır. Yaklaşık 2 ay süren çalışmalar kapsamında 1.101 muhtar ile görüşme gerçekleştirilmiştir.” -Cemil Yıldız-