Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

31 Temmuzdan önce

Müracaat Edin… “Yapılandırma başvurusu

Müracaat Edin…

“Yapılandırma başvurusu için şu ana kadar 38.550 mükellefimiz müracaatta bulundu” diyen, ancak sayının azlığına işaret eden Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, “Yapılandırma büyük kolaylıklar sağlıyor” dedi ve mükelleflere seslendi.

Maliye Bakanlığı ile belediyeler gibi diğer kamu idarelerine olan borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeden yararlanmak isteyenler için son tarihin 31 Temmuz olduğunun altını çizen ve mükelleflere seslenen Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, Hatay genelinde yapılandırma başvurusu için şu ana kadar 38.550 mükellefin başvuruda bulunduğunu söyledi.
-MÜKELLEFE KOLAYLIK-
Maliye Bakanlığı’nın “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği” başlığında, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ve Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı’nın organizasyonu ile gerçekleşen bilgilendirme toplantısında konuşan Erol, “Yapılandırma büyük kolaylıklar sağlıyor” derken, şunları söyledi:
“Söz konusu yasa, 18 Mayıs 2018 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, bu kanunla beraber borçların yeniden yapılandırması mükelleflere ve vergi borcu olanlara çok büyük kolaylıklar getirmektedir. Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı olarak, geçmiş yapılandırma yasaları olarak Türkiye ortalamasının altında kaldığımız aşikardır. Ama inanıyorum ki Odalarımızın, Sivil Toplum kuruluşlarımızın ve basınımızın da desteğiyle, ayrıca teşkilatımızın çabasıyla, büyük kolaylıklar getiren yapılandırma yasasıyla tüm borçlu mükelleflerimize ulaşacağız. ‘Biz bu yasayı duymadık’ diyen hiçbir borçlu mükellef kalmayacağına inanıyorum. Bunu da hep beraber başaracağımıza inanıyorum.”
-38 BİNİ AŞTI-
31 Temmuz’a kadar sürecek başvurulara dair de konuşan Erol, “Yapılandırma başvurusu için şu ana kadar 38.550 mükellefimiz müracaatta bulundu” derken, şu bilgiyi verdi:
“Tabi bu rakam düşük. Ancak Vergi Dairesi Başkanlığı olarak, mükelleflerimizden, son güne kalmayarak yoğunluk yaşamamalarını ve 31 Temmuzdan önce internet yoluyla, E-Devlet veya internet adresinden veya Vergi Dairesi’ne bil fiil başvurarak yapılandırma müracaatlarında bulunmalarını bekliyoruz.”
-BU BİR FIRSAT-
Süreci bir fırsat olarak değerlendiren ve bu fırsattan ihtiyacı olan herkesin yararlanması gerektiğini ifade eden İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise şu çağrıyı yaptı:
“Bahsedilen Yasa kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile Kamu Kurumlarına olan borçlara ilişkin yapılandırma imkanı tanınmış olup, ödeme güçlülüğünün önüne geçilmesi amaçlanmıştır. İlgili kanun kapsamında; Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme kolaylıkları, Trafik Cezalarındaki indirimler, borçların taksitli olarak ödeme olanağı ve buna benzer birçok kolaylıklar sağlanmıştır. Bu süreci tüm esnafımızın, üyelerimizin ve vatandaşlarımızın iyi değerlendirmelerini, bu fırsattan yararlanmalarını tavsiye ediyoruz.”
-HATAY ÖNEMLİ-
Bilgilendirme toplantısında konuşan Gelir İdaresi Tahsilat ve İhtilaflı İşler Daire Başkanı Zekayi Çengen de, 7143 sayılı Vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunu ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Çengen, “Takriben 2003 yılından itibaren 8 veya 9 tane yapılandırma kanunun yasalaşması, uygulanması ve neticelenmesi kısmında paydaş olanlardan oldum. Bu vesileyle, Hatay, benim için önemli illerimizden bir tanesi. Burada Esnaf Odalarımıza, Ticaret ve Sanayi Odamıza, Muhasebeciler Odamıza da desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Bilgilendirme Toplantısında, Gelir İdaresi Başkanı Grup Başkanı Ali Kılıçarslan “Varlık Barışları, İşletme kayıtlarının düzeltilmesi Vergi Usul Kanunu ve ilgili maddeler” ile ilgili sine vizyon destekli olarak bilgiler verirken, Gelir İdaresi Başkanlığı Şube Müdürü Şule Bayram ise 7143 sayılı borçların yeniden yapılandırılması ve yasa ile ilgili konuştu. Toplantının son bölümünde ise yazılı olarak alınan sorular en yetkili kişiler tarafından cevaplandırıldı.
İTSO Halil Şahin Meclis Salonu’nda düzenlenen 7143 Sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu bilgilendirme toplantısına; Gelir İdaresi Tahsilat ve İhtilaflı İşler Daire Başkanı Zekayi Çengen, Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Yönetim Kurulu üyesi Müfit Tennioğlu, İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez, İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, Vergi Dairesi Müdürleri ve çalışanları, Esnaf Oda Başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, İTSO üyeleri, mükellefler ve vatandaşlar katıldı. -Mutlu Yanık-