Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

O, küçük yaşın kocaman umudu oldu…

Yaşam mücadelesini kazandı Hatay’da

Yaşam mücadelesini kazandı

Hatay’da yaşayan Aysun ve İsmail Cingöz”ün oğulları İlker, Hatay’da başlayan Lösemi mücadelesini Ankara’da kazandı… Yaşam mücadelesinin kazanıldığı adres ise, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını tamamen ücretsiz tedavi eden LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi oldu.

Hatay’da yaşayan Aysun ve İsmail Cingöz”ün oğulları İlker’e, halsizlik şikâyetiyle başvurdukları hastanede lösemi teşhisi konuldu. Tanı konulan hastanedeki hijyenik koşulların yetersiz olması nedeniyle, 3 yaşındaki İlker tedavi için Adana’daki özel bir hastaneye sevk edildi.

-HAYATA DÖNDÜ –

Maddi durumları iyi olmayan aile, birkaç gün içinde hastane tarafından binlerce liralık fatura çıkınca ikinci şoku yaşadı. Çok sevdikleri oğullarının hayata tutunması için başka bir yol aramak zorunda kalan Cingöz çifti, araştırmaları sonucunda, LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı’na bağlı olarak çalışan ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını tamamen ücretsiz tedavi eden LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi’ne ulaştılar. Geçtiğimiz ay LÖSANTE Hastanesi Pediatrik Kemik İliği Nakli Bölümü’nde başarılı bir operasyonla kemik iliği nakli olan İlker, kelimenin tam anlamıyla hayata yeniden döndü.

-FATURA ŞOKU-

Oğulları İlker’e lösemi tanısı konulmasıyla dünyaları başına yıkılan Cingöz Ailesi, canlarından çok sevdikleri evlatlarını, tanı konulan hastanedeki hijyenik koşulların yeterli olmamasından dolayı özel bir hastaneye sevk ettirdiler. Bu hastanedeki tedavi masraflarının SGK kapsamında olduğunu, bu nedenle oğullarının ücretsiz tedavi olacağını düşünen aileye, 27 günlük tedavi sonrasında yaklaşık 15.000 lira tutarında fark çıkarıldı. Köyde bakkal dükkânı işleterek 3 çocuklu ailesini geçindirmeye çalışan İsmail Cingöz, oğlunun hastalık haberi ile aldığı darbenin üzerine bir de maddi darbe aldı.

-LÖSEV SAYESİNDE-

Çocuklarının diğer masrafları için de sürekli harcama yapmak zorunda olan Cingöz Ailesi, tek yatırımları arabalarını satarak hastane masraflarını ödediler ve İlker’in tedavisi için başka bir çıkış yolu aramaya başladılar. Araştırmalarının sonunda ihtiyaç sahibi ailelerin kanserli ve lösemi hastası çocuklarını, tamamen ücretsiz tedavi eden LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı’na ulaşan aileye, vakfın hastanesi LÖSANTE kapılarını açtı. Temmuz ayında LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi Pediatrik Kemik İliği Nakli Bölümü’nde; ablasından alınan ilik başarılı bir operasyonla kendisine nakledilen İlker Cingöz, lösemiyle savaş mücadelesinde kazanan taraf oldu.

-HATAY’DA, EVİNDE-

İlker ve annesi nakil sonrasında kritik öneme sahip 1 aylık süreci, LÖSEV’in Lösemili Çocuklar Köyü’nde temiz hava, bol oksijen ve sağlıklı öğünlerle beslenerek geçirdiler. Şimdi Hatay’daki evinde anne-babası ve kardeşleriyle birlikte hayata yeniden başlayan İlker’e ve ailesine vakfın yaptığı destekler tedavi sonrasında da bitmedi.
LÖSEV’in oğullarına ve ailesine desteklerinin aralıksız olarak devam ettiğini dile getiren anne Aysun Cingöz sözlerine şöyle devam etti:
“Oğlumuzun hastalığını öğrenince perişan olduk. Yaşadığımız ruhsal çöküntüye bir de tedavi masrafları eklenince ne yapacağımızı bilemez hale geldik. Çocuğumuz gözümüzün önünde erirken, biz hastane masraflarını karşılayamıyorduk. Umudumuzu yitirdiğimiz bir anda LÖSANTE sayesinde dünyamız yeniden aydınlandı. Çok şükür ki bağışlarla ayakta duran LÖSEV var. Tedavi sonrasındaki zorlu süreçte de bizden desteklerini hiçbir zaman eksik etmediler. Her ay kuru gıda, temizlik malzemeleri, et ve et ürünlerinden oluşan yardım paketlerini bizlere ulaştırıyorlar. Allah tüm bağışçılardan binlerce kez razı olsun ”dedi.

-LÖSEV UMUT DEMEK-

LÖSEV ‘den yapılan açıklama ise kalplere dokunan kelimelerle dolu… İşte o açıklama:
“LÖSEV, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın icazet ve kurban esasları doğrultusunda kurban bağışlarınızla binlerce lösemili ve kanserli çocuğu iyileştiriyor. Çocuklar ve ailelerinin 12 ay boyunca taze et ve et ürünleriyle beslenmelerini sağlıyor. Bağışlar sayesinde, hastası olan fakir, fukara ve yoksun insanların et yemesini, hasta çocukların en iyi koşullarda tek kuruş harcamadan iyileşmesini ve hayat bulmalarını sağlayarak kurbanın gereğini yerine getiriyor.
Kurbanlarınız, Kurban Bayramı’nda noter gözetiminde, dini esaslarla kesiliyor ve etleri hemen tüketilemediğinden kesen kurumlara ödünç verilip yıl boyunca taze et ve et ürünü olarak Türkiye genelinde ki lösemi ve kanser hastaları ve ailelerime iletiyor.
Böylece lösemi ve kanser hastalar yalnızca Kurban Bayramı’nda değil, tüm yıl boyunca taze et ürünleri ile zengin beslenerek vücut direnci yükseliyor, vücut savunmaları güçleniyor ve hastalıklarını daha kolay yenerek iyileşiyorlar.
On binlerce hasta ve imkânı kısıtlı ailelerine destek olan LÖSEV’ in bugünkü kayıtlı hasta sayısı yaklaşık 24 bin civarında. % 90’ını ihtiyaç sahibi ailelerin oluşturduğu kayıtlı hastalar, tedavisi uzun süren ve çok pahalı olan bu hastalıkla mücadelede LÖSEV’in destekleri ile hayata bağlanmaktadırlar.
Özellikle et ve et ürünleri yardımlarının sürekliliği açısından, bağışçıların LÖSEV’in Vekâleten Kurban Kampanyası’na destekleri büyük önem taşımaktadır.
Kurban Bayramı’nda LÖSEV’e vekâlet vererek kurbanları dini usullerle, noter huzurunda kestirip çocukları hayata bağlamak isteyen bağışçılar; tüm ulusal bankalar aracılığıyla, internet bankacılığı ile, elden LÖSEV şubelerine, PTT şubelerinden ve Alo LÖSEV hattı aracılığıyla bağış yapabilecekler. Kurban bağış miktarı bu yıl; yurt içi 860 TL, yurt dışı için 245 Dolar veya 210 Euro olarak belirlendi.
Yaklaşan kurban Bayramı için LÖSEV’e yapılan bağışların protein desteğine ihtiyacı olan lösemili-kanserli çocuklara ulaşması için tüm halkımızın Vekâleten Kurban Bağışı Kampanyasına destek olmaya davet ediyoruz.
LÖSEV’e yapılacak her kurban bağışıyla, bir çocuk daha ailesiyle birlikte mutlu bir bayram geçirecek.” -Tamer Yazar-