Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

39 kişiye katılım belgesi

ATB ve Rotary işbirliğiyle,

ATB ve Rotary işbirliğiyle, Eğitimci Tülin Erduran’ın sunumuyla verilen 10 haftalık “Güzel Türkçe ve Diksiyon Eğitimi” sona erdi.

Antakya Ticaret Borsası (ATB) ve Antakya Rotary Kulübü işbirliğiyle 19 Ekim 2019 günü başlayan, 10 hafta boyunca Cumartesi günleri aralıksız olarak devam eden ve emekli Eğitimci Tülin Erduran’ın sunumuyla gerçekleşen “Doğru ve Güzel Türkçe için Diksiyon Eğitim Semineri” sona erdi. Hafta sonunda gerçekleşen törende, katılımcı 39 kişiye ‘Katılım Belgesi’ verildi.
Katılım belgeleri verilmesi dolayısıyla, ATB’de bir tören düzenlendi. Törende konuşan ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu, ATB olarak, toplumun her kesimine açık olan bu eğitimin verimli geçmesinden mutluluk duyduklarını belirtti ve şunları söyledi:
“Son derece önemli bir ihtiyacı karşılayan böylesine kaliteli bir eğitimi tamamlayarak belge almaya hak kazandığınız için, sizleri, kurumum adına tebrik ediyorum. Sevgili katılımcıların burada aldıkları konuşma eğitimi bilgilerini, günlük hayatları da dahil olmak üzere, her ortamda kullanmalarını diliyor ve edindikleri özel bilgilerle çevrelerine örnek olmalarını ümit ediyor, bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum.”
ATB Başkanı Mursaloğlu, konuşmasının sonunda, eğitim işbirliğinde bulundukları Antakya Rotary Kulübü’ne, Başkan Dr. Helda Binnur Deveci ile Eğitimci Tülin Erduran’a, ayrıca projede emeği geçen tüm kurum çalışanlarına teşekkür etti.
Eğitmen Tülin Erduran da konuşmasında, “Türkçe’yi Doğru, Güzel ve Etkili Konuşma” eğitimini verirken, gücünü; Türkçe aşkı, dil tutkusu ve gönüllülük ruhundan aldığının altını çizdi ve şöyle konuştu:
“İnsanlara faydalı olmaktan daha değerli bir şey yok. Başkaları için bir şeyler yapmak, bildiğini, öğrendiğini paylaşmak, yaşama anlam katan değerler. Bu eğitimi vermek, benim de yaşamıma anlam katıyor. İş ve meslek hizmet amacıyla kullanılırken, maddi kazanç düşünülmez. Şehrimiz için taş üstüne taş koyan kişilerden biri olarak kabul görmenin sevincini sık sık yaşadım ve yaşıyorum. Özellikle gençlere örnek olmanın fırsatını yakaladıysam ve halen yakalıyorsam, ne mutlu bana. Bu tür mutlulukları insanlara kimler mi tattırır? Öncelikle yaşamına dokunduğunuz, yaşam kalitesini yükselttiğiniz insanlar, sonra dostlarınız, ardından tanımadığınız birçok erdemli insan. Bu yüzden, sahip olduğum manevi kazancın huzuru bana yetiyor.”
Emekli Eğitimci, Eğitmen Tülin Erduran, bu sunumu vermesine vesile olan Rotary ile ATB Yönetimlerine ayrıca teşekkür etti.
Antakya Rotary Kulübü Dönem Başkanı Dr. Helda Binnur Deveci de, Antakya Rotary Kulübü olarak, eğitmenliğini, Kulüp adına Tülin Erduran’ın gönüllü olarak on dört yıldan bu yana, büyük özveri ve emekle üstlendiği bu projenin bir kez daha sonuna geldiklerini hatırlatarak, şunları dile getirdi:
“Rotary, hizmet için vardır ve ‘kendinden önce hizmet’ idealini yaşama geçirmek uğruna, çeşitli alanlarda uluslararası çaba sağlar. Uluslararası Rotary, bu dönem, ‘Eğitim şart, kültür gerekli, sanat ise vazgeçilmez’ teması ile dünyayı birleştirmeye devam ediyor. Bizim de bu dönem hizmetlerimiz; eğitim, kültür, sanat ve sağlık alanlarında. Eğitim ve kültür alanındaki bir projemizin hedefine ulaştığı bu özel günde, karşılık gözetmeden mesleğini hizmet amacıyla kullanarak projenin eğitim koordinatörlüğü ve eğitmenliğini sabırla ve titizlikle yürüten sevgili Tülin Hoca’mıza Kulübüm adına teşekkürlerimi sunuyorum.”
Antakya Rotary Kulübü Başkanı Dr. Deveci, katılımcılara hitaben de şunları söyledi:
“Asıl teşekkürüm sizlere. Organizasyonlar ne kadar iyi olursa olsun, içinde insan yoksa, bir anlam ifade etmez. Bu etkinlikte, birlikteliğin muhteşemliği sizlerle oldu ve uzun soluklu maratonumuzun sonuna geldik. Bundan böyle, iş ve özel yaşamınızda fark yaratacağınıza inanıyorum. Eğitiminizin, tüm yaşantınızda olumlu sonuçlar getirmesini diliyorum. Hepinize teşekkürler ve sevgiler. Sözlerime son verirken, her zamanki nazik tavırları ile bizleri ve katılımcılarımızı haftalardır konuk eden Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Celal Mursaloğlu, Meclis Başkanı Veliş Bahadırlı ve Borsa görevlilerine, Kulübüm adına şükranlarımı sunuyorum.”
-Selvi Günay-