Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

67 Kişiye Sertifika

Samandağ Hizmet Vakfı Arapça

Samandağ Hizmet Vakfı Arapça Kursu ilk mezunları:

Samandağ Hizmet Vakfı tarafından A1 Seviye Arapça Dil Kursu Sertifikaları dağıtıldı.

4 aylık A1 Seviye Arapça Dil Kursu kapsamında 136 saat eğitim alan kursiyerlere, eğitimlerin tamamlanmasının ardından, Samandağ Hizmet Vakfı binasında düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Sertifika dağıtım törenine, Samandağ Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Nehir yanı sıra Dr. Fidayet Duman ve kursiyerler katıldı.
Sertifika almaya hak kazanan 67 kursiyere sertifikalarını, Samandağ Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Nehir ve Dr. Fidayet Duman verdi. Samandağ Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Nehir, törende şunları söyledi:
“Sokakta, hanede, belki okul bahçesinde, farklı yerlerde, kendi dilimizi ve kendi anadilimizi konuşabilelim, okuyup yazabilelim, dünyada olup biteni biraz kendi dilimizle okuma fırsatımız olsun diye bir hayalimiz var. Belki biraz uzak bir hayal, ama imkansız değil. Bu açıdan önemli bir çalışmaydı. Bu yapının olmasının altında yatan en önemli gerekçe bu. Bunu biraz belki sanatla, belki edebiyatla, biraz tiyatroyla, biraz farklı aktivitelerle beslemeyi düşünmüştük.
Bu dili kuşaktan kuşağa aktarabilirsek, kültürel zenginliğimizi koruyabileceğiz. Bizler, bu zenginliğin farkındayız. Bu zenginlik korunmalıdır.
4 aylık süre içerisinde 136 saat eğitim gördünüz ve aldığınız eğitimleri başarı ile tamamlayarak bu sertifikaları almaya hak kazandınız. Şu an alınan bu A1 Seviye Sertifikalar, bunun daha ilk adımı. Tabi daha ilerisi için biraz daha uğraşmak gerekiyor, ama bunlar mümkün. Hayatınızın bütününde bu dilin avantajlarınızı yaşayacaksınız.
Bu işten eğer bir kaynak elde etmeye başladıysak, bu iş sokağa da yansıyacak, eve de yansıyacak, muhtemelen öyle bir güzelliği de olacak.
Şu an biraz emekleme dönemindeyiz. Biz de yeni yeni bu işi öğrenmeye çalışıyoruz. Ama sağ olsunlar, arkadaşların bu konuda deneyimi var. Biz, bundan sonra, sizler ve sizden sonra gelecek arkadaşlarla daha fazla zaman geçireceğiz, daha fazla iletişimimiz olacak. Şimdi sertifikalarınızı dağıtacağız, sertifikalarınız hayırlı olsun.” -Selvi Günay-